Η αργυρή Ολυμπιονίκης, Γκαμπριέλα Παπαδάκη, θα είναι η σημαιοφόρος της Γαλλίας στην Τελετή Λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στο χορό στον πάγο.

ADVERTISING

Η Ελληνίδα αθλήτρια μαζί με τον Γάλλο παρτενέρ της, πήραν τη ψηλότερη βαθμολογία στο ελεύθερο πρόγραμμα φτάνοντας τους 123.35 βαθμούς. Σε συνδυασμό με τους 81.93 που είχαν συγκεντρώσει από το σύντομο πρόγραμμα έφτασαν τους 205.28 και τελικά ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η ύψιστη τιμή όμως για την 21χρονη ήρθε μέσω της επιλογής της Ολυμπιακή Επιτροπή της Γαλλίας να την επιλέξει για να είναι αύριο (25/2, 13:00) η σημαιοφόρος της Γαλλίας στην Τελετή Λήξης των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Θυμίζουμε πως ο θρύλος του διάθλου, Μαρτίν Φουρκάντ, ήταν ο σημαιοφόρος της χώρας στην Τελετή Έναρξης, για να είναι τώρα η σειρά της Παπαδάκη, η οποία είχε και μια ατυχία στους Αγώνες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος της, το πάνω μέρος του φορέματος της άνοιξε με αποτέλεσμα να φανεί το στήθος της παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για να μη συμβεί.

ADVERTISING

Εξάλλου, αναφορικά με την Ελλάδα, η ΕΟΕ ανακοίνωσε ο πρωταθλητής του αλπικού σκι, Γιάννης Αντωνίου, θα είναι ο σημαιοφόρος της χώρας μας, ενώ στην τελετή έναρξης ήταν η Σοφία Ράλλη.