ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Εντονη ανησυχία λόγω κορονοϊού στο Τόκιο και μεγάλα ερωτηματικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021

Το Τόκιο προετοιμάζεται για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων
Το Τόκιο προετοιμάζεται για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων AP PHOTOS

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει σίγουρος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν κανονικά το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο ο κυβερνήτης της πόλης μιλάει για κρίσιμη κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού να εκτοξεύονται.

Επτά μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το Τόκιο έχει μπει στη χειρότερη φάση της πανδημίας και για πρώτη φορά τα κρούσματα κορονοϊού ξεπερνούν τα 1300 ανά ημέρα με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει μεγάλα ερωτήματα και έντονη ανησυχία για το μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου αθλητισμού που πήρε αναβολή από το καλοκαίρι του 2020 στο καλοκαίρι του 2020.

Ο κυβερνήτης Γιούρικο Κόικε υποστήριξε ότι το Τόκιο μπήκε σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες μέρες, είπε με χαρακτηριστικό ύφος πως "πρέπει να δώσουμε έμφαση στη ζωή και όχι στη διασκέδαση" και παραδέχθηκε πως "τα πράγματα είναι πλέον πάρα πολύ σοβαρά καθώς αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κύμα κρουσμάτων που δεν είχαμε δει έως τώρα".

Η θέληση της ΔΟΕ για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δεδομένη, μια ακύρωσή τους (δεν τίθεται ζήτημα νέας αναβολής) θα οδηγήσει σε τεράστια οικονομική ζημιά στον παγκόσμιο αθλητισμό, ωστόσο αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν να βρίσκονται ξανά στον αέρα καθώς η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει ήδη αρχίσει να απαγορεύει σε ξένους πολίτες την είσοδο στην χώρα. Προφανώς και οι αθλητές θα υπάγονται σε άλλη κατηγορία, καθώς άπαντες θα έχουν εμβολιαστεί πριν ταξιδέψουν στο Τόκιο, σίγουρα όμως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή την περίοδο προβληματίζει και δημιουργεί αμφιβολίες.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να δώσουν (κάποιες) απαντήσεις στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς θα σπάσει το φράγμα των 200 ημερών και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της 23ης Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα υπόσχεται πως η γιορτή του αθλητισμού θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς η χώρα έχει ήδη ξοδέψει 15.4 δισεκατομμύρια δολάρια για την διοργάνωσή της.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ