EURO

Euro 2020: Με 26 παίκτες οι αποστολές

Η μασκότ του Euro 2020, Σκίλζι, στο Εθνικό Στάδιο στο Βουκουρέστι | Κυριακή 25 Απριλίου 2021
Η μασκότ του Euro 2020, Σκίλζι, στο Εθνικό Στάδιο στο Βουκουρέστι | Κυριακή 25 Απριλίου 2021 © 2021 VADIM GHIRDA/ASSOCIATED PRESS

Η UEFA αύξησε κατά 3 ποδοσφαιριστές το όριο στις αποστολές των 32 εθνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο προσεχές Euro 2020.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε την αύξηση του αριθμού των ποδοσφαιριστών στις αποστολές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020 που θα διεξαχθεί μεταξύ 11 Ιουνίου και 11 Ιουλίου.

Κάθε εθνική ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μαζί της 26 παίκτες, αντί για 23 που συνιστά το επιτρεπόμενο όριο εδώ και αρκετές εκδόσεις του τουρνουά, αν και στην αποστολή των αγώνων ο αριθμός δεν θα αλλάξει και θα επιτρέπονται μέχρι 12 παίκτες να κάθονται στον πάγκο, μεταξύ τους δύο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες.

Η απόφαση αυτή οφείλεται στην τεράστια κόπωση που υπάρχει στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ουσιαστικά διανύουν δύο σεζόν χωρίς θερινή διακοπή, εξαιτίας των αγώνων που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι στα πρωταθλήματα που είχαν διακοπεί την άνοιξη του 2020 λόγω κορονοϊού.

Οι τελικές λίστες με τις 26άδες θα πρέπει να υποβληθούν στην UEFA το αργότερο μέχρι την 1η Ιουνίου, ωστόσο θα επιτρέπονται απεριόριστες αντικαταστάσεις σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού ή σοβαρής ασθένειας πριν από το πρώτο παιχνίδι μιας χώρας, εφόσον οι αντικαταστάτες είναι υγιείς.

Η UEFA διευκρίνισε ότι θεωρεί σοβαρά ασθενείς παίκτες που νοσούν με COVID-19 ή που έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, οπότε θα μπουν σε καραντίνα. Η μοναδική αντικατάσταση ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του τουρνουά, πάντως, αφορά τερματοφύλακα, ακόμα κι αν υπάρχουν δύο αναπληρωματικοί στην 26άδα. Κανείς από τους παίκτες που θα αντικατασταθεί, δεν μπορεί να επιστρέψει στην αποστολή.

Photo Credits: © 2021 Vadim Ghirda/Associated Press

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ