ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αργεντινή: Μένει η ποινή του Μέσι, επιστρέφει τον Νοέμβριο

Argentina's Lionel Messi stands in the field during a Copa America semifinal soccer match against Brazil at the Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina's Lionel Messi stands in the field during a Copa America semifinal soccer match against Brazil at the Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Η CONMEBOL απέρριψε την έφεση της ομοσπονδίας της Αργεντινής και διατήρησε την τρίμηνη τιμωρία του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θα μπορεί να παίξει ξανά με την αλμπισελέστε από τις 3 Νοεμβρίου. Πιθανότατα κόντρα στην Ουρουγουάη η επανεμφάνισή του.

Με ποινή αποκλεισμού τριών μηνών και πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων τιμωρήθηκε στις 3 Αυγούστου ο Λιονέλ Μέσι από την CONMEBOL για τα σχόλια που έκανε μετά το ματς με τη Χιλή στο Κόπα Αμέρικα 2019.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής άσκησε έφεση για την ποινή του 32χρονου ως ποινή για τις σκληρές δηλώσεις του για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής, αλλά αυτή απορρίφθηκε από την αντίστοιχη της Νοτίου Αμερικής.

"Δεν πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της διαφθοράς. Αντιμετωπίσαμε έλλειψη σεβασμού κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα. Ήμασταν για περισσότερα, αλλά δεν μας επέτρεψαν να είμαστε στον τελικό η διαφθορά, οι διαιτητές και όλοι όσοι δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαύσουν το ποδόσφαιρο" είχε δηλώσει.

Δεν θα είναι διαθέσιμος, δηλαδή, στις φιλικές αναμετρήσεις με Γερμανία στο Ντόρτμουντ (9/10, 21:45) και Εκουαδόρ (13/10). Ο πούλγκα θα μπορεί να κληθεί και ν' αγωνιστεί με την αλμπισελέστε από τις 3 Νοεμβρίου. Η εθνική Αργεντινής έχει κλείσει φιλικό με την αντίστοιχη της Ουρουγουάης για τις 19 Νοεμβρίου στο Τελ Αβίβ. Πιθανώς τότε θα επανεμφανιστεί με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ο Μέσι τραυματίστηκε στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Βιγιαρεάλ, αλλά ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός. Θα λείψει μόνο από το εκτός έδρας ματς με τη Χετάφε (28/9, 17:15).

Photo credits: AP Images

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ