ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Είχε πετύχει 12 γκολ σε προπόνηση ο Μέσι και η Ρίβερ τον απέρριψε!

Barcelona's Lionel Messi greets fans after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'El Clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Μέσι AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Ο Εδουάρδο Αμπραχαμιάν, άλλοτε προπονητής των ακαδημιών της Ρίβερ Πλέιτ, αποκάλυψε πως η ομάδα του είχε δοκιμάσει τον Λιονέλ Μέσι σε προπόνηση, εκείνος σκόραρε 12 (!) γκολ και όμως τον απέρριψε.

Τι και αν οι ομάδες της Αργεντινής θεωρούνται εξπέρ στο να ανακαλύπτουν ταλέντα και να προωθούν. Γι' αυτό άλλωστε και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες, επιλέγουν τους καλύτερους προπονητές και στόχος τους είναι να αναδεικνύουν όσα περισσότερα ποδοσφαιρικά ταλέντα γίνεται. Στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι, η Ρίβερ Πλέιτ πήρε... κάτω από τη βάση.

Εφόσον ισχύει η αποκάλυψη που έκανε ο Εδουάρδο Αμπραχαμιάν, άλλοτε προπονητής των ακαδημιών της ομάδας, η Ρίβερ έκανε τη μεγαλύτερη γκάφα της ιστορίας της. Γιατί το να έχεις την τύχη και την ευλογία να δοκιμάζεις τον μετέπειτα κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, εκείνος να κάνει... παπάδες στην προπόνηση και όμως να τον απορρίπτεις, τότε δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα λιγότερο.

Και όμως, αυτό συνέβη με τον Αργεντινό σούπερ σταρ, ο οποίος σύμφωνα με όσα είπε ο Αμπραχαμιάν, δοκιμάστηκε από τη Ρίβερ όσο ήταν ακόμα στη Νιούελς Ολντ Μπόις, πέτυχε 12 (!) γκολ, εντούτοις για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, δεν έπεισε τους ιθύνοντες των "εκατομμυριούχων" και δεν τον κράτησαν. Όχι βέβαια ότι βγήκε χαμένος απ' αυτή την εξέλιξη ο Μέσι, ο οποίος πήγε στη Μασία και εκτοξεύτηκε!

Μιλώντας στη "Marca", ο Εδουάρδο Αμπραχαμιάν ανέφερε πως του έκανε εντύπωση το πόσο μικροσκοπικός ήταν, όμως δεν ήταν πρόβλημα, διότι κοιτούσαν τις τεχνικές του αρετές.

"Ήταν εντυπωσιακό στην προπόνηση και σκόραρε περίπου 12 γκολ. Ήταν κάτι απίστευτο. Έμεινε 3-4 ημέρες στο Μπουένος Άιρες, κάλεσε τον εκτελεστικό διευθυντή και του είπα να έρθει, διότι είχαμε κάτι αναπάντεχο. Η τεχνική του, ο τρόπος που άφηνε πίσω τους αντιπάλους του", ανέφερε αρχικά και συνέχισε για τις συζητήσεις που έκανε με τον πατέρα του για να έρθει ο παίκτης στη Ρίβερ.

Ο ίδιος σχολίασε ακόμα πως "είπα την άποψή μου πως δεν έπρεπε να αφήσουμε έναν παίκτη όπως ο Μέσι να φύγει. Είπα πως ήταν ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα και μου είπαν πως είχαν και άλλους παίκτες με τέτοια ποιότητα και πως ο Λέο ήθελε να επιστρέψει σπίτι του". Κάπως έτσι δεν προχώρησε η περίπτωσή του με τη Ρίβερ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ντιέγκο Μαραντόνα και ότι η Μπόκα Τζούνιορς επένδυσε στο ταλέντο του, έστω και αν είχε ήδη παίξει στην Primera με την Αρχεντίνος Τζούνιορς και αποζημιώθηκε γι' αυτο. "Η Ρίβερ έπρεπε να έχει κάνει το ίδιο με τον Μέσι", κατέληξε.

AP Photo/Emilio Morenatti

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ