ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μέσι: Το φανταστικό video της Αργεντινής για την επιστροφή

Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring the opening goal of his team during the group D match between Argentina and Nigeria, at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring the opening goal of his team during the group D match between Argentina and Nigeria, at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο Λιονέλ Μέσι επιστρέφει στην εθνική Αργεντινής και η ομοσπονδία της χώρας του τάνγκο ετοίμασε ένα φανταστικό video - αφιέρωμα. "Δέκα Αργεντινοί σε έναν" είναι το μότο που κυριαρχεί. Λάμπει δια της απουσίας του ο Μαραντόνα. (VIDEO)

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής μετά από οκτώ μήνες και το "ναυάγιο" της "αλμπισελέστε" στο Μουντιάλ 2018, μάλιστα αναμένεται να πάρει τη φυσική του θέση στο αρχικό σχήμα στο φιλικό με την αντίστοιχη της Βενεζουέλας (23/3) στο "Wanda Metropolitano" της Μαδρίτης.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Νοτίου Αμερικής ετοίμασε ένα φανταστικό video για την επιστροφή του "pulga". Σε διάρκεια ενός λεπτού και δεκαπέντε δευτερολέπτων παρελαύνουν εννιά σπουδαίες προσωπικότητες της "χώρας του τάγνκο" από μηχανοκίνητο αθλητισμό, μπάσκετ, τένις μέχρι λογοτεχνία, μουσική, ιατρική καθώς κι ένα όχημα σήμα - κατατεθέν της. Το μότο είναι "Δέκα Αργεντινοί σε έναν", ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Κι ακόμη υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι είναι από άλλο πλανήτη; Μπορεί. Από έναν πλανήτη genious που λέγεται Αργεντινή".

Από το video λείπει ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Βέβαια, οι υπόλοιποι εννιά δεν είναι από το χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά ο Αργεντινός έτσι κι αλλιώς δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την ομοσπονδία της χώρας του.

"Υπάρχει ένας Αργεντινός που έχει την πίστη του Πάπα Φραγκίσκου και την ταχύτητα του Φάντζιο (Αργεντινός πιλότος Formula 1 που έφυγε από τη ζωή το 1995), Παίζει σαν τον Πιασόλα (Αργεντινός συνθέτης τάνγκο) κι ευστοχεί σαν τον Τζινόμπιλι (παλαίμαχος παίκτης μπάσκετ της χώρας) και σε κάνει να χτυπά η καρδιά σου σαν τον Φαβαλόρο (Αργεντινός καρδιοχειρούργος).

Τι απίστευτο, ε; Στην περιοχή είναι ο Γαρδέλ (Γαλλοαργεντινός συνθέτης και ηθοποιός), τελειώνει τις φάσεις σαν την Σαμπατίνι (Αργεντινή τενίστρια) κι εάν του δώσεις δυο μέτρα σε αφήνει άφωνο σαν τον Μπόρχες (Αργεντινός συγγραφέας).

Ξαναπαίρνει την μπάλα στα πόδια του σαν το Παγάνι Σόντα (αυτοκίνητο για αγώνες ταχυτήτων, το σόντα προέρχεται από άνεμο που πνέει στις Άνδεις) κι όταν σε βρίσκει μπροστά του ζωγραφίζει σαν τον Κινκέλα (Αργεντινός ζωγράφος). Κατάλαβες; Είναι δέκα Αργεντινοί σε έναν. Κι ακόμη υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι είναι από άλλο πλανήτη; Μπορεί. Από έναν πλανήτη genious που λέγεται Αργεντινή. Αυτήν την Παρασκευή επιστρέφει ο Μέσι στην εθνική. Μία ιδιοφυΐα που δίνει όραμα σε 50.000.000 Αργεντινούς. Μην το χάσεις".

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ