ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Υποψήφιος για τον πάγκο της Αργεντινής ο Μαρτίνο

Atlanta United head coach Gerardo Martino gesture to his players during the first half of an MLS soccer match, Friday, July 21, 2017, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)
Atlanta United head coach Gerardo Martino gesture to his players during the first half of an MLS soccer match, Friday, July 21, 2017, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux) AP PHOTO/JOHN RAOUX

Ο παλιός γνώριμος της εθνικής Αργεντινής, Χεράρδο Μαρτίνο, επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς φέρεται υποψήφιος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της "αλμπισελέστε".

Στην πρώτη του θητεία δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο, ωστόσο ίσως το πετύχει στη δεύτερη θητεία του. Ο λόγος για τον Χεράρδο Μαρτίνο, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας εκ των "εκλεκτών" της Π.Ο. της Αργεντινής για να καθίσει στον προπονητικό θώκο.

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, λένε, με το δίδυμο Αϊμάρ-Σκαλόνι να χειρίζεται το "πηδάλιο" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αργεντινής, δίχως όμως να θεωρείται μόνιμη λύση.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης από τη "χώρα του τανγκό", η "αλμπισελέστε" δύσκολα θα πορευτεί με το αργεντίνικο προπονητικό ντουέτο, καθώς χρειάζεται έναν έμπειρο κόουτς στον πάγκο, που θα είναι ικανός να εμπνεύσει τους παίκτες και να διατηρήσει τις ισορροπίες στα "εύφλεκτα" αποδυτήρια, με το όνομα του Χεράρδο Μαρτίνο να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Μπορεί ο 55χρονος τεχνικός να κάθεται στην άκρη του πάγκου της Atlanta United, ωστόσο δεν θα έλεγε "όχι" σε μία δεύτερη ευκαιρία να προπονήσει τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του, προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό που άφησε -προ διετίας- στη μέση.

Argentina's coach Gerardo Martino directs his players during a training session in Buenos Aires, Argentina, Monday, Oct. 5, 2015. Argentina will face Ecuador for a 2018 World Cup Russia qualifier soccer match in Buenos Aires on October 8. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's coach Gerardo Martino directs his players during a training session in Buenos Aires, Argentina, Monday, Oct. 5, 2015. Argentina will face Ecuador for a 2018 World Cup Russia qualifier soccer match in Buenos Aires on October 8. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Ο άλλοτε προπονητής -μεταξύ άλλων- της Μπαρτσελόνα αποτέλεσε τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα της χώρας της Νοτίου Αμερικής για δύο χρόνια, ωστόσο αποχώρησε δίχως να γευτεί το... νέκταρ ενός τροπαίου. Αν και έφτασε στην πηγή του Copa America δύο διαδοχικές φορές (2015, 2016), δεν κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο του νικητή, αντέχοντας τα... volt της "ηλεκτρικής καρέκλας" της Αργεντινής για 692 ημέρες (13/8/2014 – 5/7/2016).

Εάν επικρατήσει των ανταγωνιστών του, τότε ο πολύπειρος κόουτς θα έχει την δυνατότητα να αποτινάξει την ταμπέλα του loser και να οδηγήσει την εθνική στην ποδοσφαιρική Εδέμ.

Photo Credits: AP Photo/John Raoux, AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ