ΒΕΛΓΙΟ

Κομπανί για Άντερλεχτ: "Θα φτιάξουμε κάτι μοναδικό"

Belgium's Vincent Kompany kicks the ball during a friendly soccer match between Belgium and Portugal at the King Baudouin stadium in Brussels, Saturday, June 2, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Belgium's Vincent Kompany kicks the ball during a friendly soccer match between Belgium and Portugal at the King Baudouin stadium in Brussels, Saturday, June 2, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Ο Βινσέντ Κομπανί θα είναι παίκτης - προπονητής στην Άντερλεχτ και πιστεύει πως θα δημιουργηθεί κάτι μοναδικό στην ομάδα των Βρυξελλών, με τον ίδιο στο πηδάλιο.

Στην Άντερλεχτ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του ο Βινσέντ Κομπανί, ακολούθησε το Αμβούργο και μια μυθική πορεία στην Αγγλία με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, προτού επιστρέψει φέτος στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας παίκτης - προπονητής.

Η ομάδα προέρχεται έκανε μια τραγική σεζόν, έμεινε εκτός Ευρώπης έπειτα από 55 χρόνια, με τον ίδιο να στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως θα φτιαχτεί κάτι μοναδικό στην Άντερλεχτ.

"Θα φτιάξουμε κάτι μοναδικό κατά τη γνώμη μου. Θα ενισχύσουμε το ομαδικό πνεύμα με το επιτελείο, διότι είναι σημαντικό να μαθαίνεις τους ανθρώπους. Η τελευταία σεζόν ήταν τραυματική για το επιτελείο, τους παίκτες και τους φιλάθλους.

Είναι σημαντικό να μεταδώσεις ένα όραμα που θα καλύπτει τους πιο πολλούς. Να δώσουμε την αίσθηση ότι ακολουθούμε ένα πλάνο, ένα όραμα που θα βγάλει την ομάδα απ' αυτή την κατάσταση. Αυτό είναι το σημείο αναφοράς μου και είναι φοβερό να έχω όλο τον κόσμο μαζί μου και διαφορετικούς ανθρώπους να μιλάνε μεταξύ τους για πράγματα που δεν έχουν συζητήσει ξανά.

Ας βελτιωθούμε μαζί. Ήταν σημαντικό να δω πως όσοι συμμετείχαν, έφυγαν με μια καλή ανάμνηση. Έχουμε πολλά ακόμη να διορθώσουμε, αλλά δεν είναι τίποτα τραγικό. Είναι φυσιολογικό. Όμως, χωρίς θετική ενέργεια, είναι απίθανο να κάνεις οτιδήποτε. Περισσότερο από ποτέ, καταλάβαμε τι είναι η Άντερλεχτ, είμαστε εμείς για τον εαυτό μας".

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ