Η Μέχελεν προσέφυγε στο αθλητικό δικαστήριο της χώρας κατά της απόφασης υποβιβασμού στη δεύτερη βελγική κατηγορία για συμμετοχή της σε στημένους αγώνες.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Βελγίου η Μέχελεν κρίθηκε ένοχη από την αθλητική δικαιοσύνη της χώρας για συμμετοχή σε στημένους αγώνες και υποβιβάστηκε!

ADVERTISING

Η ανακοίνωση υποβιβασμού το Σάββατο (3/6), σόκαρε την ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας, καθώς της αφαιρέθηκε το Κύπελλο που κατέκτησε εντός αγωνιστικού χώρου κόντρα στη Γάνδη, το εισιτήριο για την Ευρώπη (θα πάρει τη θέση της η φιναλίστ), ενώ θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της επόμενης σεζόν με -12 βαθμούς.

Όπως έκανε γνωστό η Μέχελεν με επίσημη ανακοίνωση της ήδη κατέθεσε ένσταση. Προσέφυγε στο αθλητικό δικαστήριο της χώρας (CBAS) και ζητά την ανατροπή της απόφασης. Οι άνθρωποι της ομάδας - θ' αντικατασταθεί στην πρώτη κατηγορία από την Μπέερσοτ - υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο που επέβαλε την ποινή δεν έλαβε υπόψιν τα επιχειρήματα που διατύπωσε το νομικό της επιτελείο.

ADVERTISING

Από τις κατηγορίες για στημένους αγώνες απαλλάχθηκε η Βάασλαντ-Μπέβερεν.