ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Έπιασε τον Πελέ στις διεθνείς συμμετοχές ο Νεϊμάρ

Brazil's Neymar celebrates after scoring his side's opening goal during the round of 16 match between Brazil and Mexico at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Monday, July 2, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Brazil's Neymar celebrates after scoring his side's opening goal during the round of 16 match between Brazil and Mexico at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Monday, July 2, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ιστορικό επίτευγμα για τον Νεϊμάρ, ο οποίος συνδύασε το χρίσμα του αρχηγού στην εθνική Βραζιλίας, με την ισοφάριση του αριθμού των συμμετοχών του Πελέ στη "σελεσάο".

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, με τον Νεϊμάρ να πραγματοποιεί την 92η συμμετοχή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του κόντρα στις ΗΠΑ (8/10), πιάνοντας τον Πελέ στις διεθνείς συμμετοχές.

Συγκάτοικος με τον θρυλικό Πελέ στη λίστα των εμφανίσεων με την φανέλα των "καναρινιών" είναι, πλέον, ο Νεϊμάρ, ο οποίος γιόρτασε με γκολ από την άσπρη βούλα (43') την ισοφάριση του αποκαλούμενου "Βασιλιά".

Ο "μάγος" της Παρί τίναξε δίχτυα απέναντι στην "αστερόεσσα" στο "MetLife Stadium" του New Jersey, φτάνοντας τα 58 τέρματα με την "σελεσάο" και έβαλε το... λιθαράκι του στην βραζιλιάνικη επικράτηση (0-2).

Ο 26χρονος σούπερ σταρ υπολείπεται 19 γκολ τέρματα από το "μαύρο διαμάντι" και βάζει πλώρη για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, αφού έχει όλο το ποδοσφαιρικό μέλλον μπροστά του.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο λάτιν αρτίστας της μπάλας έχει κουνήσει δίχτυα με την ομάδα από τη "χώρα του καφέ" 58 φορές συνολικά, σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση του πίνακα των τοπ σκόρερ της Βραζιλίας και κυνηγάει "ιερά τέρατα" του αθλήματος, όπως οι Ζίκο (66), Ρονάλντο (67) και Πελέ (77).

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ