ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στηρίζουν την ακροδεξιά και ο Ζουνίνιο τους "καρφώνει"

Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στηρίζουν την ακροδεξιά και ο Ζουνίνιο τους "καρφώνει"

Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν τον ακροδεξιό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Η Βραζιλία κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς και ο κόσμος του ποδοσφαίρου στη χώρα έχει χωριστεί στα δυο, ειδικά μετά την απόφαση πολλών σταρ της στρογγυλής θεάς να στοιχηθούν πίσω από τον ακροδεξιό υποψήφιο, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος νίκησε στον πρώτο γύρο και είναι κοντά στο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Ριβάλντο, ο Ροναλντίνιο, ο Κακά, ο Καφού και αρκετοί ακόμη Βραζιλιάνοι αστέρες στηρίζουν την πολιτική του πρώην στρατιωτικού, ο οποίος πολλάκις στο παρελθόν έχει μιλήσει κολακευτικά για την περίοδο της Χούντας (1964-85) στη χώρα του, έχει ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, των αμβλώσεων, ενώ έχει χρησιμοποιήσει απαξιωτικό λόγο για Ασιάτες, Αφρικανούς και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, είναι και υπέρμαχος της θανατικής ποινής.

Ο 63χρονος πολιτικός είναι "ο Τραμπ της Βραζιλίας" για όσους βρίσκονται απέναντί του, έχει ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των νόμων κατά της οπλοχρησίας για να αντιμετωπιστεί το έγκλημα και στο επίκεντρο της πολιτικής του βρίσκεται η αποκατάσταση της τάξης και του νόμου, αλλά και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

"Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους", ήταν το σχόλιο του Ροναλντίνιο στο twitter, ενώ ο Ριβάλντο ανέφερε: "Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο".

Ο 43χρονος, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο οποίος βρίσκεται περισσότερο στη λογική του Σόκρατες, ο οποίος ήταν γνωστός για τις αριστερές απόψεις του και είχε αντιταχθεί ανοιχτά κόντρα στην στρατιωτική δικτατορία στην πατρίδα του, ανέφερε: "Ενοχλούμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε ο λαός. Πως πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ;".

Ουσιαστικά, αυτό το οποίο λέει ο Ζουνίνιο είναι πως οι ποδοσφαιριστές που υποστηρίζουν τον Μπολσονάρο, έχουν μεγαλώσει μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αποτέλεσμα της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε τότε στη χώρα και δεν θα έπρεπε να στηρίζουν έναν πολιτικό που είναι υπέρμαχος εκείνης της πολιτικής. Εν ολίγοις, τους λέει πως ξέχασαν από πού ξεκίνησαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ