ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Υποβιβάστηκε η Τσαπεκοένσε τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα

Υποβιβάστηκε η Τσαπεκοένσε τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα

Μία ημέρα πριν από την μαύρη επέτειο τριών ετών από το αεροπορικό δυστύχημα στο Μεντεγίν, η Τσαπεκοένσε υποβιβάστηκε από την κορυφαία κατηγορία της Βραζιλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στις 28 Νοεμβρίου 2016 η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη υπέστη σοκ στο άκουσμα της είδησης του τρομερού αεροπορικού δυστυχήματος στο Μεντεγίν, εκεί όπου 71 άτομα (από τα 77 συνολικά που επέβαιναν στην μοιραία πτήση) έχασαν τη ζωή τους και μεταξύ των οποίων ήταν όλη σχεδόν η αποστολή της Τσαπεκοένσε.

Τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία, η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα υπέστη πλήγμα εντός γηπέδου καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της -από το 2014 και μετά που είχε ανέβει για πρώτη φορά- αποχαιρέτησε την κορυφαία κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Η Τσάπε ηττήθηκε 1-0 από την Μποταφόγο στην Conda Arena και έμεινε στην 19η θέση του πίνακα, εννέα πόντους κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, γεγονός που την υποβίβασε και μαθηματικά, με τους ανθρώπους του βραζιλιάνικου συλόγου να στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Twitter στο φινάλε του -καταδικαστικού για το σύλλογο- αγώνα:

"Τέλος αγώνα. Πλέον, δεν υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες παραμονής στην Serie A. Παρα τη δύσκολη στιγμή δεν θα τα παρατήσουμε. Η υπερηφάνεια της Τσάπε παραμένει παρά τον υποβιβασμό. Με τη δουλειά και τη δύναμη των οπαδών μας, θα επιστρέψουμε σύντομα"!

Δηλώσεις για τον υποβιβασμό της Τσαπεκοένσε έκανε και ο αρχηγός της ομάδας, Ντάγκλας, που υποσχέθηκε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα επαναφέρουν την ομάδα εκεί που της αρμόζει:

"Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή, είναι δύσκολο να βρω λέξεις για να περιγράψω την κατάσταση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές ζητάμε συγγνώμη που έφτασε η Τσαπεκοένσε σε αυτό το σημείο, όμως αυτή η ομάδα έχει δείξει πως είναι ενωμένη.

Νομίζω πως είναι η ώρα για όλο τον οργανισμό να ενωθεί ξανά και να εργαστούμε όλοι μαζί για να επαναφέρουμε την Τσαπεκοένσε στην Serie A που είναι και η φυσική της θέση και συνεχίσουμε να γράφουμε αυτή την όμορφη ιστορία".

Chapecoense's Follmann, right, and Neto react after the honour kickoff during the Joan Gamper trophy friendly soccer match between FC Barcelona and Chapecoense at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, Aug. 7, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
Chapecoense's Follmann, right, and Neto react after the honour kickoff during the Joan Gamper trophy friendly soccer match between FC Barcelona and Chapecoense at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, Aug. 7, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Σημειώνεται πως η Τσαπεκοένσε κατάφερε να ενταχθεί στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες της Βραζιλίας μέσω της ανόδου της στην Serie D το 2009 και το 2014 ανέβηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, για να έρθει το τρομερό αεροπορικό δυστύχημα του 2016 που σημάδεψε για πάντα την ιστορία της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ