CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο - Γιουβέντους 2-0: Οι Ουρουγουανοί μίλησαν

Ατλέτικο - Γιουβέντους 2-0: Οι Ουρουγουανοί μίλησαν

Τα στόπερ της Ατλέτικο, Χιμένες και Γοδίν, μέσα σ' ένα πεντάλεπτο σκόραραν από ένα γκολ και χάρισαν στους Μαδριλένους τεράστια νίκη με 2-0 επί της Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο (VIDEOS).

Μία πανέμορφη ποδοσφαιρική ιστορία γράφτηκε στην έδρα της Ατλέτικο, εκεί που οι Μαδριλένοι πήραν "εκδίκηση" από τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τα δύο Champions League που στους στέρησε όταν ήταν ποδοσφαιριστής της μισητής Ρεάλ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με μπροστάρηδες τους σκληροτράχηλους Ουρουγουανούς στόπερ της κατάφερε και "καθάρισε" τους Ιταλούς με δύο γκολ (σ.σ. 2-0 τελικό αποτέλεσμα) από στημένες φάσεις, βάζοντας έτσι πάνω της με τεράστια γράμματα τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο 50' ο Ντιέγκο Κόστα έφυγε φάτσα κάρτα με τον Σέζνι. Ο Ισπανός "κίλερ" πλάσαρε ωστόσο η προσπάθεια του πέρασε άουτ. Στο 53' η Ατλέτικο, ξανά, άγγιξε το γκολ με τον πιο ακριβό παίκτη της τον Γκριεζμάν, αλλά ο κίπερ της "Γιούβε" πρόλαβε ν' ακουμπήσει τη μπάλα τόσο όσο χρειαζόταν για να πάει αυτή στο οριζόντιο δοκάρι.

Και στο 70' οι γηπεδούχοι σκόραραν όμως το VAR "αρνήθηκε" το γκολ, εξαιτίας της ενέργειας του Μοράτα ο οποίος πριν από την... απογείωση για την κεφαλιά είχε σπρώξει τον Κιελίνι. Ενώ οι επιθετικοί του Σιμεόνε "πάλευαν" για το γκολ και η Ατλέτικο έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο, η δικαίωση ήρθε από το δίδυμο της άμυνας. Οι Ουρουγουανοί Χιμένες και Γοδίν με τα σωστά τελειώματά τους, αμφότερα από στημένες φάσεις, έκαναν αυτά που δεν κατάφερε η επιθετική γραμμή.

Πρώτος, με πλάσε νίκησε τον Σέζνι ο Χιμένες στο 78' και στο 83' ο καπιτάνο Γοδίν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με ωραίο πλασέ που κατέληξε στα δίχτυα του Πολωνού τερματοφύλακα με τη... βοήθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο μια και πάνω του κόντραρε η "στρογγυλή θεά".

Όσον αφορά στην Γιουβέντους και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η ομάδα του Αλέγκρι και το μεγάλο της αστέρι δεν... έπεισαν. Ο CR7 έπεσε "θύμα" των σκληρών μαρκαρισμάτων της Ατλέτικο και περιορίστηκε στο γήπεδο. Δεν πήρε και βοήθειες από τους Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, οπότε ήταν δύσκολο να κάνει κάτι από μόνος του για να "σώσει" την κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου, ο Σιμεόνε θα στερηθεί των υπηρεσιών των Τόμας, Ντιέγκο Κόστα λόγω κίτρινων καρτών. Επίσης, και ο Αλέγκρι δεν θα έχει τον Άλεξ Σάντρο που συμπλήρωσε κι αυτός το όριο. Για τους λάτρεις της ιστορίας τονίζουμε ότι η "Γιούβε" δεν έχει επιστρέψει ποτέ από ματς που στο πρώτο είχε ηττηθεί με 2-0, μετράει πέντε στους πέντε αποκλεισμούς. Και κάτι ακόμα, σημαντικό, είναι πως ο Σιμεόνε ως προπονητής της Ατλέτικο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ - άουτ όταν πάει στον επαναληπτικό νικητής.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ατλέτικο (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Ρόδρι, Σαούλ, Κόκε (66' Κορέα), Τόμας (61' Λεμάρ), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (57' Μοράτα)

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Ντε Σίλιο, Μπεντανκούρ, Ματουιντί (84' Ζοάο Κανσέλο), Πιάνιτς (73' Τσαν), Ντιμπάλα (80' Μπερναρντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ