CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ 1-0: Ο Σαούλ έδωσε αβαντάζ πρόκρισης στην Ατλέτικο

Atletico Madrid's Saul, second from right, celebrates after scoring his side's first goal during a first leg, round of 16, Champions League soccer match between Atletico Madrid and Liverpool at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday Feb. 18, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue)
Atletico Madrid's Saul, second from right, celebrates after scoring his side's first goal during a first leg, round of 16, Champions League soccer match between Atletico Madrid and Liverpool at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday Feb. 18, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Η Ατλέτικο υπέταξε με 1-0 την Λίβερπουλ στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" με γκολ του Σαούλ στο 4' και έβαλε φωτιά στη ρεβάνς του Άνφιλντ όπου θα κριθεί η πρόκριση στους "8" του CL (VIDEOS).

Οκτώ μήνες μετά από την κατάκτηση του 6ου Champions League στην ιστορία της η Λίβερπουλ επέστρεψε για πρώτη φορά στον τόπο του... εγκλήματος αλλά αυτή τη φορά το "Γουάντα Μετροπολιτάνο" της Μαδρίτης αποδείχτηκε αφιλόξενο για αυτήν.

Μία πεισμωμένη και ψυχωμένη Ατλέτικο άφησε στην άκρη την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που είναι αχτύπητη τη φετινή σεζόν στην Premier League με 25 νίκες και 1 ισοπαλία, αλλά την έριξε στο καναβάτσο.

Το γκολ του Σαούλ Νίγκεθ μόλις στο 4' ήταν αρκετό για τους ροχιμπλάνκος να πάρουν τη νίκη και να επεκτείνουν σε 14 ματς το αήττητο εντός έδρας σερί τους σε νοκ-άουτ ματς Champions League, με τους κόκκινους από την πλευρά τους να μένουν σε ρηχά νερά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να καλούνται τώρα να πάρουν στο "Άνφιλντ" την πρόκριση για να συνεχίζουν να υπερασπίζονται τον τίτλο που πήραν πέρυσι στην Μαδρίτη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης άρχισε με ονειρεμένο τρόπο το παιχνίδι καθώς πριν καν συμπληρωθούν 4 λεπτά κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Λίβερπουλ και να μπει σε θέση οδηγού. Ο Κόκε εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από αρκετά σώματα και χτύπησε στο δεξί πόδι του Φαμπίνιο, που άθελά του την έστρωσε στον Σαούλ Νίγκεθ για να νικήσει τον Άλισον με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής (1-0).

Το γκολ αυτό (10ο του Σαούλ στο Champions League, όλα τους ήταν γκολ με τα οποία προηγήθηκε η "Ατλέτι") επηρέασε αρκετά και τις δύο ομάδες στα επόμενα λεπτά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ψυχολογία και να συνεχίζουν να κερδίζουν τις προσωπικές μονομαχίες και τους φιλοξενούμενους να μην πατάνε καλά στο γήπεδο και να μη βγάζουν την απαιτούμενη ένταση.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ατλέτικο έδινε συνεχώς γήπεδο στην Λίβερπουλ επιδιώκοντας να περιμένει πίσω από τη μπάλα και να απειλεί στην κόντρα και στο 26' ήταν και πάλι οι παίκτες του Σιμεόνε που έχασαν ευκαιρία, με τον Μοράτα να βγαίνει σε θέση βολής από πλάγια θέση αλλά τον Άλισον να κλείνει τη δεξιά γωνία του και να αποκρούει το πλασέ του Ισπανού φορ.

Στο 28ο λεπτό, ο πίνακας της στατιστικής έδειχνε υπεροχή της Λίβερπουλ στην κατοχή μπάλας (67% έναντι 33% της αντιπάλου της), όμως ήταν ανούσια και φλύαρη, κάτι που επιβεβαίωνε το γεγονός πως δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια στο ματς, σε αντίθεση με την Ατλέτικο που είχε 4, με τις μισές να είναι εντός εστίας.

Η πρώτη τελική προσπάθεια για τους πρωταθλητές Ευρώπης σημειώθηκε στο 29', με ένα σουτ του Ρόμπερτσον που δεν απείλησε όμως τον Όμπλακ ενώ στο 35' είχε ουσιαστικά τη μοναδική καλή στιγμή της στο 45λεπτο, με τη μπάλα να φτάνει στον Σαλάχ μετά από ωραία προσπάθεια των Μανέ και Φιρμίνο και το σουτ του να φεύγει κόρνερ, με τη μπάλα να σταματάει στο κεφάλι του Φελίπε.

Το τελευταίο δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο βρήκε την Λίβερπουλ να γίνεται ακόμα περισσότερο πιεστική, με την Ατλέτικο να έχει κλείσει όμως τον άξονα και να αναγκάζει τους κόκκινους να παίζουν από τα άκρα, απ'όπου δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουν κάποια άβολη κατάσταση για τον Όμπλακ.

Η Λίβερπουλ μπήκε με περισσότερη ορμή και τόλμη στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πιο πιεστική και στο 53' δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της μέχρι εκείνο το λεπτό, δεύτερη συνολικά στο ματς, και πάλι με πρωταγωνιστή τον Σαλάχ.

Ο Γκόμεζ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Αιγύπτιος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ατλέτικο και έκανε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Όμπλακ.

Η έντονη πίεση των κόκκινων κράτησε μέχρι το 60', με τους γηπεδούχους να ισορροπούν όμως κατόπιν και να έρχεται η δική τους σειρά για να απειλήσουν τον Άλισον: στο 68' ο Μοράτα βρέθησε σε θέση βολής αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε ενώ στο 70' το μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Λόντι έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήρθε στο 73', με το πλασέ μέσα από την περιοχή του Χέντερσον (μετά από γύρισμα του Οριγκί) να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι, με τη φάση όμως αυτή να είναι ουσιαστικά και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των κόκκινων να φέρουν το ματς σε ισορροπία.

Το τελευταίο 20λεπτο είχε πάθος, ένταση και πολλές προσωπικές μονομαχίες, με την ψυχραιμία όμως στην τελική ενέργεια να απουσιάζει και το 1-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, για να επιτρέψει στον Ντιέγκο Σιμεόνε και στους παίκτες των ροχιμπλάνκος να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη μπροστά στο φανατικό κοινό τους, που δημιούργησε φοβερή ατμόσφαιρα στις εξέδρες.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ του Κλοπ δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει την ανατροπή στο Άνφιλντ στις 11 Μαρτίου, για να πάρει τη 12η διαδοχική πρόκριση σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκό ματς που θα τους επιτρέψει στους κόκκινους να παραμείνουν ζωντανοί στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΙΤΗΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-0 (HIGHLIGHTS):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Τρομερός Χάαλαντ έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ