CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Γκέλα για Ίντερ με Σλάβια, η Ζενίτ μπλόκαρε την Λιόν

Inter Milan's Lautaro Martinez holds his face after missing a chance during the Champions League group F soccer match between Inter Milan and Slavia Prague at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan's Lautaro Martinez holds his face after missing a chance during the Champions League group F soccer match between Inter Milan and Slavia Prague at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Ίντερ τα βρήκε μπαστούνια κόντρα στην Σλάβια Πράγας και χρειάστηκε ένα γκολ στο 92' για να σώσει την παρτίδα και να πάρει το βαθμό στην πρεμιέρα του Champions League (1-1). Ισοπαλία και στην Γαλλία (1-1) μεταξύ Λιόν και Ζενίτ (VIDEOS).

Η εκκίνησή της στη φετινή Serie A είναι εντυπωσιακή καθώς με το 3Χ3 απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής όμως στην πρεμιέρα της στο Champions League η Ίντερ του Κόντε δεν τα κατάφερε.

Και αυτό γιατί δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί που την συνόδευσε κόντρα στην Σλάβια Πράγας, με τους Τσέχους να ανοίγουν πρώτοι το σκορ στο 63' με τον Ολαγίνκα και να χρειάζεται ένα γκολ του Μπαρέλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να σώσει την παρτίδα στο φινάλε και να πάρει έστω τον έναν βαθμό, στον όμιλο-φωτιά (6ο) που συμμετέχουν επίσης Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ.

Όσον αφορά στο έτερο ματς με το οποίο εγκαινιάστηκε το φετινό Champions League, ούτε σε αυτό υπήρχε νικητής, με Λιόν και Ζενίτ να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 στην Γαλλία για τον 7ο όμιλο.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στο "Μεάτσα' σημειώθηκε στο 16ο λεπτό για λογαριασμό της Ίντερ, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να βγαίνει σε θέση βολής και να επιχειρεί το διαγώνιο αριστερό σουτ εντός περιοχής, με τη μπάλα να γλείφει το αριστερό δοκάρι της εστίας της Σλάβιας Πράγας.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Λουκακού κατάφερε να πάρει την προβολή ανάμεσα σε δύο αμυντικούς αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 23' ο γκολκίπερ Κολάρ έδειξε άριστα αντανακλαστικά, αποκρούοντας την κεφαλιά του Ντ'Αμπρόζιο.

Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε την Ίντερ να έχει διπλάσιες τελικές προσπάθειες έναντι των Τσέχων (6-3), όμως είχε μόνο μία τελική προς την αντίπαλη εστία, με τους ερυθρόλευκους της Πράγας να αμύνονται και να πρεσάρουν καλά, μην επιτρέποντας στους νερατζούρι να κυριαρχήσουν.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Ίντερ να έχει μία ακόμα καλή στιγμή, με το σουτ του Μαρτίνες από πλεονεκτική θέση στο 47' να μπλοκάρεται από τον Κολάρ, για να έρθει όμως στο 63' η απόλυτη ψυχρολουσία για την ομάδα του Κόντε, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν και να προκαλούν ντελίριο ενθουσιασμού στους 4.000 εκδρομείς οπαδούς τους.

Ο Ζελενί έκανε το χαμηλό σουτ και ο Χαντάνοβιτς υποχρεώθηκε σε πολύ δύσκολη απόκρουση στην αριστερή του γωνία, με τον Ολαγίνκα να παίρνει το ριμπάουντ και με νέο σουτ να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων (0-1)!

Το γκολ αυτό άλλαξε εντελώς τα δεδομένα και στον τομέα της ψυχολογίας, με την απελευθερωμένη Σλάβια να έχει δύο ακόμα ευκαιρίες σε μικρό χρονικό διάστημα για δεύτερο γκολ: στο 67' ο Στάντσιου εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι ενώ στο 71' είχε την ίδια κατάληξη το σουτ του Μάζοπουστ μέσα από την περιοχή.

To ματς είχε ωστόσο και άλλες συγκινήσεις, με την Ίντερ να ξαναπαίρνει τον έλεγχο, να πιέζει στα τελευταία λεπτά και να φτάνει στο 1-1 μέσα από φάση διαρκείας στο 92': ο Σένσι έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Μπαρέλα να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή!

Σημειώνεται πως η Ίντερ έμεινε χωρίς νίκη για έκτο διαδοχικό ματς στο Champions League ενώ αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός που πήρε στην Ιταλία η Σλάβια Πράγας καθώς μέχρι πρότινος μετρούσε έξι ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις της εκεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Λιόν ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με την Ζενίτ, όμως στο διάστημα αυτό είχε μόνο μία μεγάλη ευκαιρία να επιδείξει. Αυτή ήρθε στο 23', με τον Ντεμπελέ να κάνει το πλασέ από καλή θέση μετά από σύγχυση στη ρωσική άμυνα και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ζενίτ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41' και να πετύχει εκείνη το πρώτο φετινό γκολ στους ομίλους του Champions League. Αζμούν και Τζιούμπα συνεργάστηκαν άψογα και ακινητοποίησαν τη γαλλική άμυνα, με τον πρώτο να γίνεται δημιουργός και τον δεύτερο να εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή για το 1-0 των φιλοξενουμένων.

Το προβάδισμα των φιλοξενουμένων δεν κράτησε για πολύ, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 51': ο Ντεπάι κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, για να νικήσει τον Λούνεφ και να γράψει το 1-1.

Η συνέχεια βρήκε τους Γάλλους να παίρνουν τα ηνία και να προσπαθούν για την ανατροπή έχοντας κλείσει τους Ρώσους στην περιοχή τους, με το πολυπόθητο όμως γκολ να μην έρχεται καθώς δεν ήταν αποτελεσματικοί όσες φορές βρέθηκαν οι παίκτες των "λιονέ" σε θέση βολής. Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, αποτέλεσμα που ικανοποίησε τους Ρώσους από τη στιγμή που έφυγαν αλώβητοι από την "Groupama Arena".

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ