CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Γλίτωσε το φιάσκο η Ρεάλ, 2-2 με Μπριζ

Real Madrid's Karim Benzema reacts during the Champions League group A soccer match between Real Madrid and Club Brugge, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, Oct.1, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's Karim Benzema reacts during the Champions League group A soccer match between Real Madrid and Club Brugge, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, Oct.1, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Μπριζ προηγήθηκε με 2-0 στη Μαδρίτη, αλλά η Ρεάλ ισοφάρισε (2-2) και περιόρισε τη ζημία. Πρώτος βαθμός για τους μερένγκες, χωρίς νίκη σε δύο ματς. Ο Ζιντάν έκανε αλλαγή τον Κουρτουά στο ημίχρονο. Απόδραση με ανατροπή στο 90+5' για Σαχτάρ, στο μηδέν η Αταλάντα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την Μπριζ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και βρέθηκε να χάνει 0-2 στο ημίχρονο! Όλα έδειχναν κάζο, το 2-2 δεν είναι τιμητικό για τους μερένγκες που δεν έχουν νίκη μετά τα δυο πρώτα ματς στο Champions League, αλλά κατόρθωσαν να περιορίσουν τη ζημία.

Η ομάδα της Μαδρίτης ξεκίνησε να πιέζει από τα πρώτα λεπτά του ματς, αλλά μόλις εννιά μετά από την έναρξή του βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η Μπριζ σκόραρε σε μια ξαφνική αντεπίθεση με τον Ντενίς ο οποίος έκανε τσαφ πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής περίμενε το VAR για να δει αν μετράει το γκολ και τελικά μέτρησε το τέρμα αφού ο Νιγηριανός ήταν στη σωστή θέση.

Το πλασέ του Λούκα Μόντριτς στο 21ο λεπτό δεν βρήκε στόχο, ενώ η Μπριζ έφθασε κοντά στο 0-2 στο 34ο όταν ο Τάου μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Κουρτουά έδιωξε. Δεν πέτυχε τότε, το πέτυχε όμως ύστερα από πέντε λεπτά.

Στο 39' ο Μόντριτς πήγε να κάνει την πάσα προς τον Ράμος, έκανε λάθος όμως με τον Ντενίς να κλέβει τη μπάλα να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το πλασέ νικώντας τον Κουρτουά για το 2-0 των Βέλγων.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν προχώρησε σε δυο κινήσεις από τον πάγκο στο ημίχρονο. Πέρασε εκτός τον Κουρτουά και τον Μαρσέλο, έβαλε μέσα τον Αρεολά και τον Μαρσέλο. Οι Βέλγοι συνέχισαν ν' απειλούν, αλλά ο Αρεολά στο 54' νίκησε τον Ντενίς.

Στο 56' οι μερένγκες κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Ο Ράμος με κεφαλιά μετά από σέντρα από τα δεξιά μείωσε το σκορ για τους γηπεδούχους. Το γκολ μέτρησε μετά από επανέλεγχο της φάσης με VAR, η γραμμή έδειξε ότι ο Ανδαλουσιάνος καλυπτόταν.

Στο 84ο λεπτό η Μπριζ έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Φόρμερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ισοφάριση ήλθε στο επόμενο (85ο) λεπτό καθώς ο Καζεμίρο πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Μινιολέ.

H 2H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ρεάλ - Μπριζ 2-2 (55' Σέρχιο Ράμος, 85' Καζεμίρο / 9', 39' Ντενίς)

Γαλατασαράι - Παρί Σεν-Ζερμέν (22:00)

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ 90+5' Η ΣΑΧΤΑΡ

Η Σαχτάρ πήγε στο Μιλάνο κι έφυγε από εκεί με τη νίκη χάρη στο γκολ του Σόλομον στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου. Η ομάδα από το Ντόνετσκ πανηγύρισε την πρώτη νίκη και τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση, αντίθετα η Αταλάντα έμεινε χωρίς βαθμό καθώς στην πρεμιέρα συνετρίβη από την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ.

Κι όμως το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Μπέργκαμο. Στο 15ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, ο Ίλιτσιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Πιατόβ το απέκρουσε. Η ιταλική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό με τον τρομερό Κολομβιανό φορ της, Ντουβάν Σαπάτα, με κεφαλιά ύστερα από σέντρα από δεξιά και λάθος έξοδο του Ουκρανού τερματοφύλακα.

Η Σαχτάρ έφθασε στην ισοφάριση στο 40ό λεπτό με τον Ζούνιορ Μοράες, ο οποίος με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Γκολίνι. Κι ενώ οι παίκτες του Γκασπερίνι πίεζαν για την ισοφάριση ήλθε το σοκ. Στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου. Ο Σόλομον έκανε το πλασέ μετά από ιδανική αντεπίθεση και σκόραρε.

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αταλάντα - Σαχτάρ 1-2 (28' Σαπάτα / 41' Μοράες, 90+5' Σόλομον)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ