ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Η κλήρωση των "16"

Bayern Munich's Javi Martinez, left, and Liverpool's Sadio Mane vie for the ball during the Audi Cup semifinal soccer match between FC Bayern Munich and Liverpool FC in the Allianz Arena in Munich, Germany, Tuesday, Aug. 1 2017. (Sven Hoppe/dpa via AP)
Bayern Munich's Javi Martinez, left, and Liverpool's Sadio Mane vie for the ball during the Audi Cup semifinal soccer match between FC Bayern Munich and Liverpool FC in the Allianz Arena in Munich, Germany, Tuesday, Aug. 1 2017. (Sven Hoppe/dpa via AP) AP

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League από την οποία προέκυψαν πολλά δυνατά ζευγάρια. Ξεχωρίζουν τα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν-Ζερμέν και Λίβερπουλ - Μπάγερν.

Πριν καν πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League γνωρίζαμε ότι θα προκύψουν δυνατά ζευγάρια. Έτσι, κι έγινε αφού η κληρωτίδα είχε κέφια και έβγαλε πολλές δυνατές αναμετρήσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε κι ο Λερόι Σανέ θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο Γκελζενκίρχεν και την πρώτην του ομάδα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Μάριο Μάντζουκιτς θα επιστρέψουν στη Μαδρίτη, καθώς η Γιουβέντους τέθηκε αντιμέτωπη με την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Μάλιστα, ο Κροάτης αγωνίστηκε στους "κολτσονέρος". Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2014/2015 (με τον Ολυμπιακό μάλιστα και τη Μάλμε).

Η Μπαρτσελόνα βρίσκει στο δρόμο της τη Λιόν, από την οποία απέκτησε το 2016 τον Σαμουέλ Ουμτιτί. "Μπλαουγκράνα" και "γκον" συναντήθηκα για τελευταία φορά τη σεζόν 2008/09. Η Ρόμα "έπεσε" πάνω στην καλύτερη ομάδα της φάσης των ομίλων, Πόρτο. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τη σεζόν 2016/17.

Ζευγάρι με πολλή ιστορία είναι αυτό του Άγιαξ με τη Ρεάλ. Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν "Αίαντας" και "μερένγκες" ήταν το 2012 στη φάση των ομίλων. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα επιστρέψει στην πατρίδα του, καθώς η Λίβερπουλ διασταυρώθηκε με την Μπάγερν.

Κι αν αναρωτιέστε από πότε έχουμε να δούμε τις δύο ομάδες να παίζουν; Από το 2001 και τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, με τους "ρεντς" να κατακτούν το τρόπαιο.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ 16:

Σάλκε (Γερμανία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Ατλέτικο (Ισπανία) - Γιουβέντους (Ιταλία)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) - Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)

Τότεναμ (Αγγλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Λιόν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Ρόμα (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία)

Άγιαξ (Ολλανδία) - Ρεάλ (Ισπανία)

Λίβερπουλ (Αγγλία) - Μπάγερν (Γερμανία)

Να υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτοι εντός έδρας αγώνες θα διεξαχθούν 12-13/2 και 19-20/3, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 5-6/3 και 12-13/3 αντίστοιχα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

12/13/19/20 Φεβρουαρίου: Γύρος των "16", πρώτα παιχνίδια

5/6/12/13 Μαρτίου: Γύρος των "16", ρεβάνς

15 Μαρτίου: Κλήρωση προημιτελικών και ημιτελικών

9/10 Απριλίου: Προημιτελικά, πρώτα παιχνίδια

16/17 Απριλίου: Προημιτελικά, ρεβάνς

30 Απριλίου/1 Μαΐου: Ημιτελικά, πρώτα παιχνίδια

7/8 Μαΐου: Ημιτελικά, ρεβάνς

Σάββατο 1 Ιουνίου: Τελικός, "Estadio Wanda Metropolitano", Μαδρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ