CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Μπαρτσελόνα - Τσέλσι το πιο πιθανό ζευγάρι των 16

Barcelona's Antoine Griezmann, left, and Chelsea's Pedro, right, compete for the ball during a friendly soccer match between FC Barcelona and Chelsea FC in Saitama, north of Tokyo, Tuesday, July 23, 2019. Chelsea won 2-1. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Barcelona's Antoine Griezmann, left, and Chelsea's Pedro, right, compete for the ball during a friendly soccer match between FC Barcelona and Chelsea FC in Saitama, north of Tokyo, Tuesday, July 23, 2019. Chelsea won 2-1. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Το Μπαρτσέλονα - Τσέλσι είναι το ζευγάρι με τη μεγαλύτερη πιθανότητα (23%) να εξαχθεί από την κληρωτίδα των 16 του Champions League. Δείτε αναλυτικά τις πιθανότητες διασταυρώσεων.

Οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν-Ζερμέν, Λίβερπουλ, Βαλένθια, Λειψία, Ρεάλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Νάπολι, Τότεναμ, Λιόν και Αταλάντα θα μπουν στην κληρωτίδα της Νιόν (16/12) για τη φάση των 16 του Champions League.

Όλες οι ομάδες της επόμενης φάσης τις διοργάνωσης προέρχονται από πέντε όλες κι όλες χώρες: Γερμανία (3), Ιταλία (3), Αγγλία (4), Ισπανία (4) και Γαλλία (2). Με βάση τους συνήθεις περιορισμούς που θέλει αδύνατη τη διασταύρωση δυο ομάδων από την ίδια χώρα και δυο ομάδων που ήταν μαζί στη φάση των ομιλών ήδη έχουν εξαχθεί οι πιθανότητες ζευγαρώματος.

Πιο πιθανό ενδεχόμενο με πιθανότητα (23,377%) είναι να πέσει η Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι. Ακολουθούν τα Βαλένθια - Τότεναμ (22,677%), τα Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο και Λίβερπουλ - Ατλέτικο αμφότερα με πιθανότητα (22,627%) και το Μπαρτσελόνα - Τότεναμ (22,238 %).

Ποιο όμως είναι το λιγότερο πιθανό ζευγάρι να δούμε από την κλήρωση της Δευτέρας; Το σενάριο που θέλει την Μπάγερν να τεθεί αντιμέτωπη με τη Λιόν με πιθανότητα 14, 286%.

Στον πίνακα του Ισπανού στατιστικολόγου Mr Chip μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πιθανότητα που έχει κάθε ζευγάρι. Υπάρχει η χρωματική διακύμανση με τα μπλε να είναι τα πιο πιθανά, τα κίτρινα και τα κόκκινα ν' ακολουθούν αντίστοιχα. Τα γκρι κουτιά είναι αυτά στα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα κλήρωσης.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ