CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Σαλάχ λύτρωσε τη Λίβερπουλ, 4-3 τη Ζάλτσμπουργκ

Liverpool's Mohamed Salah, second left, celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the Champions League group E soccer match between Liverpool and Red Bull Salzburg at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, second left, celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the Champions League group E soccer match between Liverpool and Red Bull Salzburg at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 3-0, ισοφαρίστηκε σε 3-3 αλλά με το γκολ του Σαλάχ πανηγύρισε αγχωτική νίκη (4-3) επί της Ζάλτσμπουργκ. Ανατροπή με γκολ Σουάρες και νίκη 2-1 για Μπαρτσελόνα επί της Ίντερ. Τριάρα ο Άγιαξ, κόλλησε η Νάπολι.

Συναρπαστικά ματς επιφύλαξε η Τετάρτη (2/10) για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Από το Άνφιλντ - όπου η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 3-0, ισοφαρίστηκε σε 3-3, αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 4-3 επί της Ζάλτσμπουργκ - μέχρι τη Βαρκελώνη όπου η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με τον Λουίς Σουάρες έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη επί της Ίντερ το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη σε κάθε όμιλο.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Απίθανο ματς διεξήχθη στο Λίβερπουλ όπου η νικήτρια της περυσινής διοργάνωσης υποδέχθηκε τη Ζάλτσμπουργκ. Οι ρεντς άνοιξαν το σκορ εννιά λεπτά μετά την έναρξη του ματς στο Άνφιλντ με τον Σαντιό Μανέ, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο και πλάσαρε ιδανικά.

Ο Ρόμπερτσον ήταν αυτός που διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 25ο λεπτό ολοκληρώνοντας ιδανικά μια εκπληκτική ομάδική προσπάθεια. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο 25χρονος Σκωτσέζος βρέθηκε στο κέντρο της αυστριακής άμυνας και με ωραίο τελείωμα στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το σκορ στο 36ο λεπτό ήταν ήδη 3-0, καθώς ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Στάνκοβιτς και τον νίκησε.

Η Ζάλτσμπουργκ, η οποία στην πρεμιέρα είχε εκπλήξει με την εξάρα στην Γκενκ, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Επέστρεψε στο ματς. Ο Χουάνγκ στο 39ο λεπτό με εξαιρετική ενέργεια μείωσε σε 3-1, ενώ ο Νοτιοκορεάτης ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ (σέντρα από αριστερά) στον Μιναμίνο, ο οποίος με εξαιρετικό σκαστό στην κίνηση διαγώνιο σουτ μείωσε κι άλλο.

Ο Ιάπωνας πήρε τη σειρά στις ασίστ και έδωσε στον Νορβηγό - αποκάλυψη της πρώτης αγωνιστικής, Χάλαντ, για να ισοφαρίσει σε 3-3 με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς.

Ο Σαλάχ στο 69ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα - ασίστ του Φιρμίνο, μπήκε στην περιοχή, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ νίκης (4-3) της Λίβερπουλ επί της Σάλτσμπουργκ.

Νωρίτερα, η Νάπολι είχε πάει στο Γκενγκ για ν' αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια Βελγίου. Οι παρτενοπέι με τον Κώστα Μανωλά να παίζει σε όλο το ματς κόλλησαν και άφησαν δυο βαθμούς.

Ο Κάρλο Αντσελότι άφησε εκτός τον Λορέντσο Ινσίνιε σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ωστόσο οι Καγιεχόν, Μίλικ, Λοσάνο που ξεκίνησαν και Γιορέντε και Μέρτενς που πέρασαν ως αλλαγή παραμένουν άσφαιροι.

Η ομάδα του ιταλικού Νότου παραμένει πρώτη με τέσσερις βαθμούς, Λίβερπουλ και Ζάλτσμπουργκ έχουν από τρεις, η Γκενκ έναν.

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λίβερπουλ - Ζάλτσμπουργκ 4-3 (9' Μανέ, 25' Ρόμπερτσον, 36', 69' Σαλάχ / 39' Χουάνγκ, 56' Μιναμίνο, 60' Χάλαντ)

Γκενκ - Νάπολι 0-0

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Ίντερ και βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, καθώς οι νερατζούρι άνοιξαν το σκορ μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς στο Καμπ Νόου.

Ο πρώην μπλαουγκράνα, Αλέξις Σάντσες, έβγαλε τον Λαουτάρο Μαρτίνες στον κενό χώρο - αγωνίστηκε επειδή ο Ρομελού Λουκακού ένιωσε ενοχλήσεις - και ο Αργεντινός με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Όσο περνούσε η ώρα οι Καταλανοί τα έβρισκαν σκούρα, καθώς δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την εστία του Χαντάνοβιτς. Μέχρι να μιλήσει ο Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός νίκησε τον Σλοβένο γκολκίπερ με απίθανο σουτ εκτός περιοχής μετά από σέντρα του Αρτούρο Βιδάλ και ισοφάρισε στο 58ο λεπτό.

Ήταν ο ίδιος που έμελλε να λυτρώσει τους μπλαουγκράνα. Στο 84ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι μάζεψε πάνω του όλη την άμυνα, έσπασε την μπάλα στον Σουάρες, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ στην κίνηση και σκόραρε.

Η Ντόρτμουντ έκανε το χρέος στην Πράγα και πανηγύρισε επί της Σλάβια την πρώτη νίκη στη διοργάνωση. Ήρωας για τους Βεστφαλούς ο Ασράφ Χακίμι, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Άνοιξε το σκορ στην τσεχική πρωτεύουσα στο 35ο λεπτό, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 89ο. Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ έχουν από τέσσερις βαθμούς, η Ίντερ και η Σλάβια από έναν.

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπαρτσελόνα - Ίντερ 2-1 (58', 84' Σουάρες / 3' Μαρτίνες)

Σλάβια - Ντόρτμουντ 0-2 (35', 89' Χακίμι)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ζενίτ υποδέχθηκε την Μπενφίκα στην Αγία Πετρούπολη και τη νίκησε με 3-1, αφήνοντας χωρίς βαθμό τους αετούς μετά από δυο ματς.

Η ρωσική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Τζιούμπα, ο οποίος νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο Ρούμπεν Ντίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Έλληνα διεθνή γκολκίπερ στο 70ό στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει την μπάλα, ενώ όλη η πορτογαλική άμυνα πιάστηκε στον ύπνο ύστερα από οκτώ λεπτά (78'), έτσι ο Αζμούν έκανε το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι Λουζιτανοί ήταν να μειώσουν με το εξαιρετικό σουτ του Ραούλ ντε Τομάς, ο οποίος σκόραρε πέντε λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λειψία στην πρεμιέρα έφυγε με διπλό από τη Λισαβόνα, τώρα όμως την πάτησε από τη Λιόν με τον ίδιο τρόπο. Οι γκον δεν τα πηγαίνουν καλά στο πρωτάθλημα και βλέπουν την Ευρώπη ως διέξοδο.

Ο Ντεπάι άνοιξε το σκορ έντεκα λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ ο Τεριέ στο 65ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της γερμανικής ομάδας και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2). Ζενίτ και Λιόν έχουν από τέσσερις βαθμούς, η Λειψία έχει τρεις.

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ζενίτ - Μπενφίκα 3-1 (22' Τζιούμπα, 70' αυτ. Ρούμπεν Ντίας, 78' Αζμούν / 85' Ντε Τομάς)

Λειψία - Λιόν 0-2 (11' Ντεπάι, 65' Τεριέ)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Άγιαξ σε άλλη μία επίδειξη ποδοσφαιρικής δύναμης, καθώς διέλυσε με 3-0 τη Βαλένθια στο Μεστάγια. Οι Ολλανδοί δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν και ανάγκασαν τις νυχτερίδες σε μια παράδοση άνευ όρων στην έδρα τους μάλιστα.

Ο Ζιγιές έδωσε ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του Αίαντα, καθώς άνοιξε το σκορ οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Ο Παρέχο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίση, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε στο 25ο λεπτό κατέληξε στο... άνω διάζωμα του Μεστάγια.

Ο Πρόμες σκόραρε στην επιστροφή του στην Ισπανία. Ήταν αυτός που στο 34ο λεπτό διεύρυνε το ολλανδικό προβάδισμα για να έλθει ο Φαν ντε Μπέεκ στο 67ο να διαμορφώσει το τελικό σκορ (0-3).

Στην πρώτη της νίκη έφθασε η Τσέλσι, η οποία άνοιξε το σκορ στη Λιλ με το γκολ ττου Έιμπραχαμς στο 22ο λεπτό. Οι ντογκ, ωστόσο, απάντησαν σχετικά γρήγορα.

Ισοφάρισαν στο 33ο με τον Οσιμέν. Η τελευταία κουβέντα ανήκε στους μπλε. Ο Ουίλιαν με απίστευτο σκαστό σουτ στο 78ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Λονδίνου. Ο Άγιαξ έχει έξι βαθμούς, Τσέλσι και Βαλένθια από τρεις, η Λιλ παραμένει χωρίς βαθμό.

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βαλένθια - Άγιαξ 0-3 (8' Ζιγές, 34' Πρόμες, 67' Φαν ντε Μπέεκ)

Λιλ - Τσέλσι 1-2 (33' Οσιμέν, 22' Έιμπραχαμς, 78' Ουίλιαν)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ