CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Πάρτι η Μπάγερν με επτάρα στο Λονδίνο!

Bayern's Robert Lewandowski, center, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Tottenham and Bayern Munich at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, Oct. 1, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Bayern's Robert Lewandowski, center, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Tottenham and Bayern Munich at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, Oct. 1, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Η Μπάγερν ήταν από άλλο πλανήτη στο Λονδίνο και συνέτριψε με 7-2 την Τότεναμ! Τέσσερα γκολ ο Γκνάμπρι, δύο ο Λεβαντόβσκι. Νίκες για Γιουβέντους και Ατλέτικο, δύσκολα τρίποντα για Μάντσεστερ Σίτι και Παρί!

Εξωπραγματική η Μπάγερν πήγε στο Λονδίνο και... πάτησε την Τότεναμ! Οι Βαυαροί συνέτριψαν με 7-2 τους Λονδρέζους μέσα στο σπίτι τους και όχι μόνο έφθασαν στη δεύτερη νίκη τους στα ισάριθμα πρώτα ματς των ομίλων του Champions League, αλλά έκαναν και επίδειξη δύναμης.

Ο Γκνάμπρι πέτυχε τέσσερα γκολ, ο Λεβαντόβσκι δυο και η γερμανική ομάδα πέτυχε μια από τις πιο εντυπωσιακές νίκες δεδομένου του μεγέθους των δυο ομάδων στη διοργάνωση. Είναι η πρώτη φορά που βάζει επτά γκολ στην Ευρώπη μετά το 2014, όταν το είχε κάνει κόντρα στη Ρόμα. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη σε κάθε όμιλο, ξεκινώντας από το δεύτερο που συμμετέχει ο Ολυμπιακός:

Η Μπάγερν ήταν απίθανη, εντυπωσιακή και συνέτριψε με 7-2 (!) στο Λονδίνο τη φιναλίστ του τελικού Champions League, Τότεναμ. Για το άλλο ματς στον όμιλο του Ολυμπιακού οι Βαυαροί και πρωτοπόροι της Bundesliga προχώρησαν σε επίδειξη δύναμης με δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς.

Και τι νίκη! Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά επτά γκολ η Μπάγερν στην Τότεναμ! Κι όμως το ματς ξεκίνησε με διαφορετικές συνθήκες. Οι σπερς άνοιξαν το σκορ μόλις δώδεκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς, αλλά ο Κίμιχ ισοφάρισε με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην εκπνοή του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα στην Μπάγερν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το πάρτι του Γκνάμπρι. Γκολ στο 53' και 1-3, γκολ στο 55' και 1-4 - μείωσε ο Χάρι Κέιν με πέναλτι στο 61ο λεπτό - γκολ στο 83' και 2-4.

Ο Λεβαντόβσκι σε μια πελαγοδρομούσα άμυνα έκανε το 2-6 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ο Γκνάμπρι στο 88' πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ήταν το 2-7 για την Μπάγερν!

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν - Τότεναμ 2-7 (12' Σον, 61' πεν. Κέιν / 15' Κίμιχ, 45', 87' Λεβαντόβσκι, 53', 55', 83',88' Γκνάμπρι)

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 3-1 (63' Βούλιτς, 87' Μιλούνοβιτς, 90' Μπόακι / 37' Σεμέδο)

Μπορεί η Ρεάλ να γλίτωσε το κάζο - έχανε 0-2, ισοφάρισε σε 2-2 - και ν' άφησε όμως δυο βαθμούς στην έδρα της με αντίπαλο την Μπριζ, αλλά η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν την πάτησε. Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είχε σαφέστατα πιο δύσκολο έργο καθώς φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι.

Οι Παριζιάνοι στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύθηκαν, αλλά κατάφεραν και κράτησαν τον Ραδαμέλ Φαλκάο μακριά από την εστία του Κέιλορ Νάβας. Μια εξαιρετική συνεργασία των Σανάμπρια και Ικάρντι στο 52ο λεπτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αργεντινός να νικήσει τον Μουσλέρα και ν' ανοίξει το σκορ στην Τουρκία.

Η Παρί με δυο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, η τσιμπόμ πήρε τον πρώτο βαθμό της στη διοργάνωση και τουλάχιστον αυτή τη στιγμή διεκδικεί επί ίσοις όροις τη δεύτερη θέση με Ρεάλ και Μπριζ.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ - Μπριζ 2-2 (55' Σέρχιο Ράμος, 85' Καζεμίρο / 9', 39' Ντενίς)

Γαλατασαράι - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-1 (52' Ικάρντι)

Η Σίτι τα βρήκε σκούρα με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Μάντσεστερ στο πρώτο ημίχρονο. Μαχρέζ, Αγκουέρο και Μπερνάρντο Σίλβα δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Λιβάκοβιτς στο πρώτο ημίχρονο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε τον Ραχίμ Στέρλινγκ στη θέση του τρίτου με την έναρξη του δευτέρου.

Ο 24χρονος ήταν αυτός που έκαμψε την αμυντική αντίσταση της κροατικής ομάδα στο 66ο λεπτό κι άνοιξε το σκορ για τους πολίτες. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Φόντεν. Η Σίτι έχει δυο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς, Ντίναμο και Σαχτάρ έχουν από μία νίκη και τρεις βαθμούς, η Αταλάντα δεν έχει ακόμη βαθμό στη διοργάνωση καθώς δέχθηκε ήττα-σοκ στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αταλάντα - Σαχτάρ 1-2 (28' Σαπάτα / 41' Μοράες, 90+5' Σόλομον)

Μάντσεστερ Σίτι - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-0 (66' Στέρλινγκ, 90+5' Φόντεν)

Η Γιουβέντους υποδέχθηκε τη Λεβερκούζεν στην Τορίνο και ήθελε τη νίκη μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Ατλέτικο. Η Γηραιά Κυριά άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των ασπιρίνων και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Χραντέσκι.

Οι μπιανκονέρι "σκότωσαν" το ματς στο 62ο λεπτό με τον Φεντερίκο Μπερναρντέσκι να βρίσκεται στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή και να ολοκληρώνει ιδανικά το συνδυασμό Ιγκουαΐν-Κριστιάνο νικώντας για δεύτερη φορά τον Φινλανδό γκολκίπερ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήλθε στο 89ο λεπτό να σκοράρει κι αυτός και να βάλει το κερασάκι στην μπιανκονέρα τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (3-0).

Μπορεί η Ατλέτικο να μην έχει ξεχάσει το ντέρμπι μαδριλένιο και κυρίως την ατιμωρησία του Σέρχιο Ράμος για την υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή του ματς, αλλά πήγε στη Μόσχα κι έκανε τη δουλειά της.

Οι κολτσονέρος έμειναν στο μηδέν από τη Λοκομοτίβ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καθάρισαν την παρτίδα στο δεύτερο. Ο Ζοάο Φέλιξ άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό στη ρωσική πρωτεύουσα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την κολτσονέρα φανέλα. Ο Τόμας Πάρτεϊ στο 58ο διασκέδασε κάθε αμφιβολία και χάρισε στην ομάδα της Μαδρίτης το πρώτο της τρίποντο στη σεζόν.

Ατλέτικο και Γιουβέντους βρίσκονται στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς, η Λοκομοτίβ βρίσκεται στο κόλπο με τρεις βαθμούς, δεν έχει ακόμη η Λεβερκούζεν και το μέλλον της μοιάζει δυσοίωνο.

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους - Λεβερκούζεν 3-0 (17' Ιγκουαΐν, 62' Μπερναρντέσκι, 89' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Λοκομοτίβ - Ατλέτικο 0-2 (48' Ζοάο Φέλιξ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ