CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Πρώτη η Λίβερπουλ, δεύτερη η Νάπολι

Liverpool's Naby Keita, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the group E Champions League soccer match between Salzburg and Liverpool, in Salzburg, Austria, Tuesday, Dec. 10, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Liverpool's Naby Keita, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the group E Champions League soccer match between Salzburg and Liverpool, in Salzburg, Austria, Tuesday, Dec. 10, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Η Λίβερπουλ πέρασε (0-2) από το Ζάλτσμπουργκ χάρη στα γκολ των Κεϊτά και Σαλάχ και προκρίθηκε ως πρώτη από τον πέμπτο όμιλο. Στους 16 και η Νάπολι η οποία νίκησε 4-0 στο Σαν Πάολο την Γκενκ. Στους 32 του Europa League οι Αυστριακοί.

Μετά την Παρί Σεν-Ζερμέν, την Μπάγερν, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Τότεναμ και τη Λειψία, άλλες δυο ομάδες έκλεισαν εισιτήριο για τους 16 του Champions League.

Είναι η κάτοχος της διοργάνωσης, Λίβερπουλ και η Νάπολι. Οι ρεντς πέρασαν ως πρώτοι, καθώς επικράτησαν με 2-0 της Ζάλτσμπουργκ στη Red Bull Arena. Πέντε λεπτά μετά από την έναρξη του ματς ο Σαλάχ μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ύστερα από δυο λεπτά (7') οι Αυστριακοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία ν' ανοίξουν το σκορ. Ο Μιναμίνο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε να νικήσει τον Άλισον αλλά δύο φορές ο Βραζιλιάνος απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 20ό η Λίβερπουλ έχασε διπλή ευκαιρία. Ο Μανέ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να διώχνει και εν συνεχεία πρώτα το σουτ του Κεϊτά βρήκε στα σώματα και εν συνεχεία το γυριστό του Αλεξάντερ Άρνολντ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43' ο Χάαλαντ έγινε αποδέκτης της μπάλας έδωσε στο Μιναμίνο που ανέβηκε από τα αριστερά, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα έξω από αριστερό δοκάρι του Άλισον. Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου λεπτού του πρώτου ημιχρόνου ο Σαλάχ έξω από την περιοχή έδωσε στον Κεϊτά που μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σωτήρια και να κρατάει το 0-0.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 48' ο Σαλάχ αστόχησε, στο 50' το σουτ του Χάαλαντ έφυγε έξω. Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 57ο λεπτό. Ο Μανέ πέρασε από τα αριστερά, ο Στάνκοβιτς βγήκε αρκετά πλάγια, με τον Σενεγαλέζο να κάνει τη σέντρα και τον Κεϊτά με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για τη Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ τελείωσε τη νίκη, την πρόκριση και την πρωτιά στο 58'. Ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε την ωραία κάθετη, πέρασε τον Στάνκοβιτς και από αρκετά πλάγια και πολύ δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Νάπολι προκρίθηκε ως δεύτερη από τον πέμπτο όμιλο. Οι παρτενοπέι συνέτριψαν με 4-0 την Γκενκ στο Σαν Πάολο και ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος διάβαζε και άκουγε τον Τζενάρο Γκατούζο να βρίσκεται προ των θυρών ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας, πρέπει να αισθάνεται πιο άνετα.

Πρωταγωνιστής ο Αρκάντιους Μίλικ. Ο Πολωνός φορ έκανε χατ-τρικ κι άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση. Άνοιξε το σκορ στο τρίτο μόλις λεπτό. Λάθος από το νεαρό γκολκίπερ της Γκενκ, Μάαρτεν Βάντεβοορτ, ο οποίος είδε τη μπάλα να έρχεται στα πόδια του υπό την πίεση των παικτών της Νάπολι, έκανε την ντρίπλα με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα και ο Μίλικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο 25χρονος έκανε το 2-0 στο 26ο λεπτό. Ήταν η γρήγορη επίθεση για τους Ιταλούς από τα δεξιά, η παράλληλη μπαλιά προς τον επερχόμενο Μίλικ ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Γκενκ. Στο 38ο η ομάδα του ιταλικού Νότου κέρδισε πέναλτι, ο Μίλικ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε, φθάνοντας στο χατ τρικ.

Η Νάπολι κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 73ο λεπτό μετά από χέρι σε σουτ του Καγιεχόν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντρις Μέρτενς και α λα Πανένκα διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-0).

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ζάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ 0-2 (57'Κεϊτά,58'Σαλάχ)

Νάπολι - Γκενκ 4-0 (3'-26'-38'πεν. Μίλικ,75' πεν. Μέρτενς)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ