CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Σπουδαίες "μάχες" σε Μαδρίτη και Ντόρτμουντ

Champions League: Σπουδαίες "μάχες" σε Μαδρίτη και Ντόρτμουντ

Το βράδυ της Τρίτης (18/02, 22:00) αρχίζει η φάση των 16 του Champions League με τα παιχνίδια Ατλέτικο - Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν που είναι έτοιμα να μας προσφέρουν ξεχωριστές συγκινήσεις.

H φάση των 16 του Champions League αρχίζει το βράδυ της Τρίτης (18/02) με δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις. Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο "Wanda Metropolitano" σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια των "16", ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν κοντράρεται με την Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία.

Ο ΣΙΜΕΟΝΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΥ ΚΛΟΠ

H Λίβερπουλ δεν στάθηκε τυχερή στην κλήρωση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού η κληρωτίδα της έφερε ως αντίπαλο την πάντα επικίνδυνη, Ατλέτικο. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ επιστρέφουν, λοιπόν, και πάλι στη Μαδρίτη, σχεδόν οχτώ μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον back to back τίτλο. Βέβαια, ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι δεδομένο πως θα ψάχνει τρόπους να δυσκολέψει τους "κόκκινους" και να τους βάλει εμπόδια στην πρόκριση στα προημιτελικά.

Ωστόσο, ο Αργεντινός έχει τρεις σημαντικές απουσίες να διαχειριστεί, αφού εκτός βρίσκονται οι τραυματίες Κίραν Τρίπιερ, Έκτορ Ερέρα, αλλά και το νέο αστέρι της ομάδας, Ζοάο Φέλιξ. Παράλληλα, αμφίβολος παραμένει ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έχει μείνει γι' αρκετό διάστημα εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού. Το θετικό για τον "Τσόλο" είναι πως μπορεί να έχει στη διάθεσή του τον Άλβαρο Μοράτα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και δήλωσε παρών ενόψει του αποψινού μεγάλου αγώνα.

Στον αντίποδα, ο Κλοπ δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, καθώς εκτός είναι μόνο ο Τζέρνταν Σακίρι. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούμενη από τους Μοχάμεντ Σάλαχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Σαντιό Μανέ δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ οι Τζόρνταν Χέντερσον και Τζίνι Βαϊνάλντουμ αναμένεται να αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, μπροστά από τον Φαμπίνιο.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Αρίας, Σάβιτς, Φελίπε, Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε, Τόμας, Μάρκος Γιορέντε, Βιτόλο, Κορέα, Μοράτα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

ΧΑΑΛΑΝΤ VS ΝΕΪΜΑΡ ΚΑΙ ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΗ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ

Στο έτερο αποψινό παιχνίδι, το "παιδί-θαύμα" Έρλινγκ Χάαλαντ θα υποδεχθεί τον σούπερ σταρ, Νεϊμάρ, σε μία μάχη που είναι βέβαιο πως θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Τόμας Τούχελ επιστρέφει στη Βεστφαλία, εκεί όπου παρουσίασε εξαιρετικό έργο με την Ντόρτμουντ, έχοντας ως στόχο να "πληγώσει" την πρώην ομάδα του και να συνεχίσει στον δρόμο προς τον τελικό της διοργάνωσης, που είναι κι ο μεγάλος στόχος των Παριζιάνων την εφετινή σεζόν.

Ο Λούσιαν Φαβρ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών, Μάρκο Ρόις και Τόμας Ντιλέινι, ενώ αμφίβολος είναι ο Γιούλιαν Μπραντ. Παρ' όλα αυτά, η επιθετική τριάδα των Σάντσο, Αζάρ και Χάαλαντ "πετάει" φωτιές το τελευταίο διάστημα στην Bundesliga, ενώ η απόκτηση του Εμρέ Τζαν έχει ανεβάσει επίπεδο και τη μεσαία γραμμή των Βεστφαλών. Στον αντίποδα, ο Τούχελ είδε τον Νεϊμάρ να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και να δίνει το παρών στον αποψινό αγώνα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Ζαγκαντού, Χούμελς, Πίστσεκ, Χακίμι, Γκερέιρο, Τζαν, Βιτσέλ, Σάντσο, Αζάρ, Χάαλαντ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μπερνάτ, Γκουέιγ, Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι, Εμπαπέ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00 Ατλέτικο - Λίβερπουλ

22:00 Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00 Αταλάντα - Βαλένθια

22:00 Τότεναμ - Λειψία

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00 Τσέλσι - Μπάγερν

22:00 Νάπολι - Μπαρτσελόνα

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00 Λιόν - Γιουβέντους

22:00 Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

Photo Credits: AP Photo

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ