CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Τα φαβορί κλείνουν το μάτι στους "16"

Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with his teammate Jordan Henderson after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with his teammate Jordan Henderson after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η 4η αγωνιστική του Champions League παίζεται το βράδυ (5/11), με τις Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Τσέλσι να θέλουν να ξεφύγουν βαθμολογικά από τους αντιπάλους τους και να πάρουν προβάδισμα για πρόκριση.

Η τέταρτη αγωνιστική του Champions League ξεκινά το βράδυ (5/11), με τα φαβορί να θέλουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στους ομίλους τους και τις αντιπάλους τους να προσπαθούν να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Τσέλσι θέλουν να "τσεκάρουν" το εισητήριο για την επόμενη φάση, όμως για να το καταφέρουν θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά τους.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο πέμπτος όμιλος είναι ένας από τους πιο αμφίρροπους με την Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι να προελαύνει με εφτά βαθμούς, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ να είναι στην δεύτερη θέση με έξι και την Σάλτσμπουργκ να κλείνει το μάτι για πρόκριση στους "16" ψάχνοντας θετικό αποτέλεσμα για να μπει δυνατά στο κόλπο.

Λίβερπουλ - Γκενκ

Για αυτό το ζευγάρι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς η ομάδα του Κλοπ έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ προέρχεται από μία δύσκολη νίκη στην Premier League, στις καθυστερήσεις κόντρα στην Άστον Βίλα και θέλει να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην αδύναμη Γκενκ. Ο Γερμανός τεχνικός ενδέχεται να προχωρήσει σε ροτέισον, με τον Μανέ να παίρνει ανάσες, ενώ ο προπονητής της βελγικής ομάδας Μααζού έχει συμπεριλάβει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές που έχει στην διάθεσή του και προσανατολίζεται να κατεβάσει σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Νάπολι - Σάλτσμπουργκ

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι φαίνεται πως έχει χάσει την σπιρτάδα της τον τελευταίο καιρό, μετά τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα στην Serie A. Στο Champions League όμως οι "παρτενοπέι" είναι φανταστικοί, ενώ μετά το διπλό που έκαναν στην έδρα των Αυστριακών έχουν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Από την άλλη η Σάλτσμπουργκ συνεχώς μας εκπλήσσει με το ποδόσφαιρο που παίζει και τον Έρλινγκ Χάλαντ να κάνει πράγματα και θαύματα όντας πρώτος σκόρερ στην διοργάνωση στοχεύουν σε πρόκριση. Για να το πετύχουν βέβαια θα πρέπει εκτός από μεγάλη εμφάνιση να πάρουν και αποτέλεσμα. Για τους Ναπολιτάνους επιστρέφει ο Βραζιλιάνος μέσος Άλαν, εκτός αποστολής όμως θα παραμείνουν οι Μαλκουί και Γκουλάμ. Για τον Μαρς υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, αφού θα απουσιάσουν οι Μπερνέντ και Πρέβλιακ.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στον έκτο όμιλο η Μπαρτσελόνα είναι μόνη πρώτη με επτά βαθμούς, έχοντας από κάτω της σε ισοβαθμία την Ντόρτμουντ με την Ίντερ να "σφάζονται" και την αδύναμη Σλάβια Πράγας να ψάχνει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Μπαρτσελόνα - Σλάβια Πράγας

Οι "μπλαουγκράνα" μπορεί να προβληματίζουν με την απόδοσή τους όμως δεν παύουν να είναι το φαβορί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι Τσέχοι έκαναν καλή δουλειά στον προηγούμενο αγώνα, δυσκόλεψαν αρκετά την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Η Μπαρτσελόνα θέλει να βγάλει αντίδραση μετά το κάζο με την Λεβάντε, όμως δεν θα έχει τον Λουίς Σουάρες λόγω τραυματισμού. Για την Σλάβια θα απουσιάζει ο βασικός και πολύ σημαντικός κεντρικός αμυντικός Χοβόρκα.

Ντόρτμουντ - Ίντερ

Το πιο δυνατό ματς του ομίλου διεξάγεται στο "Signal Iduna Park" με την Ντόρτμουντ να υποδέχεται την Ίντερ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς. Οι Βεστφαλοί προέρχονται από νίκη στην Bundesliga, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη πως παίζει ντέρμπι με την Μπάγερν Μονάχου το Σάββατο. Οι "νερατζούρι" κάνουν τρομερό ξεκίνημα με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο τους και παίρνουν τη μία νίκη μετά την άλλη στην Ιταλία, με τον 50χρονο τεχνικό να έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Λουσιέν Φαβρ δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα, η Ίντερ δεν θα έχει τους Αλέξις Σάντσες, Ασαμόα και Γκαλιαρντίνι, ενώ επέστρεψε ο Σένσι.

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο πιο αμφίρροπος όμιλος μέχρι στιγμής. Όλες οι ομάδες έχουν την δυναμική, όλες έχουν πιθανότητες για πρόκριση, με την Λειψία να είναι στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς, τις Ζενίτ και Λιόν στους τέσσερις και την Μπενφίκα στην τελευταία θέση με τρεις. Όπως φαίνεται και από την βαθμολογία οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί.

Λιόν - Μπενφίκα

Η Λιόν, με τον Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο της πλέον θέλει να βρει την δική της ταυτότητα και να βρει σταθερότητα. Το Σάββατο νίκησε με γκολ στο 95΄την Τουλούζ, όμως κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι δύο φορές. Οι "αετοί" που κέρδισαν την γαλλική ομάδα την προηγούμενη αγωνιστική στην Πορτογαλία θέλουν ν πάρουν θετικό αποτέλεσμα και επί γαλλικού εδάφους και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Εκτός για την Λιόν ο βασικός Τεριέ. Για την Μπενφίκα εκτός θα είναι ο τραυματίας Ράφα Σίλβα, ενώ δεν ταξίδεψαν και οι Σάμαρης και Ζίφκοβιτς.

Ζενίτ - Λειψία

Η ομάδα του Νάγκελσμαν πήρε την νίκη με 2-1 απέναντι στους Ρώσους την προηγούμενη αγωνιστική και αναριχήθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι "ταύροι" παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και προέρχονται από μία τεραστίων διαστάσεων νίκη επί της Μάϊντζ με 8-0 στην Γερμανία. Από την άλλη η Ζενίτ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, είναι πρώτη στην Ρωσία και θέλει να πάρει ρεβάνς από την Λειψία. Για τον γερμανικό σύλλογο εκτός είναι ο Κονατέ, ενώ για την Ζενίτ δεν θα έχει τους σημαντικούς Μάλκολμ, Μαμάνα και τον βασικό της τερματοφύλακα Λούνεφ.

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στον όγδοο όμιλο η Τσέλσι που ενθουσιάζει με το νεανικό σύνολο της είναι στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Άγιαξ, ενώ λίγο πιο κάτω και στους τέσσερις βαθμούς είναι η Βαλένθια. Στην τελευταία θέση συναντάμε την Λιλ με μόλις έναν βαθμό και λίγες πιθανότητες για πρόκριση.

Τσέλσι - Άγιαξ

Η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ έχει βρει τα πατήματά της, παίζει όμορφο και θελκτικό ποδόσφαιρο, ενώ στο πρόσωπο του Τάμι Άμπραχαμ έχει βρει τον νέο της μεγάλο επιθετικό για το μέλλον. Μετά το μεγάλο διπλό επί του Αίαντα στο Άμστερνταμ είναι μόνη πρώτη και θέλει να πάρει μία ακόμη νίκη έτσι ώστε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα από τώρα. Για τον Άγιαξ η ήττα από την Τσέλσι ήταν η πρώτη για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, όμως εξακολουθεί να κρατά την τύχη της για πρόκριση στους "16". Για τους "μπλε" επιστρέφουν οι Καντέ και Μπάρκλεϊ ενώ για την ομάδα του Τεν Χάαγκ είναι αμφίβολοι οι Φαν Ντε Μπεκ και Μαρτίνες που αποκόμισαν τραυματισμούς στην νίκη επί της Τσβόλε με 4-2.

Βαλένθια - Λιλ

Οι "νυχτερίδες" έχασαν μεγάλη ευκαιρία απέναντι στην Λιλ την προηγούμενη αγωνιστική αφού ισοφαρίστηκαν στο 95΄με γκολ του Ικονέ, με το 1-1 να αφήνει απογοητευμένες και τις δύο ομάδες. Η Βαλένθια θέλει και μπορεί να πάρει την νίκη απέναντι στους Γάλλους και το ματς είναι τελικός για την ισπανική ομάδα. Για την Λιλ τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς εκτός έδρας δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Για την Βαλένθια εκτός είναι οι Κοκελέν και Σολέρ ενώ για τους "λιλουά" εκτός λόγω τραυματισμού παραμένουν οι Ρενάτο Σάντσες και Γουεά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ώρα Αγώνας Κανάλι
19:55 Ζενίτ - Λειψία COSMOTE SPORT 9 HD
19:55 Μπαρτσελόνα- Σλάβια Πράγας COSMOTE SPORT 5 HD
22:00 Βαλένθια - Λιλ COSMOTE SPORT 9 HD
22:00 Λίβερπουλ - Γκενκ COSMOTE SPORT 2 HD
22:00 Λιόν - Μπενφίκα COSMOTE SPORT 8 HD
22:00 Ντόρτμουντ - Ίντερ COSMOTE SPORT 3 HD
22:00 Νάπολι - Σάλτσμπουργκ COSMOTE SPORT 7 HD
22:00 Τσέλσι - Άγιαξ COSMOTE SPORT 4 HD
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ