CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Τέσσερα η Λίβερπουλ, τρία η Νάπολι, νίκες για Μπαρτσελόνα και Ίντερ

Champions League: Τέσσερα η Λίβερπουλ, τρία η Νάπολι, νίκες για Μπαρτσελόνα και Ίντερ

Η Λίβερπουλ πέρασε με τεσσάρα από το Γκενκ, αλλά παραμένει δεύτερη καθώς η Νάπολι με τον Μέρτενς νίκησε 3-2 τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Νίκη για Μπαρτσελόνα στην Πράγα, η Ίντερ έκαμψε την αντίσταση της Ντόρτμουντ και την έπιασε. Στο κόλπο πρόκρισης η Μπενφίκα, βαθμό στο 90+5' η Λιλ.

Με συναρπαστικά ματς ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Με νίκες συνέχισαν τα φαβορί στον πέμπτο όμιλο. Είτε πιο εύκολα, όπως η Λίβερπουλ στο Γκενκ, είτε πιο δύσκολα όπως η Νάπολι στο Ζάλτσμπουργκ.

Το ίδιο και στον έκτο όμιλο με την Μπαρτσελόνα να περνά από την Πράγα και την Ίντερ να κάμπτει την αντίσταση της Ντόρτμουντ στο Μιλάνο και να την πιάνει στη βαθμολογία. Η Μπενφίκα πήρε τον "τελικό" με τη Λιόν και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Λίβερπουλ πέρασε με 4-1 από το Γκενκ με τον Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεϊν να είναι ο πρωταγωνιστής με δυο γκολ. Το πρώτο ήλθε δυο λεπτά μετά από την έναρξη του ματς, όταν με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Κουσκ. Στο 26ο λεπτό ο Σαματά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από σέντρα του Ίτο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης, του Ιάπωνα επιθετικού.

Το δεύτερο γκολ του Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεϊν ήταν όχι απλά το καλύτερο του ματς, αλλά και της τρίτης αγωνιστικής. Με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ στο 57ο λεπτό από το ύψος του ημικυκλίου και την μπάλα να κοντράρει στο δοκάρι, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Ο Σαντιό Μανέ στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε το 3-0 και ο Μοχάμεντ Σαλάχ ύστερα από δέκα λεπτά (87') έκανε το 0-4 υπέρ της κατόχου της διοργάνωσης. Το τελικό σκορ (1-4) με τον Οντέι στο 88ο λεπτό.

Η Ζάλτσμπουργκ φιλοξένησε τη Νάπολι και οκτώ λεπτά μετά από την έναρξη του ματς ο Χάλαντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ύστερα από χρήση του VAR ως οφσάιντ. Στο 17ο λεπτό οι παρτενεοπέι άνοιξαν το σκορ.

Ήταν η υπέροχη συνεργασία των Μαλκουί, Καγεχόν και Μέρτενς, με τον Βέλγο να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο Νορβηγός φορ της Ζάλτσμπουργκ είχε την ευκαιρία σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου να νικήσει τον Άλεξ Μερέτ, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Στο 39' η ομάδα από την Αυστρία κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Μιναμίνο πέρασε τρομερά τον Μαλκουί, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο Χάλαντ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μερέτ για το 1-1.

Η ομάδα του ιταλικού Νότου - ο Κώστας Μανωλάς έμεινε εκτός αποστολής καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις - πήρε ξανά προβάδισμα στο 64'. Ο Μαλκουί έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Μέρτενς, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-2 και ξεπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα γκολ με την παρτενοπέα φανέλα.

Ο Χάλαντ βρήκε όμως ξανά το δρόμο για τα δίχτυα. Ο 19χρονος στο 72ο λεπτό ισοφάρισε για τους γηπεδούχους σε 2-2. Η χαρά στο Ζάλτσμπουργκ δεν κράτησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο Μέρτενς αυτή τη φορά είχε την ασίστ, καθώς βρέθηκε στα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Ινσίνιε έστω και με τη βοήθεια της κόντρας διαμόρφωσε το τελικό (2-3).

Η Νάπολι παραμένει στην κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς, η Λίβερπουλ έχει έναν λιγότερο (6), ενώ η Σάλτσμπουργκ έχει μείνει στην τρίτη θέση με τρεις και η Γκενκ στην τελευταία (τέταρτη) με μόνον έναν.

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γκενκ - Λίβερπουλ 1-4 (88' Οντέι / 2', 57' Οξλέιντ-Τσέιμπερλεν 77' Μανέ, 87' Σαλάχ)

Ζάλτσμπουργκ - Νάπολι 2-3 (40', 72' Χάλαντ / 17', 64' Μέρτενς, 73' Ινσίνιε)

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό του ματς της Πράγας. Με ποιον άλλον; Με τον Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκοράρει για 15 διαδοχικές σεζόν στη διοργάνωση! Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο γκολ του σταρ της ομάδας της Βαρκελώνης ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καμπ Νόου τη σεζόν 2005-2006.

Η Σλάβια Πράγας έγινε η 33η διαφορετική ομάδα κόντρα στην οποία σκοράρει ο Μέσι, πιάνοντας στη σχετική λίστα τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ραούλ.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ και προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση ήδη από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο δεύτερο. Ο Γιαν Μπόριλ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Μάζοπουστ - βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ισπανικής ομάδας με εξαιρετική κίνηση - και με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής νίκησε τον Γερμανό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η χαρά των Τσέχων δεν κράτησε παρά μόνο επτά λεπτά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι, ο Λουίς Σουάρες κατάφερε να κοντρολάρει στον αέρα την μπάλα, έκανε το γύρισμα και ο Πίτερ Ολαΐνκα άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Οντρέι Κόλαρ

Η Ίντερ υποδέχθηκε στο Μιλάνο την Ντόρτμουντ και προηγήθηκε στο 22ο λεπτό όταν ο Ντε Φράι με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Λαουτάρο Μαρτίνες και ο Αργεντινός, ο οποίος είχε κάνει εξαιρετική κίνηση στην πλάτη της άμυνας των Βεστφαλών, τελείωσε ιδανικά τη φάση.

Ο Αργεντινός είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ και να κάνει το 2-0, ο Μπίρκ απέκρουσε ωστόσο την εκτέλεση φάουλ του. Το έκανε ο Αντόνιο Καντρέβα στο 89ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (2-0).

Η Μπαρτσελόνα οδηγεί την κούρσα του ομίλου με επτά βαθμούς, η Ίντερ έπιασε την Ντόρτμουντ στους τέσσερις, ενώ η Σλάβια έχει έναν, αυτόν που είχε πάρει στο Μιλάνο από την ισοπαλία με την Ίντερ.

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σλάβια Πράγας - Μπαρτσελόνα 1-2 (50' Μπόριλ / 3' Μέσι, 57' αυτ. Ολαΐνκα)

Ίντερ - Ντόρτμουντ 2-0 (22' Λαουτάρο Μαρτίνες, 89' Καντρέβα)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπενφίκα έπαιζε την τελευταία της ζωή, υποδεχόμενη στο Εστάδιο ντα Λουζ τη Λιόν. Οι αετοί άνοιξαν το σκορ τέσσερα λεπτά μόλις μετά την έναρξη του ματς στη Λισαβόνα χάρη σε γκολ του Ράφα Σίλβα, αλλά η Λιόν ισοφάρισε με τον Μέμφις Ντεπάι στο 70ό λεπτό του ματς.

Τελικά οι Λουζιτανοί πήραν τη νίκη με τον Πίζι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το επιπόλαιο γέμισμα του Λόπες με τα χέρια και με εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση σε κενή εστία χάρισε τη νίκη στην πορτογαλική ομάδα.

Οι αετοί παραμένουν στην τελευταία (τέταρτη) θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, αλλά μπήκαν γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Οι γκον έχουν τέσσερις βαθμούς, όσους και η Ζενίτ, η οποία αν και προηγήθηκε στη Λειψία γνώρισε την ανατροπή και την ήττα από την πρωτοπόρο γερμανική ομάδα.

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λειψία - Ζενίτ 2-1 (49' Λάιμερ, 59' Ζάμπιτσερ / 25' Ρακίτσκι)

Μπενφίκα - Λιόν 2-1 (4' Ράφα Σίλβαμ 86' Πίζι / 70' Ντεπάι)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Λιλ υποδέχθηκε στο Σταντ Πιέρ-Μορουά τη Βαλένθια και φλέρταρε με μία ακόμη ήττα. Ο Τσέρισεβ στο 63ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τις νυχτερίδες επί γαλλικού εδάφους. Οι ντογκ ισοφάρισαν στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με τον Ικονέ, με το γκολ μετρά μετά από επανεξέταση της φάσης με VAR.

Η ομάδα από τη Λιλ παραμένει ουραγός με ένα βαθμό - ο πρώτος της στη διοργάνωση - κι εκτός ρεαλιστικών σεναρίων πρόκρισης, η Βαλένθια έχει τέσσερις, ενώ στην πρώτη ισοβαθμούν ο Άγιαξ με την Τσέλσι, η οποία πέρασε από το Άμστερνταμ χάρη στο γκολ του Μπατσουαγί στο 86'.

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άγιαξ - Τσέλσι 0-1 (86' Μπατσουαγί)

Λιλ - Βαλένθια 1-1 (90+5' Ικονέ / 63' Τσερίσεφ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ