CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Άγιαξ 1-2: Τα πιτσιρίκια ταπείνωσαν την "Γηραιά Κυρία"

Ajax players celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno)
Ajax players celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Άγιαξ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και στο Τορίνο, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε με 2-1 της Γιουβέντους και πήρε πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. (VIDEOS)

Ο Άγιαξ βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League αποκλείοντας μετά τη Ρεάλ και την Γιουβέντους και μάλιστα εκτός έδρας, όπως έκανε και κόντρα στην "Βασίλισσα", και μάλιστα με ανατροπή.

Τα πιτσιρίκια του "Αίαντα" ουσιαστικά ταπείνωσαν την "Γηραιά Κυρία" που έδειξε να μην μαθαίνει από το πάθημα της Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των "16". Οι Ολλανδοί κάνοντας και μέσα στο Τορίνο το παιχνίδι τους και με μια ομάδα με μέσο όρο 25 ετών έφτασαν στα ημιτελικά μετά από 22 χρόνια και μετά το 1996-97 όταν είχαν αποκλειστεί τότε από τη Γιουβέντους.

Ο Άγιαξ μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε στην ίδια σεζόν εκτός έδρας την Γιουβέντους και τη Ρεάλ και μέσα σε ενάμιση μήνα απέκλεισε δυο ομάδες που είχαν παίξει σε 25 τελικούς Champions League. Οι Ολλανδοί τώρα στην επόμενη φάση θα βρουν μπροστά τους μια εκ των Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι αλλά δείχνουν ικανοί όχι μόνο να φτάσουν στον τελικό αλλά ακόμα και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΑΓΙΑΞ

Το πρώτο μέρος είχε λίγα πράματα να παρουσιάσει. Ελάχιστες φάσεις από τις δυο ομάδες οι οποίες είχαν από ένα καλό εικοσάλεπτο.

Η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 28' της αναμέτρησης με τον Ρονάλντο. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Πορτογάλος έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι, εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση του Ντε Λιχτ με τον Φέλτμαν, και αμαρκάριστος με σκαστή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η ισοφάριση για τον Άγιαξ δεν άργησε να έρθει καθώς στο 36' ο Ζιγιές είδε τη μπάλα να του στρώνεται εκτός περιοχής, επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να φτάνει στον Φαν Ντε Μπέεκ ο οποίος με ένα ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Στσέσνι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

ΜΠΑΛΑΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΑΓΙΑΞ

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Γιουβέντους προχώρησε σε αλλαγή με τον Ντιμπάλα να αποχωρεί και τον Τζαν να παίρνει τη θέση του. Οι Ιταλοί μπήκαν και πάλι πιο δυνατά στην αναμέτρηση αλλά χωρίς να απειλούν.

Από το 50' και μετά όμως στο παιχνίδι ουσιαστικά υπήρχε μόνο ο Άγιαξ. Αρχικά οι Ολλανδοί απείλησαν στο 52' με τον Ζιγιές μετά από ωραία αντεπίθεση να βρίσκεται φάτσα με τον Στσέσνι, έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έκοψε με το ένα χέρι.

Έξι λεπτά αργότερα η μπάλα έφτασε στον Φαν ντε Μπέεκ ο οποίος έκανε ένα πανέμορφο σουτ με το δεξί και ο Στσέσνι με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Η Γιουβέντους ουσιαστικά απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 61' όταν ο Ρονάλντο έδωσε στον Τζαν ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Στο επόμενο λεπτό όμως και πάλι ο Άγιαξ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Τάντιτς από τα δεξιά να κάνει το παράλληλο γύρισμα μέσα από την περιοχή και τον Πιάνιτς που είχε επιστρέψει να διώχνει τη μπάλα προ του Ζιγιές.

Ο "Αίαντας" απείλησε και πάλι στο 65' όταν ο Τάντιτς έδωσε στον Ζιγιές ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος στα αριστερά αλλά αντί να κάνει το σουτ προσπάθησε να κάνει την παράλληλη μπαλιά με την άμυνα της Γιουβέντους να κόβει.

ΝΙΚΗΣΕ ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΝΤΕ ΛΙΧΤ

Ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα στο 67' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Ντε Λιχτ πήρε την κεφαλιά νικώντας δυο παίκτες της Γιουβέντους στον αέρα και έκανε το 2-1 που έδωσε και την πρόκριση στους Ολλανδούς. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο τέρμα του 20χρονου αρχηγού του Άγιαξ στο Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 70' όταν ο Σένε εκτέλεσε φάουλ και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στσέσνι. Ενώ στο 74' ο Νέρες, που είχε σκοράρει στο πρώτο ματς, από ωραία μπαλιά βρέθηκε τετ α τετ με τον Στσέσνι αλλά το πλασέ του έφυγε έξω.

Στο 80' ο Άγιαξ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ζιγιές το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε καθώς στην αρχή της φάσης ο παίκτης του Άγιαξ ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:Στσέσνι, Ντε Σίλιο (64' Κανσέλο), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλέξ Σάντρο, Εμρέ Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (80' Μπεντανκούρ), Ντιμπάλα (46' Τζαν), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΑΓΙΑΞ:Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζραουί (11' Σινγκράβεν, 82' Μαγκαλάν), Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ζιγιές (88' Χούντελαρ), Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ