CHAMPIONS LEAGUE

H Ρεάλ του Ζιντάν είναι πάντα το φαβορί

FILE - In this Sunday, May 27, 2018 file photo Real Madrid players lift head coach Zinedine Zidane into the air as they celebrate after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. (AP Photo/Francisco Seco, File)
FILE - In this Sunday, May 27, 2018 file photo Real Madrid players lift head coach Zinedine Zidane into the air as they celebrate after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. (AP Photo/Francisco Seco, File) AP

H Ρεάλ χωρίς Champions League δεν υφίσταται, όπως και Champions League χωρίς τη Ρεάλ. Πρόκειται για την ομάδα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας προσφέρει μοναδικές στιγμές στο πέρασμα των ετών.

Υπάρχει μία ομάδα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Champions League. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως χωρίς εκείνη το Champions League δεν θα ήταν το ίδιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τη δική της, ξεχωριστή ιστορία στην κορυφαία τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, με τα κατορθώματά της να αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Πόσες φορές έχεις βρεθεί να παρακολουθείς συζήτηση για το αν η Ρεάλ του 2000 ή η Ρεάλ του 2002 ήταν η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα όλων των εποχών; Συζητήσεις σαν αυτή, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα στις παρέες. Γι' αυτό και το Sport24.gr σε συνεργασία με το NIVEA MEN αποφάσισε να θέσει το ερώτημα: Ποια είναι η καλύτερη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά.

Το αποτέλεσμα θα το καθορίσεις εσύ, συμμετέχοντας στην ψηφοφορία του Sport24.gr και του NIVEA MEN που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες μέχρι την ανάδειξη του νικητή, της ομάδας εκείνης που θα στεφθεί πρωταθλήτρια της καρδιά σου.

Η Ρεάλ έχει πέντε παρουσίες στην μεγάλη ψηφοφορία μας, γεγονός που αποδεικνύει τη σχέση της με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΜΙΑ ΑΥΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η αύρα που έχει η συγκεκριμένη ομάδα είναι μοναδική. Ακόμα και στις περιόδους που δεν βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση κατάφερνε να κεντρίζει το ενδιαφέρον χάρη στους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που διέθετε. Ωστόσο, την τελευταία 20ετία υπάρχει ένα πρόσωπο που ενώνει δύο διαφορετικές εποχές και αποδεικνύει πως το μέταλλο της Ρεάλ είναι διαφορετικό από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο λόγος για τον Ζινεντίν Ζιντάν που είναι ο άνθρωπος που έχει έμμεση ή άμεση συμμετοχή στους τελευταίους πέντε τίτλους που κατέκτησε η Ρεάλ στο Champions League. Το 2002, ως ποδοσφαιριστής ακόμα, είχε καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού σημείωσε ένα από τα πιο iconic γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, με απίστευτο γυριστό στον τελικό με τη Λεβερκούζεν.

Η Ρεάλ δεν χρειαζόταν να είναι πάντα η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης για να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο. Διέθετε άλλα στοιχεία που την μετέτρεπαν απευθείας σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Το ξεχωριστό ταλέντο, η μεγάλη ποιότητα και το βάρος της φανέλας ήταν μερικά εξ αυτών. Και το σπουδαιότερο ήταν πως το γνώριζαν και οι αντίπαλοί της. Γι' αυτό το λόγο, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο φόβος τους κατέβαλε απέναντι στη μοναδικότητα της Ρεάλ.

ΜΟΝΟ EKEINH ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ BACK TO BACK

Κι ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που θα μπορούσε να κάνει το "back to back" στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία και στη συνέχεια να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη σερί σεζόν. Ο Ζιντάν βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει τους "μερένγκες" σε μία μηχανή των γκολ που δεν έδειχνε κανένα έλεος στα νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά και στους τελικούς.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο από τα τρία σερί τρόπαια που ήρθε με δυσκολία απέναντι στη συμπολίτισσα Ατλέτικο, οι νίκες απέναντι σε Γιουβέντους και Λίβερπουλ τις δύο επόμενες σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από εμφατικές. Το 4-1 επί των "μπιανκονέρι" και το 3-1 επί των "κόκκινων" αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων ήταν και είναι πως η Ρεάλ μάς προσέφερε πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές, καθώς και απίστευτα γκολ.

Real Madrid's Sergio Ramos lifts the trophy after winning the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. Madrid defeated Liverpool by 3-1. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid's Sergio Ramos lifts the trophy after winning the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. Madrid defeated Liverpool by 3-1. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εντυπωσιακός στις φάσεις των νοκ άουτ, ο Γκάρεθ Μπέιλ σημείωνε γκολ παγκόσμιας κλάσης, με εκείνο στον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ να θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα της ιστορίας. Ο Σέρχιο Ράμος (απ)έδειξε γιατί είναι ο μεγάλος αρχηγός, ενώ παίκτες όπως ο Τόνι Κρόος, ο Καζεμίρο και ο Λούκα Μόντριτς έκαναν αθόρυβη αλλά τρομερή δουλειά προκειμένου να έρθουν τα συνεχόμενα Champions League.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Μπορεί την περσινή χρονιά τα πράγματα να μην εξελίχθηκαν ιδανικά, ύστερα κι από τη φυγή του Ζινεντίν Ζιντάν. Ωστόσο, φέτος μετά και την επιστροφή του Γάλλου τεχνικού στον πάγκο στα μέσα της περασμένης σεζόν, ο στόχος είναι ένας: Η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Η εικόνα στους ομίλους δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε δύσκολα στους "μερένγκες" και τους ανάγκασε να τερματίσουν δεύτεροι, αλλά παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του "Ζιζού" έχουν αποδείξει πολλάκις πως τους αρέσουν τα δύσκολα.

Το έργο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του... αγαπημένου, Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα είναι εύκολο. Όμως, για να φτάσεις μέχρι την κορυφή χρειάζεται να αντιμετωπίσεις δύσκολους αντιπάλους, αρκετά εμπόδια και να πάρεις μεγάλες νίκες. Όπως συνηθίζει, δηλαδή, η Ρεάλ των 13 Champions League που βρίσκει πάντα τη λύση. Με την αύρα του Ζιντάν, την ποιότητα των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που διαθέτει, αλλά και τον κόσμο στο πλευρό της, το μέλλον προμηνύεται λαμπρό. Όπως ήταν, άλλωστε, και το παρελθόν...

Αν πιστεύεις ότι κάποια από τις Ρεάλ που πέρασε ο Ζιντάν είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής αξίζει να αναδειχθεί η κορυφαία ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, ψήφισε στη μεγάλη ψηφοφορία του Sport24 και του NIVEA MEN.

Photo Credits: AP Photo/Francisco Seco, File

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ