CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ: Let's talk about seven baby

Liverpool's coach Juergen Klopp, center, celebrate with his teammates after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Francisco Seco)
Liverpool's coach Juergen Klopp, center, celebrate with his teammates after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε μία μαγική χρονιά με την κατάκτηση του Champions League και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγου και πλέον βάζει πλώρη για ένα ιστορικό "back to back" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το 2019 μπορεί να χαρακτηριστεί, χωρίς καμία υπερβολή, ονειρικό για τη Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" του Γιούργκεν Κλοπ κατέκτησαν το έκτο Champions League της ιστορίας τους, στον σπουδαίο τελικό του Wanda Metropolitano με αντίπαλο την Τότεναμ, επικρατώντας 2-0 χάρη στα γκολ των Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντιβόκ Οριγκί, ενώ λίγους μήνες αργότερα στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές κόντρα στη Φλαμένγκο στο FIFA Club World Cup που διεξήχθη στον Ντουμπάι.

Άλλωστε, η πορεία της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη βάζει πολύ δυνατά στη συζήτηση για την κορυφαία ομάδα όλων των εποχών στο Champions League. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τάσσονται υπέρ των "κόκκινων" σε μία πιθανή ψηφοφορία. Γι' αυτό και το Sport24.gr σε συνεργασία με το NIVEA MEN αποφάσισε να θέσει το ερώτημα: Ποια είναι η καλύτερη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά.

Το αποτέλεσμα θα το καθορίσεις εσύ, συμμετέχοντας στην ψηφοφορία του Sport24.gr και του NIVEA MEN που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες μέχρι την ανάδειξη του νικητή, της ομάδας εκείνης που θα στεφθεί πρωταθλήτρια της καρδιά σου. Η Λίβερπουλ έχει δύο παρουσίες (2005, 2019) στη μεγάλη ψηφοφορία μας, αφού έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης και φέτος έχει ως μεγάλο στόχο το "back to back", θέλοντας να είναι η δεύτερη ομάδα που τα καταφέρνει μετά τη σπουδαία Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν.

Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

Βέβαια, για να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό και να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο, θα χρειαστεί να αποκλείσει δύσκολες ομάδες, όπως είναι για παράδειγμα η Ατλέτικο που αποτελεί τον αντίπαλο στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Οι "ροχιμπλάνκος" είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και θεωρητικά είναι η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσε να τύχει στους "κόκκινους" του Κλοπ.

Η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων είναι ισορροπημένη, αφού έχουν βρεθεί άλλες τέσσερις φορές κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2008-09 για τους ομίλους του Champions League, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ την επόμενη σεζόν υπήρξε σπουδαία κόντρα για τα ημιτελικά του Εuropa League με την Ατλέτικο να παίρνει την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ (1-0 το πρώτο ματς, 2-1 η ρεβάνς στην παράταση).

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΚΛΟΠ

Ωστόσο, η Λίβερπουλ έχει ως μεγάλο σύμμαχο τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος δεν έχει αποκλειστεί σε νοκ άουτ φάση είτε Champions League είτε Europa League όσο διάστημα βρίσκεται στον πάγκο της αγγλικής ομάδας. Ο σπουδαίος Γερμανός τεχνικός έχει τον τρόπο να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα την απίστευτη ανατροπή επί της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League κατά τη διάρκεια της σεζόν σεζόν. Οι "κόκκινοι" ηττήθηκαν 3-0 στο Καμπ Νόου στο πρώτο παιχνίδι, αλλά με μία συγκλονιστική ανατροπή στη ρεβάνς, επικράτησαν 4-0 και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

"LET'S TALK ABOUT SEVEN BABY"

Είναι ξεκάθαρο πως με τον Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία οι παίκτες της Λίβερπουλ έχουν (ξανα)βρει τη χαρά του ποδοσφαίρου. Ο Γερμανός, πέρα από εξαιρετικός προπονητής, είναι και εξαιρετικός στον τομέα της ψυχολογίας, παίρνοντας το 110% από κάθε παίκτη του. Παράλληλα, όμως, βγάζει μία πολύ θετική αύρα και προσφέρει τρομερές ατάκες, όπως εκείνη μετά την κατάκτηση του Champions League την περσινή σεζόν.

Ο Κλοπ έκανε μία παραλλαγή του τραγουδιού "Let's Talk About Sex" του συγκροτήματος Salt-N-Pepa και τραγούδησε "Let's Talk About Six Baby", αναφερόμενος στα έξι Κύπελλα πρωταθλητριών της ομάδας τους. Φέτος, ο στόχος είναι να τραγουδήσει για τα... επτά.

Αν πιστεύεις ότι η Λίβερπουλ του Κλοπ αξίζει να αναδειχθεί η κορυφαία ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, ψήφισε στη μεγάλη ψηφοφορία του Sport24 και του NIVEA MEN.

Photo Credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ