CHAMPIONS LEAGUE

Λοκομοτίβ - Γιουβέντους 1-2: Ο Κόστα έστειλε την Κυρία στους "16" με γκολάρα στο 93'

Juventus' Douglas Costa, 2nd left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League Group D soccer match between Lokomotiv Moscow and Juventus at the Lokomotiv Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, Nov. 6, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Juventus' Douglas Costa, 2nd left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League Group D soccer match between Lokomotiv Moscow and Juventus at the Lokomotiv Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, Nov. 6, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Με τον Ντάγκλας Κόστα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Λοκομοτίβ στην Μόσχα και προκρίθηκε στους "16" του Champions League (VIDEOS).

Τη μαθηματική της πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (6/11) η Γιουβέντους, που υπέταξε με 2-1 την σκληροτράχηλη Λοκομοτίβ στην Μόσχας.

Juventus' Douglas Costa, right, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League Group D soccer match between Lokomotiv Moscow and Juventus at the Lokomotiv Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, Nov. 6, 2019. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Juventus' Douglas Costa, right, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League Group D soccer match between Lokomotiv Moscow and Juventus at the Lokomotiv Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, Nov. 6, 2019. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Οι μπιανκονέρι προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Ράμσεϊ και δέχτηκαν την ισοφάριση στο 12' από τον Μίραντσουκ, για να έρθει στο 93' ο Ντάγκλας Κόστα και να τους χαρίσει τη νίκη-πρόκριση με ένα γκολ σπάνιο σε δημιουργία και εκτέλεση.

Η Γιουβέντους άρχισε ιδανικά την αναμέτρηση καθώς ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό, στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο γκολκίπερ της Λοκομοτίβ, Γκιλέρμε, είδε τη μπάλα να του φεύγει μέσα από τα χέρια και να περνάει κάτω από τα πόδια του, με τον Ράμσεϊ να έρχεται σαν τρέιλερ και να την σπρώχνει στα δίχτυα (0-1).

Το προβάδισμα ωστόσο αυτό οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν το κράτησαν ούτε 10 λεπτά καθώς στο 12' ήρθε η ισοφάριση: ο Ρίμπους έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μίραντσουκ πήρε την κεφαλιά στέλνοντάς την στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Στσέσνι, για να πάρει ο ίδιος το ριμπάουντ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας (1-1).

Ο ίδιος παίκτης είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 21' να κάνει την ανατροπή, με τη κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων, με την Γιουβέντους από την πλευρά της να απαντάει με δύο καλές στιγμές με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Στο 31' ο Αργεντινός επιθετικός έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση μετά από εξαιρετική πάσα του Κεντίρα και ανάγκασε τον Γκιλέρμε να πέσε στην αριστερή γωνία του και να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 33' το σουτ του "Πιπίτα" βρήκε τον κίπερ των γηπεδούχων ξανά σε ετοιμότητα καθώς έδιωξε με γροθιές.

Αυτή ήταν και η τελευταία σπουδαία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με το 1-1 στο φινάλε του 45λεπτου να κρίνεται δίκαιο με βάση τον αριθμό ευκαιριών των δύο ομάδων αλλά και τη γενικότερη εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η Γιουβέντους μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δύο καλές στιγμές με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (48' 56') που βρήκαν όμως τον κίπερ Γκιλέρμε σε ετοιμότητα (απέκρουσε και τα δύο σουτ του Πορτογάλου), με τον Σάρι από την πλευρά του να προσπαθεί να φρεσκάρει την ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μπεντανκούρ (αντί Ράμσεϊ στο 64') και Κόστα (αντί Κεντίρα στο 70').

Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε πάντως στην Λοκομοτίβ που είχε μάλιστα διπλή ευκαιρία για να σκοράρε στο 78'ι: πρώτα ο Στσέσνι απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Κριχόβιακ ενώ στη συνέχεια ο Μπονούτσι έδιωξε πάνω στη γραμμή της εστίας το δυνατό σουτ του Ζοάο Μάριο εντός περιοχής!

Στο 84' ήταν η σειρά της Γιουβέντους να απειλήσει με την προβολή του Ντιμπάλα (μετά από γύρισμα του Ραμπιό) που έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι, για να έρθει τελικά η δεύτερη αλλαγή του Σάρι, ο Ντάγκλας Κόστα, να λυτρώσει τους μπιανκονέρι.

Ο Βραζιλιάνος έκανε απίστευτο ελιγμό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έκανε το 1-2 με τον Ιγκουαΐν που του έβγαλε ασίστ με τακουνάκι, για να μπει στη μεγάλη περιοχή, να αποφύγει αντίπαλο με κοφτή ντρίμπλα και να κάνει το 2-1 με άψογο αριστερό πλασέ απέναντι στον Γκιλέρμε.

Ένα λεπτό αργότερα, ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς και οι Τορινέζοι πανηγύρισαν μαθηματικά την πρόκριση στους "16" του Champions League, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-2 (HIGHLIGHTS):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Μπάγερν - Ολυμπιακός 2-0: Έπεσε Σα(ν) ταύρος στην Arena
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ