CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν: Η καλύτερη ομάδα στην ιστορία των ομίλων

Bayern's Robert Lewandowski, foreground, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Tottenham and Bayern Munich at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, Oct. 1, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Bayern's Robert Lewandowski, foreground, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Tottenham and Bayern Munich at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, Oct. 1, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Μπάγερν νίκησε και την Τότεναμ και έγινε η καλύτερη ομάδα στην ιστορία των ομίλων του Champions League τόσο σε επίπεδο βαθμών, όσο και διαφοράς γκολ.

Είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου. Ήθελε, ωστόσο, να καταρρίψει κάθε ρεκόρ. Και τα κατάφερε η Μπάγερν νικώντας 3-1 την Τότεναμ! Η παρουσίας της την τρέχουσα σεζόν είναι η καλύτερη ομάδας σε όλη την ιστορία της φάσης των ομίλων.

Οι Βαυαροί νίκησαν και τις τρεις άλλες ομάδες του ομίλου ( Τότεναμ, Ολυμπιακό, Ερυθρό Αστέρα) τόσο στο Μόναχο, όσο και στο Λονδίνο, τον Φάληρο και το Βελιγράδι. Η γερμανική ομάδα έκανε το απόλυτων νικών (6/6) και συγκέντρωσε όλους τους διαθέσιμους βαθμούς (18).

Παραβίασε τις αντίπαλες εστίας 24 φορές, ενώ η δική της παραβιάστηκε μόλις 5. Με διαφορά γκολ +19 έγινε η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει ποτέ από τη φάση των ομίλων. Κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε η Ρεάλ από το 2012 με επίσης απόλυτο νικών (6/6) αλλά διαφορά γκολ στο +17.

Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ. Κι όλα αυτά σε μία σεζόν που άλλαξε και προπονητή με τον Χάνσι Φλικ ν' αντικαθιστά τον Νίκο Κόβατς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ