CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Τσέλσι 4-1: Με τεσσάρα στα προημιτελικά του Champions League

Bayern's Ivan Perisic, second left, celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Chelsea at Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Aug. 8, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Ivan Perisic, second left, celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Chelsea at Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Aug. 8, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Μπάγερν Μονάχου είχε ένα άνετο βράδυ στην Allianz Arena, αφού επικράτησε 4-1 της Τσέλσι με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόβσκι και προκρίθηκε στο Final 8 του Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί και πριν την έναρξη του παιχνιδιού με την Τσέλσι, αφού είχε την ασφάλεια του 3-0 στο Stamford Bridge.

Οι Βαυαροί όμως δεν έμειναν εκεί, αφού φρόντισαν να κλειδώσουν την πρόκριση με σκορ 4-1 απέναντι στους μπλε. Ο Λεβαντόβσκι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με δύο γκολ και δύο ασιστ στην αναμέτρηση έχοντας ανάμειξη σε όλα τα τέρματα της Μπάγερν στα παιχνίδια κόντρα στην ομάδα του Λάμπαρντ.

Κάπως έτσι η Μπάγερν προχωρά στο Final 8 του Champions League στην Πορτογαλία. Στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε το εμπόδιο της Νάπολι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε από την αρχή του παιχνιδιού ότι θέλει να ολοκληρώσει γρήγορα την υπόθεση της πρόκρισης. Μάλιστα, το κατάφερε καθώς δεν άργησε η στιγμή που πέτυχε το πρώτο της γκολ στην αναμέτρηση. Ο Λεβαντόβσκι βγήκε απέναντι από τον Καμπαγιέρο στο 7ο λεπτό με τον γκολκίπερ της Τσέλσι να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Πολωνός στράικερ δεν αστόχησε στο 10ο λεπτό από τα έντεκα βήματα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Φλικ πίεζε ψηλά, κρατούσε την κατοχή ελέγχοντας απόλυτα την αναμέτρηση. Στο 24ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Ίβαν Πέρισιτς. Η μπάλα χάθηκε από τους μπλε στη μεσαία γραμμή, ο Λεβαντόβσκι βρήκε τον Κροάτη μέσα στην περιοχή και εκείνος έγραψε το 2-0.

Η εικόνα δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά, καθώς η Μπάγερν ήταν πιο απειλητική. Ωστόσο, στο 40ο λεπτό η Τσέλσι κατάφερε να βρει δίχτυα με ωραίο μακρινό σουτ του Οντόι, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Τελικά, οι μπλε κατάφεραν να μειώσουν πριν το ημίχρονο. Στο 44ο λεπτό ο Έμερσον έβγαλε σέντρα από τα αριστέρα, ο Νόιερ δεν κατάφερε να σταματήσει την μπάλα στην έξοδο του και ο Τάμι Έιμπραχαμ έγραψε το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν σαφώς μειωμένος με την Μπάγερν να έχει την κατοχή και να είναι περισσότερο απειλητική. Οι φάσεις ήταν λιγότερες, με τους Βαυαρούς να μετρούν τις περισσότερες. Στο 61ο λεπτό ο Μίλερ έπειτα από μία σέντρα δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε και η μπάλα αναπήδησε πάνω από την εστία της Τσέλσι.

Στο 67' ο Τιάγκο πήρε μία κεφαλιά την οποία σταμάτησε με το πόδι ο Μπάρκλεϊ. Στη συνέχεια Κουτίνιο και Ράις απείλησαν με μακρινά σουτ. Η Μπάγερν ωστόσο έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Κορεντάν Τολισό, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή. Ο Λεβαντόβσκι έβγαλε μία σέντρα από αριστερά, ο Γαλλος κινήθηκε μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπάγερν δεν σταμάτησε εκεί και στο 84ο λεπτό έφτασε σε ακόμη ένα τέρμα. Ο Οντριοθόλα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Λεβαντόβσκι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και έγραψε το 4-1. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (63' Ζούλε), Άλαμπα, Κίμιχ (71' Οντριοθόλα), Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο (70' Τολισό), Γκνάμπρι (81' Μαρτίνες), Μίλερ, Πέρισιτς (64' Κουτίνιο), Λεβαντόβσκι

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζουμά, Έμερσον, Μπάρκλεϊ, Καντέ, Κόβατσιτς, Χάντσον-Οντόι, Έιμπραχαμ (81' Ζιρού), Μάουντ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι - Ρεάλ 2-1 [2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 [0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν - Τσέλσι 4-1 (10' πεν., 84' Λεβαντόβσκι, 24' Πέρισιτς, 76' Τολισό / 44' Έιμπραχαμ) [3-0]

Μπαρτσελόνα - Νάπολι 3-1 (10' Λανγκλέ, 23' Μέσι, 45+1' πεν. Σουάρες / 45+5' πεν. Ινσίνιε) [1-1]

Σε [] τα αποτελέσματα των πρώτων ματς

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

Αταλάντα - Παρί -Σεν-Ζερμέν (12/8)

Λειψία - Ατλέτικο (13/8)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν (14/8)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (15/8)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Λειψία ή Ατλέτικο - Αταλάντα ή Παρί Σεν-Ζερμέν (18/8)

Μάντσεστερ Σίτι ή Λιόν - Μπαρτσελόνα ή Μπάγερν (19/8)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ