CHAMPIONS LEAGUE

Mπεσίκτας: Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ

Besiktas players pose before the Europa League group K soccer match between Besiktas and Wolverhampton Wanderers at the Besiktas Park in Istanbul, Thursday, Oct. 3, 2019. (AP Photo)
Besiktas players pose before the Europa League group K soccer match between Besiktas and Wolverhampton Wanderers at the Besiktas Park in Istanbul, Thursday, Oct. 3, 2019. (AP Photo) AP PHOTO

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την τουρκική ομάδα που καλείται να αποκλείσει ο Δικέφαλος για να συνεχίσει την πορεία προς το... σεντόνι.

Την Μπεσίκτας εφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ η κληρωτίδα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Δικέφαλος καλείται να αποκλείσει την τουρκική μονάδα σε νοκ άουτ αγώνα που θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 25 ή 26 Αυγούστου.

Η Μπεσίκτας δεν φοβίζει την ελληνική ομάδα, αφού έχει απωλέσει αρκετούς από τους καλούς ποδοσφαιριστές που είχε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μία επικίνδυνη ομάδα που έχει εμπειρία από νοκ άουτ φάσεις και στοχεύει σε ευρωπαϊκή παρουσία και μετά τον Αύγουστο.

Μάλιστα, πρόσφατα έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον επιθετικό του Δικεφάλου, Τσούμπα Άκπομ, ενώ στο ρόστερ της υπάρχει κι ο Κάιλ Λάριν που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ στις αρχές του καλοκαιριού.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΥΣΙ

Η Μπεσίκτας πραγματοποίησε μία χρόνια με αρκετά σκαμπανεβάσματα στο τουρκικό πρωτάθλημα, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν, όπου βρισκόταν εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, τον Ιανουάριο προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον Σεργκέν Γιαλτσίν να αντικαθιστά τον Αμπντουλάχ Αβτσί που απολύθηκε εξαιτίας της κακής πορείας στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, η πορεία ήταν... πρωταθληματική, αφού σε 15 παιχνίδια με τον Γιαλτσίν στον πάγκο, η Μπεσίκτας είχε 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες, με 30-14 γκολ. Αποτέλεσμα, να κάνει μία εντυπωσιακή ρελάνς με... μπροστάρηδες παίκτες όπως ο -δανεικός από τη Φιορεντίνα- Κέβιν Πριντς Μπόατενγκ και ο Άντεμ Λιάγιτς, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Βέβαια, η παρουσία στο Champions League "σφραγίστηκε" λόγω της τιμωρίας της Τραμπζονσπόρ από την UEFA, με τους "Μαυραετούς" να παίρνουν τη θέση τους. Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της, την περσινή σεζόν αποκλείστηκε στους ομίλους του Europa League, τερματίζοντας στην τελευταία θέση πίσω από Σλόβαν Μπρατισλάβας, Γουλβς και Μπράγκα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΑΝΤΕΜ ΛΙΑΓΙΤΣ

Η αποχώρηση αρκετών πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών από το ρόστερ, όπως ο Μπουράκ Γιλμάζ (έκλεισε στη Λιλ), Τζανέρ Ερκίν (Φενέρμπαχτσε), Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ (επέστρεψε στη Φιορεντίνα), Ατίμπα Χάντινσον (για πολλά χρόνια αρχηγός) και Μοχάμεντ Ελνενί (επιστροφή στην Άρσεναλ), έχει ρίξει σε ποιότητα την τουρκική ομάδα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπως ο 28χρονος Άντεμ Λιάγιτς που κάνει τη διαφορά μεσοεπιθετικά και διαθέτει την ποιότητα για να αποτελέσει έναν επικίνδυνο ποδοσφαιριστή για τους αμυντικούς του Δικεφάλου. Με την υποσημείωση πως θα παραμείνει στο ρόστερ, αφού στο πλαίσιο των περικοπών δεν αποκλείται να "θυσιαστεί" για έξτρα χρήματα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΕΡΓΚΕΝ ΓΙΑΛΤΣΙΝ

Ο Σεργκέν Γιαλτσίν είναι 47 ετών αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπεσίκτας, στην οποία αγωνίστηκε για εξαετία (1991-97) ως επιτελικός μέσος. Μάλιστα, από την Μπεσίκτας έκανε και τα πρώτα προπονητικά βήματα και συγκεκριμένα απ' τις ακαδημίες της ομάδες, φτάνοντας μέχρι και στην Κ21 του συλλόγου.

Mπεσίκτας: Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ

Την περσινή σεζόν ξεκίνησε στον πάγκο της Μαλάτιασπορ, από την οποία αποχώρησε στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ 10 ημέρες αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους με την Μπεσίκτας. Με τους "Μαυραετούς", όπως προείπαμε, έκανε ένα εντυπωσιακό δεύτερο μισό. Γι' αυτό το λόγο, παρέμεινε στον πάγκο και την εφετινή σεζόν, ευελπιστώντας να οδηγήσει την ομάδα του σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Α/Φ Όνομα Θέση
30 Ερσίν Ντεστάνογλου Τερματοφύλακας
97 Ουτκού Γιουβακουράν Τερματοφύλακας
24 Ντομαγκόι Βίντα Αμυντικός
- Φατίχ Ακσόι Αμυντικός
- Νικολά Ισιμά-Μερέν Αμυντικός
3 Έντσο Ρόκο Αμυντικός
12 Ερντογάν Καγιά Αμυντικός
- Αλπάι Τζελέμπι Αμυντικός
33 Ριντβάν Γιλμάζ Αμυντικός
5 Ντόουγκλας Αμυντικός
20 Νετσίπ Ουισάλ Μέσος
26 Ντορουάν Τοκέζ Μέσος
10 Ογκουζάν Εζιακούπ Μέσος
- Μουαγέρ Οκτάι Μέσος
41 Καρτάλ Γιλμάζ Μέσος
- Σεντάτ Σαχιντέρκ Μέσος
22 Άντεμ Λιάγιτς Μέσος
19 Ζορζ-Κεβέν Ενκουντού Επιθετικός
27 Ζέρεμεν Λενς Επιθετικός
11 Τάιλερ Μπόιντ Επιθετικός
- Άιντιν Χάσιτς Επιθετικός
- Κάιλ Λάριν Επιθετικός
9 Γκιβέν Γιαλτσίν Επιθετικός
8 Ουμούτ Ναγίρ Επιθετικός

Photo Credits: AP Photo

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ