ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νάπολι - Λίβερπουλ 1-0: Λύτρωση με Ινσίνιε στο 90' και κορυφή για τους "παρτενοπέι"

Napoli forward Lorenzo Insigne celebrates after scoring during the Champions League, group C soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo Stadium in Naples, Italy, Wednesday, Oct. 3, 2018. Napoli won 1-0. (AP Photo/Andrew Medichini)
Napoli forward Lorenzo Insigne celebrates after scoring during the Champions League, group C soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo Stadium in Naples, Italy, Wednesday, Oct. 3, 2018. Napoli won 1-0. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Ο Λορέντσο Ινσίνιε λύτρωσε τη Νάπολι, καθώς σκόραρε στο 90ό λεπτό και χάρισε την εντός έδρας νίκη (1-0) επί της Λίβερπουλ. Πρώτο τρίποντο και κορυφή ομίλου για τους "παρτενοπέι" που είχαν ευκαιρίες και δοκάρι. Τραυματίστηκε ο Κεϊτά. (VIDEO)

Η Νάπολι υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο "San Paolo" για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Champions League και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι "παρτενοπέι" ήταν καλύτεροι από τους "reds" έχασαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι. Κι ενώ όλα έδειχναν... 0-0, ήλθε ο Λορέντσο Ινσίνιε με γκολ στο 90ό λεπτό να λυτρώσει τους γηπεδούχους, η οποίοι πάτησαν κορυφή.

Η Νάπολι ήταν αυτή που έφθασε χρονικά πρώτη πιο κοντά στο γκολ. Στο 11ο λεπτό, ο Ινσίνιε υποδέχθηκε την μπάλα στην αριστερή πλευρά, έκανε το διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπεραπίστηκε ο Άλισον.

Ύστερα από πέντε λεπτά (16'), η Λίβερπουλ έχασε τον Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Τζόρνταν Χέντερσον (διεκομίσθη στο νοσοκομείο). Στο 33' οι "παρτενοπέι" βγήκαν ξανά μπροστά. Ο Ο Μίλικ υποδέχθηκε την μπάλα μετά τη σέντρα του Μάριο Ρουί από αριστερά, τη σπόπαρε εντός περιοχής, γύρισε παρά την πίεση του Φαν Ντάικ, έκανε το σουτ, αλλά ο Άλισον ήταν εκεί που έπρεπε και μπλόκαρε.

Στο 50', ο Μίλικ έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Άλισον απέκρουσε, ενώ πρόλαβε και τον Φαμπιάν Ρουίθ, ο οποίος ήθελε να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Οι "παρτενοπέι" επέμειναν και στο 75ο λεπτό απείλησαν ξανά. Ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καγιεχόν επιχείρησε διαγώνιο πλασέ στη δεξιά πλευρά, ο Γκόμεζ πάνω στη γραμμή απομάκρυνε.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων και της αναμέτρησης γενικά παρατηρήθηκε στο 82ο λεπτό. Ο εξαιρετικός Μάριο Ρουί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντρις Μέρτενς την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άλισον.

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους, ήλθε στο 90ό λεπτό. Ο Καγιεχόν έφυγε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Ινσίνιε ξέφυγε από τον Γκόμεζ και με προβολή σε κενή εστία - η μπάλα είχε περάσει από τον Άλισον - άνοιξε το σκορ. Πραγματική λύτρωση για τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι με βάση τις ευκαιρίες και την εικόνα του ματς άξιζαν τη νίκη.

ΝΑΠΟΛΙ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-0 (HIGHLIGHTS)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Ραούλ Αμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Αλάν, Χάμσικ (81' Ζελίνσκι), Φαμπιάν Ρουίθ (68' Βέρντι), Ινσίνιε, Καγιεχόν, Μίλικ (68' Μέρτενς).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (76' Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (λ. τρ. 19' Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ (89' Στάριτζ), Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Νάπολι 4

2. Λίβερπουλ 3

3. Παρί Σεν-Ζερμέν 3

4. Ερυθρός Αστέρας 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ