CHAMPIONS LEAGUE

Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-1: Προβάδισμα με Γκριεζμάν για προημιτελικά

Barcelona's Antoine Griezmann, right, is hugged by teammates after scoring during the Champions League, Round of 16, first-leg soccer match between Napoli and Barcelona, at the San Paolo Stadium in Naples, Italy, Tuesday, Feb. 25, 2020. (AP Photo/Andrew Medichini)
Barcelona's Antoine Griezmann, right, is hugged by teammates after scoring during the Champions League, Round of 16, first-leg soccer match between Napoli and Barcelona, at the San Paolo Stadium in Naples, Italy, Tuesday, Feb. 25, 2020. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η Νάπολι άνοιξε το σκορ με το ιστορικό γκολ του Μέρτενς, αλλά ο παίκτης με τις λιγότερες επαφές στο πρώτο ημίχρονο, Γκριεζμάν, ισοφάρισε σε 1-1 κι έδωσε στην Μπαρτσελόνα προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Στις 18/3 η ρεβάνς χωρίς Μπουσκέτς, Βιδάλ. Τραυματίας ο Πικέ.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενήθηκε στο Σαν Πάολο από τη Νάπολι για το πρώτο μεταξύ των δυο ματς στο πλαίσιο των 16 του Champions League κι έφυγε με το 1-1 από τον ιταλικό Νότο, αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον Λιονέλ Μέσι ο οποίος επισκέφτηκε τη γη του Μαραντόνα, στον τόπο που λάτρεψε και λατρεύτηκε, που δόξασε και δοξάστηκε ο συμπατριώτης του. Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε αναμενόμενα βασικός μαζί με τον Νίκολα Μακσίμοβιτς στο κέντρο της άμυνας, απόντος του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Έτσι κι αλλιώς το πλάνο του Τζενάρο Γκατούζο ήταν αμυντικό in extremis. Ακόμη και οι Ντρις Μέρτενς και Λορέντσο Ινσίνιε βρισκόταν πίσω από το κέντρο της άμυνας όταν είχε την μπάλα η Μπαρτσελόνα, σχηματίζοντας την πρώτη γραμμή άμυνας των παρτενοπέι.

Η Νάπολι κράτησε μακριά τον Μέσι, έβαλε δύσκολα στους Ντε Γιονγκ, Βιδάλ και Μπουσκέτς και κατάφερε μάλιστα ν' ανοίξει και το σκορ. Το έκανε μάλιστα με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Ντρις Μέρτενς με πανέμορφο σουτ έκανε το 1-0 και έφτασε τα 121 γκολ με την ιταλική ομάδα, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή των σκόρερ της, παρέα με τον Μάρεκ Χάμσικ.

Η ομάδα της Βαρκελώνης αδυνατούσε να προσεγγίσει την εστία του Νταβίντ Οσπίνα, ενώ στο 42ο λίγο έλειψε ο Κώστας Μανωλάς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διευρύνει το προβάδισμα των παρτενοπέι.

Στο 42' ο Καγιεχόν έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο διεθνής στόπερ με προβολή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τελικά η Μπαρτσελόνα έφθασε στην ισοφάριση και το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της 18ης Μαρτίου με τον παίκτη που είχε τις λιγότερες επαφές από όλους με την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ισοφάρισε σε 1-1 τη Νάπολι στο 57', ύστερα από καταπληκτική συνεργασία των παικτών της. Μέσι, Βιδάλ, Μπουσκέτς, Σεμέδο και Γκριεζμάν. Ο Γάλλος νίκησε τον Κολομβιανό.

Στη ρεβάνς του Καμπ Νόου η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει στη διάθεσή της ούτε τον Σέρχιο Μπουσκέτς, ούτε τον Αρτούρο Βιδάλ ο οποίος ανόητα αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση στο 88ο λεπτό.

Αποχώρησε τραυματίας και ο Ζεράρ Πικέ, για τον οποίο η ανησυχία επικεντρώνεται κυρίως στο clasico της Κυριακής (1/3, 22:00) με αντίπαλο τη Ρεάλ. Ο Κίκε Σετιέν σε ηλικία 61 ετών έγινε ο 10ος γηραιότερος που ντεμπουτάρει στο Champions League.

Γηραιότερος σε ντεμπούτο ο Ρέιμοντ Γκούταλς (71 ετών), δεύτερος ο Λουίς Αραγονές (70 ετών) και τρίτος ο Γιάννης Κόλλιας στον πάγκο του Ολυμπιακού (69 ετών).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ