CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Τρομερός Χάαλαντ έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς

Dortmund's Erling Braut Haaland celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint Germain in Dortmund, Germany, Tuesday, Feb. 18, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Erling Braut Haaland celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint Germain in Dortmund, Germany, Tuesday, Feb. 18, 2020. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σταματάει πουθενά, πήρε από το χέρι τη Ντόρτμουντ, και την οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη 2-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν πετυχαίνοντας δύο γκολ σε οκτώ λεπτά. (VIDEO)

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να συνεχίζει να σκοράρει κατά βούληση και να μην σταματάει πουθενά η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους οκτώ του Champions League.

Η Ντόρτμουντ βρήκε δύο τέρματα με τον 19χρονο φορ μέσα σε οκτώ λεπτά, στο 69' και το 77' και οι Γάλλοι πέτυχαν το γκολ που τους κρατάει ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση στο 75' με τον Νεϊμάρ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν ούτε ο Βραζιλιάνος σταρ, ούτε ο Εμπαμπέ αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει με την Ζάλτσμπουργκ στη φάση των ομίλων του Champions League και με τα δύο γκολ που σημείωσε με τη Ντόρτμουντ, κόντρα στην Παρί, έφτασε τα δέκα συνολικά φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Dortmund's Erling Braut Haaland, right, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint Germain in Dortmund, Germany, Tuesday, Feb. 18, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Erling Braut Haaland, right, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint Germain in Dortmund, Germany, Tuesday, Feb. 18, 2020. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Παράλληλα ο Χάαλαντ με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Παρί έφτασε τα 11 σε οκτώ παιχνίδια με την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις και μέσα στο 2020 όταν και αποκτήθηκε από τους Γερμανούς.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έπαιξαν έξυπνα, έκλεισαν τους χώρους προς την εστία τους και χτύπησαν καλύτερα στις αντεπιθέσεις. Έχοντας ως "αιχμή του δόρατος" το Νορβηγό και σε τρομερή μέρα τον Σάντσο απείλησαν την εστία του Νάβας.

Από την άλλη η Παρί δεν μπορούσε να απειλήσει τους Γερμανούς και μόνο με στημένα έφτιαξε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 35' όταν ο Χάαλαντ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι όταν στο 65' ο Ντι Μαρία έκανε το ένα-δυο με τον Νεϊμάρ που έδωσε στον Εμπαπέ, αυτός έκανε το σουτ με τον Μπουρκί να μπλοκάρει σωτήρια και να κρατάει το 0-0.

ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΟΚΤΩ ΛΕΠΤΑ

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από ωραία επίθεση από τα δεξιά ο Ράφαελ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ, κόντραρε με τη μπάλα να καταλήγει στον Χάαλαντ ο οποίος από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μοναδικό λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ με τον Εμπαπέ να περνάει από τα δεξιά και γύρισε παράλληλα προς τον Νεϊμάρ ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία στο 76'.

Ένα λεπτό αργότερα όμως η Ντόρτμουντ πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ο 17χρονος Ρέινα που είχε περάσει στο ματς έδωσε κάθετη μπαλιά στον Χάαλαντ ο οποίος έφερε τη μπάλα μπροστά του με το αριστερό και με σουτ στην κίνηση νίκησε για δεύτερη φορά τον Νάβας για το 2-1 των Γερμανών.

Η Παρί προσπάθησε και πάλι να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 81' ο Νεϊμάρ που ήταν αρκετά δραστήριος είδε το σουτ με το αριστερό να πηγαίνει στο δεξί δοκάρι. Ενώ στο 90+2' η κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα μετά από κόρνερ έφυγε ελάχιστα έξω.

PHOTO CREDITS: AP IMAGES

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ