CHAMPIONS LEAGUE

O Ρονάλντο για πρωτη φορά εκτός ημιτελικών μετά το 2010!

Juventus' Cristiano Ronaldo reacts after missing a scoring chance during the Champions League quarter final, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo reacts after missing a scoring chance during the Champions League quarter final, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε στην Γιουβέντους για να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης όμως ο Άγιαξ τον άφησε εκτός ημιτελικών Champions League για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια!

Ο Αντρέα Ανιέλι δαπάνησε πάνω από 100.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2018 με έναν απώτερο στόχο: να ντύσει στα ασπρόμαυρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο ώστε ο κάτοχος πέντε Champions League (1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιεντ, 4 με την Ρεάλ Μαδρίτης) να δώσει στην Γιουβέντους αυτό το κάτι παραπάνω για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι δύο χαμένοι τελικοί της "βέκια σινιόρα" το 2015 και το 2017 είχαν ως αποτέλεσμα το αρνητικό ρεκόρ των μόλις 2 κατακτήσεων του "ιερού δισκοπότηρου" του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρου σε 9 συμμετοχές σε τελικό, όμως με τον Πορτογάλο στο ρόστερ τους οι Τορινέζοι είχαν την ελπίδα πως όχι μόνο θα έφταναν στη βρύση αλλά θα ξεδιψάσουν.

Η πρώτη πάντως απόπειρά τους ήταν αποτυχημένη, καθώς στην πρώτη του σεζόν με την "Γιούβε" ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 126 τέρματα δεν θα βρεθεί στον τελικό για να κάνει τη διαφορά για αυτήν, αφού δεν έφτασε καν στα ημιτελικά.

Οι Τορινέζοι είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ, όμως η εκπληκτική ομάδα του Τεν Χαγκ έκανε πάλι το θαύμα της, όπως και με την Ρεάλ, και με το 2-1 στο "Juventus Stadium" το βράδυ της Τρίτης (16/4) πήραν εκείνοι το εισιτήριο για τα προημιτελικα.

Ειρωνία; Το ότι ο "CR7" έκανε πολλά βήματα πίσω αντί να κανει βήμα προς τα εμπρός με το νέο φιλόδοξο πρότζεκτ που δέχτηκε να ακολουθήσει, αφού δεν θα συμμετάσχει στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από το 2010, όταν ήταν στην πρώτη του σεζον στην Ρεάλ Μαδρίτης!

Τότε μάλιστα δεν είχε φτάσει ούτε στα ημιτελικά, με την Ρεάλ να αποκλείεται από την Λιον στη φάση των "16" μετά την ήττα της με 1-0 στην Γαλλία και την ισοπαλία 1-1 στο "Μπερναμπέου" (σκόρερ ο Ρονάλντο, όπως και απέναντι στον Άγιαξ).

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ