CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μπάγερν: Το ζευγάρι αυτό έχει παρελθόν

PSG's Kylian Mbappe, left, and Bayern's David Alaba vie for the ball during a Champions League Group B soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Sept. 27, 2017. (AP Photo/Christophe Ena)
PSG's Kylian Mbappe, left, and Bayern's David Alaba vie for the ball during a Champions League Group B soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Sept. 27, 2017. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανταμώνει με τη Μπάγερν Μονάχου στον φετινό τελικό του Champions League και το Sport24.gr κάνει φλας μπακ, θυμίζοντας την ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει για τη μητέρα των μαχών, τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απόψε το βράδυ (22:00), η Παρί Σεν Ζερμέν θα ανταμώσει με τη Μπάγερν Μονάχου με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League. Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να εφοδιαστούμε με τα νέα, καλύτερα από ποτέ Lay's ρίγανη και την απολαυστική Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη και να απολαύσουμε ένα σπουδαίο ματς. όπου δυο εξαιρετικές ομάδες θα τα δώσουν όλα για το Άγιο Δισκοπότηρο. Θα... απλωθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ στον αγωνιστικό χώρο, αφού Παριζιάνοι και Βαυαροί διαθέτουν πλειάδα αστεριών στα ρόστερ τους.

Οι δυο τους δεν ανταμώνουν βέβαια για πρώτη φορά. Έχουν παρελθόν μεταξύ τους. Και αν η ζυγαριά φαίνεται να... γέρνει προς τη Μπάγερν, η ιστορία των αναμετρήσέων βγάζει νικήτρια την Παρί. Σε οκτώ μεταξύ τους επίσημες αναμετρήσεις, οι Γάλλοι έχουν χαμογελάσει πέντε φορές, ενώ τρεις νίκες έχει η Μπάγερν. Ναι, από τα παιχνίδια τους λείπει η ισοπαλία, ενώ έχουμε δει και ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αν μη τι άλλο, περιμένουμε να δούμε και πάλι ένα εκπληκτικό ματς, αφού αμφότερες οι δυο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και εγγυώνται θέαμα. Βέβαια, το κύριο μέλημά τους είναι η ουσία και δη η κατάκτηση του τίτλου.

Πάμε όμως να δούμε τη μεταξύ τους παράδοση:

Η αρχή έγινε στα μέσα της δεκαετίας του '90, τη σεζόν 1994-95. Οι δυο ομάδες έπαιξαν για τον Β' όμιλο του Champions League και η Παρί πανηγύρισε ισάριθμες νίκες. Στο Παρκ ντε Πρενς, οι Γάλλοι επιβλήθηκαν 2-0 χάρη σε τέρματα των Γουεά (41') και Μπράβο (83'), ενώ στο ματς του δεύτερου γύρου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου οι Παριζιάνοι έφυγαν με το διπλό με τέρμα του Γουεά στο 80ο λεπτό.

Τρεις σεζόν μετά (1997-98), για τον Ε' όμιλο του Champions League οι δυο ομάδες έπαιξαν και πάλι, παίρνοντας από μια νίκη στην έδρα τους. Στον πρώτο γύρο στο Μόναχο, η Μπάγερν ήταν καταιγιστική και διέλυσε την Παρί με το εκκωφαντικό 5-1. Δυο γκολ έβαλε ο Έλμπερ (4', 73'), δυο ο Γιάνκερ (20', 47'), ένα ο Χέλμερ (50'), ενώ προσωρινά είχε μειώσει ο Σιμόνε (48'). Στο ματς του β' γύρου, η Παρί επιβλήθηκε 3-1. Ο Γκαβά στο 18' άνοιξε το σκορ, ο Μπάμπελ ισοφάρισε στο 29', αλλά ένα αυτογκόλ του Τάρνατ (72') και ένα τέρμα του Λιρόι (75') χάρισαν το τρίποντο στους Παριζιάνους.

Την σεζόν 2000-01, οι δυο τους αναμετρήθηκαν και πάλι σε φάση ομίλων, παίρνοντας εκ νέου από μια νίκη στην έδρα τους. Στο ματς του Παρκ ντε Πρενς, όλα έδειχναν λευκή ισοπαλία, αλλά ο Λιρόι στο 90' χάρισε στην Παρί τη νίκη, όμως στον δεύτερο γύρο η Μπάγερν επιβλήθηκε 2-0 με τέρματα στο ξεκίνημα και στο φινάλε. Ο Σαλιχάμιτζιτς στο 3' άνοιξε το σκορ και ο Πάουλο Σέρτζιο στο 89' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Πάμε και στην αγωνιστική περίοδο 2017-18, όπου και πάλι βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες στον Β' όμιλο του Champions League. Στο Παρίσι, η Παρί έκανε... πάρτι και θριάμβευσε με 3-0, ούσα καλύτερη σε όλο το παιχνίδι. Ο Ντάνι Άλβες μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ, για να πάρει τη σκυτάλη ο Καβάνι στο 31' και στο 63' ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στην "Allianz Arena", οι Βαυαροί απάντησαν και επιβλήθηκαν 3-1. Ο Λεβαντόβσκι στο 8' έκανε το 1-0, για να γράψει το 2-0 ο Τολισό στο 37'. Ο Εμπαπέ στο 50' μείωσε, αλλά ο Τολισό "χτύπησε" εκ νέου στο 69'.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ