CHAMPIONS LEAGUE

Σαν Σήμερα: Η Ρεάλ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 32 χρόνια

Σαν Σήμερα: Η Ρεάλ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 32 χρόνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε σαν σήμερα (20/5) το 1998 στην κορυφή της Ευρώπης, νικώντας 1-0 τη Γιουβέντους στον τελικό του Άμστερνταμ χάρη σε γκολ του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς. (VIDEO)

Ήταν 20 Μαΐου του 1998, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν αντιμέτωπη με τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League στο Άμστερνταμ. Η "Βασίλισσα" βρισκόταν 32 χρόνια μακριά από την κορυφή και η "Βέκια Σινιόρα" προερχόταν από δυο σερί τελικούς, όπου είχε νικήσει στον έναν (τον Άγιαξ στη Ρώμη) και είχε ηττηθεί στον άλλον (από τη Ντόρτμουντ στο Μόναχο).

Τα προγνωστικά έδιναν φαβορί τους Ιταλούς του Μαρτσέλο Λίπι και οι περισσότεροι πίστευαν ότι το τρόπαιο θα κατέληγε στα χέρια τους. Η ιστορία όμως γράφτηκε διαφορετικά, καθώς η Ρεάλ επικράτησε 1-0 και επέστρεψε στο θρόνο της. Ήταν το 7ο Πρωταθλητριών για την ομάδα του Γιουπ Χάινκες.

Το γκολ σημειώθηκε στο 66ο λεπτό, όταν ο Ρομπέρτο Κάρλος έκανε ένα σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, αυτός ντίμπλαρε τον Άντζελο Περούτζι και πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό, γράφοντας το 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε του τελικού. Στην ενδεκάδα εκείνης της Ρεάλ αγωνιζόταν και ο Κριστιάν Καρεμπέ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ