CHAMPIONS LEAGUE

Σίτι - Ρεάλ 2-1: Στο Final 8 του Champions League οι πολίτες

Manchester City's Raheem Sterling, center, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg soccer match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, England, Friday, Aug. 7, 2020. (AP Photo/Dave Thompson, Pool)
Manchester City's Raheem Sterling, center, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg soccer match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, England, Friday, Aug. 7, 2020. (AP Photo/Dave Thompson, Pool) AP

Η Σίτι νίκησε 2-1 τη Ρεάλ στο Μάντσεστερ με δύο γκολ του Στέρλινγκ από ισάριθμα τραγικά λάθη του Βαράν και θα αντιμετωπίσει τη Λιόν στα προημιτελικά του Final 8 του Champions League το οποίο θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα. (VIDEOS)

Εισιτήριο για Λισαβόνα και το Final 8 της διοργάνωσης έκλεισε η Σίτι. Η ομάδα του Μάντσεστερ είχε νικήσει με 2-1 στη Μαδρίτη τη Ρεάλ και τη νίκη με το ίδιο σκορ και στο Έτιχαντ. Στα προημιτελικά, μάλιστα, θα αντιμετωπίσει τη Λιόν, η οποία απέκλεισε τη Γιουβέντους.

Πρωταγωνιστής για τους πολίτες ο Ραχίμ Στέρλινγκ που πέτυχε και τα δυο γκολ της αγγλικής ομάδας, από ισάριθμα τραγικά λάθη του Ραφαέλ Βαράν. Σίγουρα ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά βράδια του Γάλλου, σίγουρα δεν αναπληρώθηκε το κενό που άφησε ο απών (είχε αποβληθεί στο πρώτο ματς) αρχηγός, Σέρχιο Ράμος.

Στο 9ο λεπτό, ο κεντρικός αμυντικός της ισπανικής ομάδας δεν απομάκρυνε την μπάλα, με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς να κλέβει και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ραμίχ Στέρλινγκ, ο οποίος βρήκε δίχτυα δίχως πρόβλημα.

Οι μερένγκες έφθασαν στην ισοφάριση στο 28ο λεπτό. Ο Ροντρίγκο έφυγε από δεξιά με ποδιά, έβγαλε μια υπέροχη σέντρα και ο Καρίμ Μπενζεμά με κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας της Σίτι νίκησε τον Έντερσον για το 1-1.

Ο Ραφαέλ Βαράν θα κάνει πολύ καιρό να ξεχάσει τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Σίτι, δεδομένης της απογοητευτικής εμφάνισής του. Κι αυτό γιατί δεν έφτανε μόνο το τραγικό λάθος του 9ου λεπτού που έφερε το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ, έκανε ακόμη ένα (στο 68'), το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Γκαμπριέλ Ζεζούς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Ντε Μπράινε, Ρόδρι (89' Ρόδρι), Γκιουντογάν, Φόντεν (67' Μπερνάρντο Σίλβα), Γκαμπριέλ Ζεζούς, Στέρλινγκ (81' Νταβίντ Σίλβα).

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ (83' Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Κρος, Καζεμίρο, Μόντριτς (83' Βαλβέρδε), Ροντρίγκο (61' Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ (83' Γιόβιτς).

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι - Ρεάλ 2-1 [2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 [0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν - Τσέλσι [3-0] (22:00)

Μπαρτσελόνα - Νάπολι [1-1] (22:00)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

Αταλάντα - Παρί -Σεν-Ζερμέν (12/8)

Λειψία - Ατλέτικο (13/8)

Μπαρτσελόνα ή Νάπολι - Μπάγερν ή Τσέλσι (14/8)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (15/8)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Μάντσεστερ Σίτι ή Λιόν - Μπαρτσελόνα - Νάπολι ή Μπάγερν - Τσέλσι (18/8)

Λειψία ή Ατλέτικο - Αταλάντα ή Παρί Σεν-Ζερμέν (19/8)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ