ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότεναμ - Μπαρτσελόνα 2-4: Τρομερός Μέσι με δύο γκολ και δύο δοκάρια (VIDEOS)

Barcelona forward Lionel Messi, left, celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Μέσι AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Μπαρτσελόνα με έναν καταπληκτικό Μέσι νίκησε 4-2 την Τότεναμ στο Γουέμπλει, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Δύο γκολ και δύο δοκάρια για τον Αργεντινό, έφτασε τα 5 τέρματα σε δύο ματς. (VIDEOS)

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Champions League κατέκτησε η Μπαρτσελόνα. Μετά την Αϊντχόφεν, οι Καταλανοί επικράτησαν (4-2) και της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων, και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων τριών αγώνων χωρίς νίκη. Ο απόλυτος MVP ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έβαλε δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια και έφτασε τα πέντε τέρματα στον εφετινό θεσμό.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε επιθετικά και σκόραρε ύστερα από 92 δευτερόλεπτα. Ο Μέσι έδωσε αριστερά στον Άμπα, αυτός έσπασε στον Κοουτίνιο, ο οποίος σε άδεια εστία, μια και είχε βγει ο Λορίς φέροντας ευθύνη για τον λανθασμένο του υπολογισμό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή ( 1-0).

Το γκολ του Κουτίνιο είναι το γρηγορότερο που σημειώνουν οι Καταλανοί στο Champions League, ύστερα από αυτό που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο του 2005 ο Μαρκ Φαν Μπόμελ απέναντι στον Παναθηναϊκό (36 δευτερόλεπτα). Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα, εκτός του Λιονέλ Μέσι, που σκοράρει σε εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2016 (τότε είχε σκοράρει ο Πικέ στον αγώνα με τη Γκλάντμπαχ).

Barcelona midfielder Ivan Rakitic, center, scores his side's second goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ράκιτιτς AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Μετά το τέρμα που δέχτηκαν οι Άγγλοι, ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν αισθητά να απειλήσουν την εστία του Τερ Στέγκεν. Αντίθετα, η Μπάρτσα έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και το 0-2 έγινε στο 28' με καταπληκτικό γκολ του Ράκιτιτς (σουτ έξω από την περιοχή). Απλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, απέναντι σε μια Τότεναμ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο πρώτο 45λεπτο ο Τερ Στέγκεν χρειάστηκε επί της ουσίας να επέμβει στο 32' όταν από γύρισμα του Λαμέλα, η μπάλα πήγε στον Πικέ, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει, ανάγκασε τον Γερμανό να διώξει με το ένα χέρι. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τη Μπαρτσελόνα να είναι απόλυτα δίκαια μπροστά στο σκορ.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΤΟ 10ο ΤΟΥ ΚΕΪΝ

Η Μπάρτσα μπήκε επιθετικά και στο δεύτερο μισό. Στο 47' και στο 51', σε δύο πανομοιότυπες φάσεις, ο Λιονέλ Μέσι βρήκε το δεξί δοκάρι και αφού δεν έγινε το 0-3, εντέλει ο Κέιν έβαλε... φωτιά στο ματς.



Ο Άγγλος επιθετικός με εξαιρετική ντρίμπλα άδειασε τον Σεμέδο και με πλασέ μείωσε σε 2-1. Ο διεθνής στράικερ έφτασε τα 10 γκολ σε 12 αγώνες στο Champions League.

Τότεναμ - Μπαρτσελόνα 2-4: Τρομερός Μέσι με δύο γκολ και δύο δοκάρια (VIDEOS)
Κέιν AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ό,τι δεν κατάφερε ο κορυφαίος Αργεντινός στις δύο προηγούμενες ευκαιρίες, το πέτυχε στο 56' με πλασέ μέσα από την περιοχή, αφού πρώτα οι Κουτίνιο και Σουάρες άφησαν τη μπάλα να φτάσει σε αυτόν (1-3).

Η Τότεναμ δεν το έβαλε κάτω, πίεσε τη Μπάρτσα και στο 67' ο Έρικ Λαμέλα μείωσε εκ νέου για τους Βρετανούς, με σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε στο σώμα του Λενγκλέ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Τότεναμ πίεσε πολύ τη Μπαρτσελόνα για την ισοφάριση, έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Λούκας Μόουρα στο 84', αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Άλμπα στο 90' έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Σουάρες άφησε υπέροχα τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Αργεντινό, ο οποίος απέναντι στον Λορίς πλάσαρε εύστοχα.

Ο σπουδαίος σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφτασε τα 105 γκολ σε 127 συμμετοχές στο Champions League.

ΣΚΟΡΕΡ: 52' Κέιν, 66' Λαμέλα - 2' Κοουτίνιο, 28' Ράκιτιτς, 56', 90' Μέσι

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-4 (HIGHLIGHTS)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς, Ουανιάμα (57' Ντάικερ), Λούκας Μόουρα, Λαμέλα (79' Γιορέντε), Σον (66' Σισοκό), Κέιν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Αρτούρ (87' Βιντάλ), Μπουσκέτς (91' Βερμάλεν), Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (83' Ραφίνια).

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 6 (8-2)

2. Ίντερ 6 (4-2)

3. Τότεναμ 0 (3-6)

4. Αϊντχόφεν 0 (1-6)

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΙΝΤΕΡ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ