ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Τελικό με Μαχρέζ στο 90+5' η Αλγερία!

Algerian players celebrate after the African Cup of Nations semifinal soccer match between Algeria and Nigeria in Cairo International stadium in Cairo, Egypt, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Amr Nabil)
Algerian players celebrate after the African Cup of Nations semifinal soccer match between Algeria and Nigeria in Cairo International stadium in Cairo, Egypt, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Amr Nabil) AP

Η Αλγερία με το εκπληκτικό φάουλ του Ριγιάντ Μαχρέζ στο 90+5' νίκησε 2-1 τη Νιγηρία και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1990 στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όπου θα συναντήσει τη Σενεγάλη. (VIDEO)

Σενεγάλη - Αλγερία! Αυτός είναι ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019 στις 19 Ιουλίου (22:00) στο Διεθνές Στάδιο του Καΐρου.

Όσο δραματικός ήταν ο πρώτος ημιτελικός, καθώς τα λιοντάρια πήραν την πρόκριση στην παράταση (100') χάρη στο αυτογκόλ του Ντιλάν Μπρον, άλλο τόσο και περισσότερο ήταν ο δεύτερος.

Η Αλγερία άνοιξε το σκορ στο 40ό λεπτό με αυτογκόλ του ήρωα της πρόκρισης των σούπερ αετών από τα προημιτελικά στα ημιτελικά κεντρικού αμυντικού της Ουντινέζε, Ουίλιαμ Τρόοστ- Έκονγκ σε γύρισμα του Ριγιάντ Μαχρέζ.

Η Νιγηρία ισοφάρισε με την εκτέλεση πέναλτι - το οποίο καταλογίστηκε σε απόκρουση με το χέρι σε σουτ του Σοφιάν Φεγκουλί - του φορ της Σανγκάι Σενχούα, Όντιον Ιγκάλο, στο 72ο λεπτό κι όλα έδειχναν παράταση. Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι και σταρ της Αλγερίας, όμως, είχε διαφορετική άποψη.

Με απίθανη εκτέλεση φάουλ με το αριστερό στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου (90+5') ο Ριγιάντ Μαχρέζ νίκησε τον Ακπέγι και έδωσε την πρώτη πρόκριση μετά το 1990 στους πράσινους. Η Αλγερία έχει μόνο ένα τρόπαιο (το 1990), ενώ η Σενεγάλη ακόμη ψάχνει το πρώτο της!

ΑΛΓΕΡΙΑ: Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Φεγκουλί, Γκεντιουρά, Μπενασέ, Μπελαϊλί, Μαχρέζ, Μπουνετζά.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ακπέγι, Αουαζίεμ, Τρόοστ-Έκονγκ, Ομερούο, Τζαμίλου Κόλινς, Ετέμπο, Εντίντι, Τσουκουέζε (78' Ονιεκούρου), Ιουόμπι, Μούσα, Ιγκάλο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ