ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ο Μαχρέζ "αφιέρωσε" το γκολ πρόκρισης σε πολιτικό της γαλλικής ακροδεξίας

Algeria's Riyad Mahrez reacts after a missed scoring opportunity during the African Cup of Nations group C soccer match between Algeria and Kenya at 30 June Stadium in Cairo, Egypt, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar)
Algeria's Riyad Mahrez reacts after a missed scoring opportunity during the African Cup of Nations group C soccer match between Algeria and Kenya at 30 June Stadium in Cairo, Egypt, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ δεν έκλεψε μόνο την παράσταση αλλά με τη γκολάρα που πέτυχε στο 95' και έστειλε την Αλγερία στον τελικό του Κόπα Άφρικα αλλά και με τον τρόπο που επέλεξε να το πανηγυρίσει μέσω Twitter. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Κόπα Άφρικα μεταξύ της Αλγερίας και της Νιγηρίας το βράδυ της Κυριακής είχε μπει στις καθυστερήσεις και με το σκορ στο 1-1 όλοι περίμεναν την έναρξη της παράτασης.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που στην περίπτωσή μας ήταν ο Ριγιάντ Μαχρέζ, με τον φορ της Μάντσεστερ Σίτι να στήνει τη μπάλα έξω από την περιοχή της Νιγηρίας και να εκτελεί στο 95' με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ τον αντίπαλο γκολκίπερ για να γράψει το τελικό 2-1.

Γκολ που δεν υπέγραψε απλά μία νίκη για την Αλγερία αλλά σφράγισε την επιστροφή της σε τελικό Κόπα Άφρικα μετά από 29 ολόκληρα χρόνια, με τον Μαχρέζ να γιορτάζει μάλιστα αυτό το σπουδαίο γεγονός με ιδιαίτερο τρόπο.

Αυτός ήταν να ποστάρει στον λογαριασμό του στο Twitter τρία emoticons με χαρούμενα πρόσωπα και δίπλα να συνοδεύσει την εικόνα με την εξής φράση: "Η εκτέλεση φάουλ ήταν για σένα. Είμαστε μαζί".

Αυτά τα λόγια δεν ήταν διόλου τυχαία και είχαν συγκεκριμένο αποδέκτη: τον Τζουλιέν Οντούλ που ανήκει στο ακροδεξιό γαλλικό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα και ενόψει των ημιτελικών του Κόπα Άφρικα είχε εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στην αντίπαλο της Αλγερίας, Νιγηρία.

Ο λόγος είχε να κάνει με επεισόδια που είχαν προκληθεί σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας από οπαδούς της Αλγερίας μετά την πρόκριση στους "4" ( στο Μονπελιέ έχασε τη ζωή της μία γυναίκα όταν παρασύρθηκε από αμάξι πάνω στους πανηγυρισμούς ενώ στο Παρίσι υπήρχαν 20 τραυματισμοί αστυνομικών και έγιναν 74 συλλήψεις για καταστροφές), με τον Οντούλ να ζητάει νίκη της Νιγηρίας για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα με πρωταγωνιστές φίλους της Αλγερίας.

Photo Credits: AP Photo/Hassan Ammar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κόπα Άφρικα: Τελικό με Μαχρέζ στο 90+5' η Αλγερία!
Κόπα Άφρικα: Στον τελικό η Σενεγάλη των Μανέ και Σισέ
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ