COPA AMERICA

Copa America 2019: Τρία στοιχεία που πρέπει να ξέρεις πριν το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού

Argentina's soccer player Lionel Messi attends a training session in Buenos Aires, Argentina, Monday, June 3, 2019, ahead of the Copa America in neighboring Brazil. (AP Photo/Marcos Brindicci)
Argentina's soccer player Lionel Messi attends a training session in Buenos Aires, Argentina, Monday, June 3, 2019, ahead of the Copa America in neighboring Brazil. (AP Photo/Marcos Brindicci) AP

Το Copa America 2019 ξεκινάει στις 14 Ιουνίου στα γήπεδα της Βραζιλίας και το Sport24.gr σε προετοιμάζει κατάλληλα για να είσαι "διαβασμένος".

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει για το Copa America στα γήπεδα της Βραζιλίας, που ξεκινάει στις14 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού είναι προ των πυλών και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις μάχες στη χώρα του καφέ και της σάμπα.

Σπουδαία ονόματα που απολαμβάνουμε κάθε εβδομάδα στα ευρωπαϊκά γήπεδα θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση όπως ο απόλυτος σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι, αλλά θα υπάρξουν και ηχηρές απουσίες όπως του Νεϊμάρ. Πολύ θα θέλαμε να δούμε ένα μεταξύ τους "μπρα ντε φερ", το οποίο θα εκτόξευε το ενδιαφέρον!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής, CONMEBOL, ανακοίνωσε τον Μάιο του 2018 τις δύο προσκεκλημένες εθνικές ομάδες (εκτός γεωγραφικής ζώνης) για το τουρνουά. Αμφότερες είναι από την Ασία και πρόκειται για τις εθνικές του Κατάρ και της Ιαπωνίας, που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στον θεσμό.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σε Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπέλο Οριζόντε, Σάο Πάουλο, Μπαΐα, Μπραζίλια, Πόρτο Αλέγκρε, Φορταλέζα και Ρεσίφε ενώ φυσικά συμμετέχουν οι εθνικές Βραζιλίας, Αργεντινής, Βολιβίας, Χιλής, Κολομβίας, Εκουαδόρ, Παραγουάης, Περού, Ουρουγουάης και Βενεζουέλας.

Η κληρωτίδα "χαμογέλασε" στη "σελεσάο", η οποία έχει στον όμιλό της τις σαφώς πιο αδύναμες Βολιβία, Βενεζουέλα και Περού. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για την Αργεντινή, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Κολομβία, Παραγουάη και Κατάρ. Ο τρίτος όμιλος περιλαμβάνει τις Ουρουγουάη, Εκουαδόρ, Ιαπωνία και Χιλή. O τελικός θα διεξαχθεί στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

"Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" λένε, γι' αυτό και η πρεμιέρα της διοργάνωσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Τόσο από ποδοσφαιρικής όσο και από στοιχηματικής άποψης, αφού το "Πάμε Στοίχημα" προσφέρει δεκάδες ειδικά στοιχήματα για όλα τα γούστα. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η διοργανώτρια Βραζιλία αντιμετωπίζει τη Βολιβία και αναμφίβολα ξεκάθαρο φαβορί είναι η "σελεσάο", που θέλει να μπει με το... δεξί. Βέβαια, πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν πολλές επιλογές για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αν πετύχουν διάνα στην επιλογή τους!

Η ισοπαλία σε αυτό το ματς πληρώνει σε απόδοση 8,5, ενώ διπλάσια (17) είναι η απόδοση στο διπλό της Βολιβίας. Η διπλή ευκαιρία στο Χ/2 προσφέρεται στο 6 για όποιον πιστεύει ότι η Βραζιλία θα γκελάρει, ενώ υπάρχουν ελκυστικές αποδόσεις στα συνολικά γκολ, στο Over/Under και στο Ημίχρονο/Τελικό. Αξίζει κάποιος να μελετήσει τα δεδομένα της αναμέτρησης και να γεμίσει το πορτοφόλι του!

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Διοργανώσεις σαν το Copa America είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις τις προβλέψεις σου, είτε τα κριτήρια είναι ποδοσφαιρικά, είτε η πρόβλεψη γίνεται με βάση το ένστικτό σου. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από τις στιγμές που μαζεύεται η παρέα και η ποδοσφαιροκουβέντα "ανάβει". Ποιος θα το σηκώσει; Ποιος θα φτάσει τελικό; Πόσα θα είναι τα συνολικά γκολ της διοργάνωσης, ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ για κάθε όμιλο και πολλά άλλα ερωτήματα που ταλανίζουν κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Στο "Πάμε Στοίχημα" προσφέρονται πολλά ειδικά στοιχήματα για να "ξεδιπλώσεις" τις μαντικές ικανότητές σου.

Αναφορικά με το νικητή του φετινού Copa America, η Βραζιλία είναι φαβορί, έστω και αν παίζει χωρίς τον Νεϊμάρ, αφού διαθέτει εξαιρετικό υλικό και μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο. Προσφέρεται στο 2,05, ενώ σε απόδοση 4 βρίσκει κανείς την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θέλει να δώσει απαντήσεις για τις αποτυχίες του με την αλμπιτσελέστε και να κατακτήσει τον τίτλο. Για τον ίδιο θα ήταν μια μεγάλη εξιλέωση. Μήπως ήρθε η ώρα του; Φέτος έκανε μια τρομερή σεζόν με τη Μπαρτσελόνα, ήταν σεληνιασμένος. Η πάντα σκληρή Ουρουγουά έχει απόδοση 8 και είναι τρίτο φαβορί.

Όσο για τις δύο πρώτες επιλογές που είναι πιθανό να φτάσουν στον τελικό του θεσμού, δεν αποκλείεται να έφτασε η στιγμή να δούμε το... Clasico της Λατινικής Αμερικής aka Βραζιλία VS Αργεντινή, δηλαδή τα δύο μεγαλύτερα φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Η Ουρουγουάη πληρώνεται σε απόδοση 3, αν καταφέρει να φτάσει στον τελικό και έπονται Κολομβία και Χιλή σε απόδοση 4,25 και 4,5 αντίστοιχα. Φυσικά, σε μεγαλύτερες αποδόσεις υπάρχουν οι υπόλοιπες εθνικές, αν κάποιος έχει έμπνευση για κάποια έκπληξη.

ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν και μερικά πολύ σπουδαία ονόματα, καθώς και μερικοί δυνατοί σκόρερ που μπορούν να μας χαρίσουν γκολ και θέαμα. Το αν θα δούμε τα γκολ να πέφτουν "βροχή", βέβαια, θα το δούμε στην πράξη. Να μπουν μέχρι 40 γκολ, πληρώνεται σε απόδοση 55 και αν μη τι άλλο είνι μια τολμηρή επιλογή, που όμως θα πλήρωνε εξαιρετικά, ενώ σε απόδοση 9 είναι το να σημειωθούν από 41 μέχρι 50 τέρματα. Τη μικρότερη απόδοση στο 3,75 έχει το να μπουν από 61 μέχρι 70 γκολ στη διοργάνωση. Όσο για τον πρώτο σκόρερ, δεν θα μπορούσε να μην είναι στην κορυφή της λίστας ο τρομερός φέτος Μέσι σε απόδοση 3, ενώ ο Βραζιλιάνο,ς Φερνάντο Γκάμπριελ Ζέσους, έπεται με απόδοση 6. Στο 7,5 πληρώνονται οι Καβάνι και Σουάρες, αρκεί κάποιος να πιστέψει ότι η Ουρουγουάη θα πάει μακριά στο θεσμό!

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ