COPA AMERICA

Η Conmebol απάντησε στις κατηγορίες του Μέσι περί διαφθοράς

Argentina's Lionel Messi reacts after receiving a red card during Copa America third-place soccer match against Chile at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lionel Messi reacts after receiving a red card during Copa America third-place soccer match against Chile at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Ο Λιονέλ Μέσι εξαπέλυσε επίθεση κατά της διαιτησίας και της Conmebol μετά το ματς με την Χιλή και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής απάντησε άμεσα στον Αργεντινό σούπερ σταρ μέσω ανακοίνωσης.

Η Αργεντινή ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Κόπα Αμέρικα με το 2-1 απέναντι στην Χιλή και την κατάκτηση της τρίτης θέσης, με το γεγονός πάντως αυτό να μην είναι αρκετό για να κατευνάσει την οργή του Λιονέλ Μέσι.

Ο "Pulga" αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του μικρού τελικού για αψιμαχία που είχε με τον Μεδέλ και στο φινάλε του αγώνα ξεσπάθωσε, εξαπολύοντας κατηγορίες κατά της διαιτησίας, του VAR, και της Conmebol, και κάνοντας λόγο για διαφθορά που οδηγεί το τρόπαιο στα χέρια της Βραζιλίας.

Τα λόγια αυτά από πλευράς του 32χρονου σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δεν έμειναν πάντως ασχολίαστα από τους αρμόδιους, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής να απαντάει άμεσα μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Argentina's Lionel Messi, (10) and Chile's Gary Medel, second from left, scuffle after referee Mario Diaz showed the red card to both of them during the Copa America third-place soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Nelson Antoine)
Argentina's Lionel Messi, (10) and Chile's Gary Medel, second from left, scuffle after referee Mario Diaz showed the red card to both of them during the Copa America third-place soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Nelson Antoine) AP

"Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές νικάς και κάποιες φορές χάνεις και το να αποδέχεσαι το αποτέλεσμα ενός αγώνα με πίστη και σεβασμό συνιστά θεμελιώδη αρχή του fair play.

Το ίδιο ισχύει και για τις διαιτητικές αποφάσεις, που είναι ανθρώπινες και δεν θα είναι ποτέ τέλειες. Είναι ανεπίτρεπτο λόγω κάποιων αποφάσεων σε ένα τουρνουά που παίρνουν μέρος 12 χώρες και αντιμετωπίζεται όλες ως ίσες, να υπάρχουν αβάσιμες κατηγορίες που παρερμηνεύουν την αλήθεια και αμφισβητούν την ακεραιότητα του Copa America.

Τέτοιες κατηγορίες δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τη διοργάνωση, προς όλους τους παίκτες που παίρνουν μέρους και για τους εκατοντάδες επαγγελματίες της Conmebol, ενός οργανισμού που από το 2016 δουλεύει συνεχώς για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Λατινική Αμερική", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Σημείωνεται πως ο Λιονέλ Μέσι ήταν τόσο εκνευρισμένος από τη διαιτησία του αγώνα με την Χιλή αλλά και από τα όσα είχαν προηγηθεί στον χαμένο ημιτελικό με την Βραζιλία όπου αρνήθηκε να πάει να παραλάβει το χάλκινο μετάλλιο στη μίνι τελετή που ακολούθησε.

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano, AP Photo/Nelson Antoine

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κόπα Αμέρικα: Η απορία του Μέσι για την αποβολή του
Κόκκινη Μέσι: Αποβλήθηκε τελευταία φορά όταν ήταν παγκίτης και φορούσε το "18"
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ