Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο διαιτητής του αγώνα Αργεντινή - Χιλή, Μάριο Ντίας ντε Βιβάρ κατέγραψε αναλυτικά στο φύλλο αγώνα τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποβάλλει τους Λιονέλ Μέσι και Γκάρι Μεδέλ.

Η Αργεντινή επιβλήθηκε με 2-1 της Χιλής στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα και κατέκτησε την τρίτη θέση στο τουρνουά. Ωστόσο, την αναμέτρηση επισκίασε η αποβολή των Λιονέλ Μέσι και Γκάρι Μεδέλ στο 37ο λεπτό του αγώνα. Οι δύο παίκτες είχαν μία έντονη αψιμαχία, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μάριο Ντίας ντε Βιβάρ να τους δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

ADVERTISING

Η απόφαση του Παραγουανού διαιτητή κρίθηκε υπερβολική τόσο από τον Μέσι, ο οποίος κατηγόρησε την CONMEBOL για διαφθορά, αλλά και για σπρώξιμο της Βραζιλίας προκειμένου να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα. Από την πλευρά του, ο Μάριο Ντίας κατέγραψε αναλυτικά στο φύλλο αγώνα τους λόγους που απέβαλε τους δύο ποδοσφαιριστές, τονίζοντας πως δεν είχε άλλη επιλογή.

Συγκεκριμένα, το φύλλο αγώνα αναφέρει πως "το νούμερο 10 της Αργεντινής έδωσε ένα δυνατό χτύπημα με τον ώμο στον αντίπαλό του, την ώρα που δεν παιζόταν η μπάλα", ενώ για τον Μεδέλ αναφέρει ότι "χτύπησε βάναυσα στο στήθος και στο χέρι τον αντίπαλό του, την ώρα που τον συγκρατούσαν οι συμπαίκτες του".

Θυμηθείτε τη φάση:

ADVERTISING

Αποβολή Μεδέλ - Μέσι

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξεσπάθωσε ο Μέσι: "Δεν πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της διαφθοράς"
Η Conmebol απάντησε στις κατηγορίες του Μέσι περί διαφθοράς
Κόπα Αμέρικα: Αψιμαχία Μέσι - Μεδέλ και αποβολή των δύο παικτών!
Κόπα Αμέρικα: Η απορία του Μέσι για την αποβολή του
Κόκκινη Μέσι: Αποβλήθηκε τελευταία φορά όταν ήταν παγκίτης και φορούσε το "18"
Κόπα Αμέρικα: Τρίτη η Αργεντινή, 2-1 τη Χιλή, αποβλήθηκαν Μέσι και Μεδέλ