COPA AMERICA

Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό το Περού με Βραζιλία, "πάρτι" 3-0 τη Χιλή

Peru's Victor Yotun, right, celebrates scoring his side's second goal with teammate Paolo Guerrero during a Copa America semifinal soccer match against Chile at the Arena do Gremio in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, July 3, 2019. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Peru's Victor Yotun, right, celebrates scoring his side's second goal with teammate Paolo Guerrero during a Copa America semifinal soccer match against Chile at the Arena do Gremio in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, July 3, 2019. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP

Το Περού, η παρέα του Πάολο Γκερέρο, διέλυσε την Χιλή στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα με 3-0 και πάει να διεκδικήσει κόντρα στην Βραζιλία το τρόπαιο μετά από 44 χρόνια.

Το Περού έφτασε αγκομαχώντας έως τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, αλλά εκεί κόντρα στο φαβορί τη Χιλή, ο Γκερέρο και η παρέα του έδειξαν τα δόντια τους. Οι Περουβιανοί πέρασαν... τρένο πάνω από τους Χιλιανούς, τους νίκησαν με 3-0 και προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής (7/7, 23:00) με αντίπαλο την Βραζιλία.

Οι ποδοσφαιριστές του Αργεντινού προπονητή του Περού, Γκαμπριέλ Γκαρέκα έχουν ήδη γράψει ιστορία με το επίτευγμά τους, καθώς είναι η πρώτη φουρνιά που μετά από 44 χρόνια φτάνει την εθνική ομάδα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Την τελευταία φορά, μάλιστα, το 1975 οι Περουβιανοί βρέθηκαν στην πρώτη θέση της διοργάνωσης έπειτα από νίκη σε τριπλό τελικό με την Κολομβία.

Όσες φορές έχει διοργανώσει το Copa America η Βραζιλία έχει σηκώσει το τρόπαιο! Θα τα καταφέρει και φέτος; Το παιχνίδι σου καλύτερο στο Stoiximan.gr

Στα της αναμέτρησης, τώρα, οι νικητές έδειξαν με το καλημέρα τις διαθέσεις τους και προηγήθηκαν των κατόχων του τροπαίου με 2-0 στο ημίχρονο. Το πρώτο γκολ σκόραρε στο 21' ο Φλόρες και το 2-0 έκανε ο Γιοτούν στο 38'. Οι Χιλιανοί προσπάθησαν ν' αντιδράσουν στο β' σαρανταπεντάλεπτο, ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι αφού στο 90+1' ο ηγέτης του Περού, Πάολο Γκερέρο διαμόρφωσε το 3-0 του δεύτερου ημιτελικού. Επίσης, η Χιλή είχε χαμένο πέναλτι με τον Βάργκας, το έπιασε αντίπαλος κίπερ, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κόπα Αμέρικα έχει και μικρό τελικό στον οποίο θ' αναμετρηθούν η Αργεντινή με την Χιλή το Σάββατο (6/7, 22:00).

ΤΟ 3-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΕΡΕΡΟ

ΤΟ 2-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΤΟΥΝ

ΤΟ 1-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΟΡΕΣ

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ