COPA AMERICA

Κόπα Αμέρικα: Τρίτη η Αργεντινή, 2-1 τη Χιλή, αποβλήθηκαν Μέσι και Μεδέλ

Argentina's Sergio Aguero, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal against Chile during Copa America third-place soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Sergio Aguero, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal against Chile during Copa America third-place soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με απευθείας κόκκινη κάρτα σε Μέσι και Μεδέλ η Αργεντινή επικράτησε 2-1 της Χιλής και κατέκτησε την τρίτη θέση του Κόπα Αμέρικα. (VIDEOS)

Η Αργεντινή ήταν η νικήτρια στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα επικρατώντας με 2-1 της Χιλής και κατέκτησε την τρίτη θέση σε ένα επεισοδιακό ματς το οποίο οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Μέσι και Μεδέλ μετά από κοκορομαχία που είχαν στο 37' της αναμέτρησης.

Ο Μέσι και η παρέα του μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, κατάφεραν να πετύχουν δυο γρήγορα γκολ μέσα σε δέκα λεπτά στο 12' και στο 22' και πήραν προβάδισμα με 2-0 στο σκορ. Η αποβολή του Μέσι όμως επηρέασε την Αργεντινή και στο δεύτερο μέρος η Χιλή βρήκε χώρους για να ανέβει και μείωσε το σκορ με τον Βιδάλ.

Μέχρι το τέλος του ματς η Αργεντινή έχασε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει και τρίτο γκολ με αποτέλεσμα να φτάνει τελικά σε μια αγχωτική νίκη.

Η Αργεντινή άνοιξε το σκορ στο 12' όταν Ο Μέσι εκτέλεσε πανέξυπνα και γρήγορα ένα φάουλ με κάθετη πάσα προς τον Αγκουέρο, την ίδια ώρα οι παίκτες της Χιλής διαμαρτύρονταν, με τον φορ των Αργεντινών να περνάει και τον Αρίας και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Λο Τσέλσο έκανε ωραία κάθετη πάσα προς τον επιθετικό της Γιουβέντους που πήρε πανέμορφα τη μπάλα μπροστά του, βγήκε τετ α τετ με τον Αρίας και τον πλάσαρε για το 2-0.

Η Αργεντινή συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά στο 37' έγινε η φάση που οδήγησε στην αποβολή των Μέσι και Μεδέλ. Οι δυο παίκτες είχαν μια μικρή αψιμαχία μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας και ο διαιτητής της αναμέτρησης, χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε απευθείας κόκκινη κάρτα και στους δυο αρχηγούς. Μάλιστα μετά και τη χρήση του VAR επέμεινε στην απόφαση του.

Η αποβολή επηρέασε περισσότερο την Αργεντινή καθώς στο δεύτερο μέρος η Χιλή μπόρεσε να ανεβάσει τις γραμμές της και να παίξει καλύτερα κυνηγώντας τη μείωση του σκορ. Την ίδια στιγμή ο Αγκουέρο και οι συμπαίκτες του ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Η μείωση του σκορ για τη Χιλή ήρθε μετά από πέναλτι, σωστό, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης με τη χρήση VAR στο 59' καθώς ο Λο Τσέλσο είχε κλωτσήσει τον Αράνγκις. Ο Βιδάλ ανέλαβε την εκτέλεση του και με σουτ στο κέντρο έκανε το 2-1.

Στο 77' ο Ντι Μαρία έκανε τρομερή ενέργεια, πέρασε τρεις αντιπάλους από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα προς τον Αγκουέρο ο οποίος δεν πρόλαβε να πλασάρει με τον Αρίας να βγαίνει και να κόβει τη μπάλα με το κεφάλι. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ντι Μαρία έδωσε στον Αγκουέρο αλλά αυτή τη φορά το σουτ του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι έφυγε έξω.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:Αρμάνι, Φόιθ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες, Λο Τσέλσο (91' Μόρι), Ντιμπάλα (67' Ντι Μαρία), Μέσι, Αγκουέρο (81' Σουάρες).

ΧΙΛΗ:Αρίας, Ντίαζ, Μεδέλ, Χάρα (59' Μαριπάν), Ίσλα, Πούλγκαρ, Αρανγκίς (83' Καστίγιο), Βιδάλ, Μποσεζούρ, Βάργκας, Σάντσες (17' Φερνάντες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κόκκινη Μέσι: Αποβλήθηκε τελευταία φορά όταν ήταν παγκίτης και φορούσε το "18"
Κόπα Αμέρικα: Αψιμαχία Μέσι - Μεδέλ και αποβολή των δύο παικτών!
Κόπα Αμέρικα: Τρομερή ασίστ Μέσι, άψογο τελείωμα ο Αγκουέρο
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ