COPA AMERICA

Τα διαμαντάκια του Copa America Centenario

Τα διαμαντάκια του Copa America Centenario

Το επετειακό Copa America ξεκίνησε και το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές που αξίζει να ξενυχτίσετε για να δείτε αν θα επιβεβαιώσουν τις καλές συστάσεις που έχουν. Από τον Κροάτη που αγωνίζεται με την USA και παίζει στην Bundelsiga μέχρι τον δεύτερο πιο γρήγορο παίκτη στον κόσμο με την μπάλα στα πόδια, μετά τον Μπέιλ, που ανήκει στην Τίγκρες.

Στο φετινό Copa America δεν συμμετέχουν μόνο ομάδες της CONMEBOL (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής) αλλά παίρνουν μέρος και της CONCACAF (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) και όπως όλες οι προηγούμενες κανονικές διοργανώσεις, έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τα διαμαντάκια που βγάζει η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Άλλωστε, το ποδόσφαιρο στην Λατινική Αμερική, χαρακτηρίζεται από την υψηλή τεχνική που διαθέτουν οι παίκτες και η παραγωγή ταλέντων είναι το κύριο έσοδο για τους συλλόγους. Το γεγονός πως πρόκειται για επετειακή διοργάνωση μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ποδοσφαιριστές εκτός Νοτίου Αμερικής αλλά και νεαρούς παίκτες που έχουν κληθεί "αναγκαστικά", αφού δεύτερη σερί διοργάνωση και εμ Ολυμπιακούς να πλησιάζουν, δίνει τη δυνατότητα για... δοκιμές.

Αφήνουμε εκτός τους γνωστούς (βλέπε Χιμένεθ) και σας παρουσιάζουμε πέντε παίκτες που έχουν όλα τα προσόντα για να κάνουν καριέρα στην Ευρώπη και το Copa America Centenario είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για να λάμψουν και να δείξουν πως αντέχουν σε υψηλό επίπεδο. Αν θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και θα χαζέψουν την Γηραιά Ήπειρο ή θα αποτύχουν παταγωδώς, θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες.

ΑΝΤΑΛΜΠΕΡΤΟ ΠΕΝΙΑΡΑΝΤΑ

Εθνική Ομάδα: Βενεζουέλα

Θέση: Αριστερός εξτρέμ

Ηλικία: 19

Ομάδα: Γουότφορντ

Η Βενεζουέλα μπορεί να μην αποτελεί ποδοσφαιρομάνα, αλλά τα τελευταία χρονιά έχει αναδείξει αρκετούς ταλαντούχους παίκτες μέσα από το εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο της. Ο Πενιαράντα είναι ένα κλασικό εξτρέμ, που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αλλά και να σκοράρει. Ανήκει στην Γουότφορντ αλλά αγωνίστηκε (και θα συνεχίσει για μία ακόμα χρονιά) στην Γρανάδα την οποία και βοήθησε τα μέγιστα για να σωθεί με 5 τέρματα και 3 ασίστ. Ανακαλύφθηκε από το εξαιρετικό σκάουτινγκ της Ουντινέζε στα Copa America των μικρών και έκτοτε η πορεία του είναι ανοδική. Ο 19χρονος είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, έχει μάθει να παίζει τη μπάλα με τη μία, αλλά έχει ένα χτυπητό ελάττωμα, το οποίο δεν έχει καταφέρει να το αποβάλει. Ως κλασικός Βενεζουελάνος είναι ιδιαίτερα σκληρός στο παιχνίδι του και παρά το γεγονός πως είναι ένας επιθετικός παίκτης, δεν αποφεύγει τα επικίνδυνα μαρκαρίσματα. Αξίζει να απολαύσετε τις κούρσες του από τα αριστερά και να δείτε ένα χαφ κάτω των 20 που έχει έφεση στο σκοράρισμα αλλά και στην δημιουργία. Ίσως να είναι ο καλύτερος της λίστας για να μείνετε ξύπνιοι, καθώς το ρεπερτόριό του είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΠΟΥΛΙΣΙΤΣ

Εθνική Ομάδα: ΗΠΑ

Θέση: Επιθετικός μέσος

Ηλικία: 17

Ομάδα: Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια, αλλά για να μπορέσει να έρθει στην Ευρώπη απέκτησε Κροατικό διαβατήριο και ξεκίνησε να παίζει στην Γερμανία. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια άξιζε όλη αυτή η ταλαιπωρία, με τον ίδιο να επιλέγει τις ΗΠΑ ως Εθνική του ομάδα αν και θα μπορούσε εύκολα να διαλέξει κάτι καλύτερο για την καριέρα του. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που βλέπει γήπεδο και είναι τρομερά γρήγορος. Στην Γερμανία τον χαρακτηρίζουν ήδη ως τον "νέο Γκέτσε" και μετά το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ, όλοι περιμένουν τη συνέχεια. Ο Κλίνσμαν δεν το ξεκίνησε βασικό στην πρεμιέρα με την Κολομβία, αλλά ίσως θα πρέπει να σκεφτεί να ρίξει τον 17χρονο στα βαθιά. Άλλωστε με τους Βεστφαλούς δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα κάτω από πίεση καθώς χρησιμοποιήθηκε τόσο στο ντέρμπι με την Σάλκε, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σκόραρε απέναντι στο Αμβούργο. Στις ΗΠΑ γνωρίζουν πως έχουν ένα τεράστιο ταλέντο στα χέρια τους αλλά το πρόσφατο κάζο με τον Φρέντι Αντού, τους έχει κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς και θέλουν να προφυλάξουν το παιδί-θαύμα που μπορεί να απογειώσει το Soccer στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΑΝΑΜΠΡΙΑ

Εθνική Ομάδα: Παραγουάη

Θέση: Επιθετικός

Ηλικία: 20

Ομάδα: Ρόμα

Για τον Σανάμπρια θα δοθεί πραγματική μάχη φέτος το καλοκαίρι. Το Copa America είναι αυτό που περιμένει ο μάνατζέρ του για να μπει με ακόμα μεγαλύτερο ύφος στα γραφεία της Ρόμα ή σε όποιον άλλον δείξει διάθεση να τον αποκτήσει. Ο 20χρονος που κόπηκε από το σκάουτινγκ της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια έπαιξε με τους μικρούς της Μπαρτσελόνα αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει πως αξίζει να τον κρατήσουν μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Η θέση είναι δύσκολη για την ηλικία του, καθώς απαιτείται εμπειρία για να μπορέσει ένα κλασικό σέντερ φορ όπως ο Σαναμπρία να διαπρέψει αλλά ο μικρός δεν... μασάει. Είναι γρήγορος, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια, ενώ το σκοράρισμα μοιάζει να είναι τόσο εύκολο για εκείνον. Στην Primera τους "χάζεψε" και τώρα απομένει να κάνει το ίδιο σε όλο τον κόσμο.

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΝΤΑΜ

Εθνική Ομάδα: Μεξικό

Θέση: Δεξιός εξτρέμ

Ηλικία: 23

Ομάδα: Τίγκρες

Ο Γιούργκεν Νταμ είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους πέντε και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ήταν σε αυτή αλλά ο23χρονος winger δεν είναι φυσιολογικός. Πρόκειται για τον δεύτερο πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή στον κόσμο με την μπάλα στα πόδια μετά τον Γκάρεθ Μπέιλ και αν σκεφτούμε πως ο Ουαλός προπονείτο στην Αγγλία και στην Ισπανία, τα 35.23 km/h που αγγίζει ο Νταμ με το τόπι σε κίνηση είναι άξιο αναφοράς. Δεν είναι λίγες οι φορές που Ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν προσπαθήσει να τον αποκτήσουν αλλά ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να περάσει τον Ατλαντικό. Η Ρόμα προσπάθησε να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο Μεξικανό στην ιστορία της αλλά η Τίγκρες τον έχει ακόμα και φέτος το καλοκαίρι ίσως τον μοσχοπουλήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε αποκτηθεί με 8 εκατομμύρια δολάρια, οποότε καταλαβαίνετε πως είναι ήδη... ακριβός. Δεν έχει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα, αλλά η ταχύτητά του τον καθιστά απειλή για κάθε άμυνα.

ΡΕΝΑΤΟ ΤΑΠΙΑ

Εθνική Ομάδα: Περού

Θέση: Κεντρικός μέσος / Αμυντικός

Ηλικία: 20

Ομάδα: Φέγενορντ

Ο μοναδικός αμυντικογενής παίκτης της 5άδας. Ο Ρενάτο Τάπια αν και είναι μόνο 20 ετών αναμένεται να είναι βασικός με την Εθνική του ομάδα στο Copa America. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως ο νεαρός αμυντικός μέσος θα είναι από τα σημεία αναφοράς της νέας ομάδας των Ίνκας. Πρόκειται για έναν Περουβιανό (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) που έχει όμως Ολλανδική ποδοσφαιρική παιδεία. Μπορεί δηλαδή να υπηρετήσει το "η μπάλα ή ο παίκτης" αλλά και να σπρώξει σωστά το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση. Το όνειρό του είναι να παίξει στην Premier League και η φετινή διοργάνωση είναι αυτό που ψάχνει για να κάνει το επόμενο βήμα. Αν θα αποδειχθεί ο νέος Καντέ της PL ή όχι θα το μάθουμε, σε λίγες ημέρες, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Τάπια έχει όλα τα προσόντα να πετύχει και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της λίστα δεν είναι ακριβός (περίπου 4 εκατομμύρια πριν το CAC)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ