Στη σύλληψη 52χρονου προχώρησαν την Τετάρτη (10/10) μέλη της Αστυνομίας, μετά από συντονισμένη, διεθνή επιχείρηση που διεξήχθη στην Κύπρο, στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο 52χρονος συνελήφθη γύρω στις 3.00 το απόγευμα της Τετάρτης (10/10), στην επαρχία Λευκωσίας, βάσει Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης των Αρχών του Βελγίου, σχετικά με υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Βέλγιο, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των ετών 2012 και 2018.

ADVERTISING

Παράλληλα, στο πλαίσιο εκτέλεσης Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας των Αρχών του Βελγίου, σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν σήμερα (10/10), βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, έρευνες στην κατοικία του 52χρονου και σε τρία άλλα υποστατικά, στην επαρχία Λευκωσίας και στην επαρχία Αμμοχώστου.

Οι έρευνες άρχισαν ταυτόχρονα με αντίστοιχες έρευνες στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ στις έρευνες που διενήργησαν τα μέλη της Αστυνομίας στην Κύπρο, συνέδραμαν για σκοπούς συντονισμού και δύο ανακριτές των Αρχών του Βελγίου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κύπρο, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο i-Pad και μεγάλος όγκος εγγράφων.

ADVERTISING

Ο 52χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς έκδοσης του στις Αρχές του Βελγίου, στις οποίες θα παραδοθούν και τα πιο πάνω ανευρεθέντα.

Η επιχείρηση διεξήχθη από μέλη του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, του ΤΑΕ Λευκωσίας και της ΜΜΑΔ.

Πηγή: balla.com.cy