ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Άγγελο Χαριστέα, στον Λάζαρο Λάμπρου

Από τον Άγγελο Χαριστέα, στον Λάζαρο Λάμπρου
Λάμπρου EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάζαρος Λάμπρου σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Φορτούνα Σιτάρντ απέναντι στην Ντε Γκράαφσαπ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι ανάλογο, μετά τον Άγγελο Χαριστέα το 2007.

Στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στη Φορτούνα Σιτάρντ ο Λάζαρος Λάμπρου, σημείωσε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι και αναδείχθηκε MVP. Ο 21χρονος εξτρέμ, που αγωνίζεται στην ολλανδική ομάδα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του σε βάρος της Ντε Γκράαφσαπ με 3-1.

Έκανε το 1-0 στο 38' και το 2-1 στο 83', στην πέμπτη συμμετοχή με τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο διεθνής με την εθνική Ελπίδων ακραίος επιθετικός, μάλιστα, έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής μετά τον Άγγελο Χαριστέα το 2007, που σημειώνει δύο γκολ στην Eredivisie.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 είχε σκοράρει δύο φορές στις 25 Φεβρουαρίου 2007, στο 3-3 της Φέγενορντ με την Ντεν Χάαχ. Ο Λάμπρου είχε υπογράψει στη Φορτούνα Σιτάρντ στις 31 Αυγούστου, την τελευταία μέρα των μεταγραφών για τους παίκτες που δεν είναι ελεύθεροι, δηλαδή.

Για την απόκτησή του είχε ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός, αλλά τελικά ο Λάμπρου κατέληξε στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου έχει ήδη καταγράψει πέντε συμμετοχές. Η ομάδα του σε εννέα παιχνίδια έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς (9-2-4) και βρίσκεται στην 13η θέση (σε 18 ομάδες).

Ο Λάμπρου έχει αγωνιστεί σε δύο αγώνες του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2015-2016 και ακολούθησαν Ηρακλής, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ