ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αυλωνίτης: "Περίμενα να με καλέσει ο Φαν Σιπ στην Εθνική"

Αυλωνίτης: "Περίμενα να με καλέσει ο Φαν Σιπ στην Εθνική"

O αμυντικός της Στουρμ Γκρατς, Τάσος Αυλωνίτης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την τρομερή σεζόν που κάνει στην Αυστρία, τον Έρλινγκ Χάλαντ, τόνισε ότι περίμενε να κληθεί από τον Φαν Σιπ στην Εθνική κάτι που δεν έγινε και αποκάλυψε ότι βρίσκεται κοντά σε επέκταση συμβολαίου.

Η Στουρμ Γκρατς νίκησε 3-1 τη Χαρτμπεργκ το Σάββατο για την 14η αγωνιστική της αυστριακής Bundesliga και ο Τάσος Αυλωνίτης ήταν από τους διακριθέντες των γηπεδούχων, αγωνιζόμενος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο 29χρονος Χαλκιδαίος πρώην αμυντικός των Καβάλας, Πανιώνιου, Ολυμπιακού, Χαρτς και Παναθηναϊκού μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ελα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό (Σάββατο και Κυριακή 10:00 με 14:00).

Ο Τάσος Αυλωνίτης υποστήριξε ότι περίμενε να δει το όνομα του στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, Τζον φαν Σιπ, για ματς με τις αντίστοιχες των Αρμενίας και Φινλανδίας στο πλαίσιο των δυο τελευταίων αγωνιστικών των προκριματικών του Euro 2020.

Μπορεί αυτό να μην έγινε, αλλά ο ίδιος δεν χάνει την πίστη του και ευελπιστεί να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο μέλλον. Περιέγραψε την εμπειρία του κόντρα στον 19χρονο Νορβηγό φορ της Ζάλτσμπουργκ, Έρλινγκ Χάλαντ, για τον οποίον μιλά όλη η Ευρώπη και θέλουν κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου κι αποκάλυψε ότι βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα του Γκρατς. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την παρουσία του στη Στουρμ: "Μου ταιριάζει πολύ το ποδόσφαιρο της Αυστρίας. Η ομάδα με στηρίζει απόλυτα, είναι δύσκολο να πάρουν για δεύτερη χρονιά ξένο. Στην Αυστρία υπάρχει ο περιορισμός. Επιτρέπονται μόνον έξι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Είναι επιλεγμένες οι θέσεις. Μπορείς να πάρεις παίκτη παραπάνω, αλλά θα πληρώσεις μεγάλο πρόστιμο. Αυτό το κάνει μόνον η Ζάλτσμπουργκ γιατί έχει τη δυνατότητα. Κι αυτό γιατί δεν κυνηγά μόνο το πρωτάθλημα, αλλά θέλει να τα πάει καλά και στην Ευρώπη. Μόνο αυτή έχει την οικονομική δυνατότητα. Είναι συνολικά η τρίτη σεζόν και νομίζω ότι αν και τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι είναι σε καλό δρόμο η ανανέωση".

Νομίζω ότι ο Χάλαντ θα χαιρετήσει σύντομα το αυστριακό πρωτάθλημα

Για το αν υπάρχει πίεση ανάλογα με αυτήν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τη φανέλα των οποίων φόρεσε: "Η Στουρμ Γκρατς έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Αυστρία. Αν και δεν μπορούμε ν' ανταγωνιστούμε τη Ζάλτσμπουργκ - ρεαλιστικός στόχος είναι η δεύτερη θέση - η πίεση υπάρχει όσον αφορά στη μαχητικότητα που θέλει ο κόσμος από εμάς. Μαχητές μας φωνάζουν στην Αυστρία. Όταν η ομάδα δεν πάει καλά, υπάρχει κοιλιά, είναι λογικό κι επόμενο να υπάρχει μια πίεση. Με την πρώτη ήττα υπάρχει μουρμούρα. Είναι λογικό κι επόμενο ν' ακούγεται κάτι".

Για τον Χάλαντ, το αστέρι της Ζάλτσμπουργκ: "Νομίζω ότι θα χαιρετήσει σύντομα το αυστριακό πρωτάθλημα. Αν όχι τον Γενάρη, το καλοκαίρι θα φύγει. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με τρομερά προσόντα για την ηλικία, είναι πολύ γρήγορος για το ύψος του. Είναι πιο ψηλός από μένα. Είχε απουσία δυο τριών παιχνιδιών γιατί είχε έναν τραυματισμό. Επανήλθε στο ματς με εμάς. Τον κλείσαμε καλά, τον πιέσαμε καλά, τον είχαμε διαβάσει καλά από τα videos που μας είχε δείξει ο προπονητής, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που αν τον αφήσεις έστω και δυο δευτερόλεπτα θα σε πληγώσει. Στο ματς αυτό παίξαμε με πέντε στην άμυνα. Εάν βρει ανοικτό γήπεδο, δεν συγχωρεί με τίποτα.

Και στην Αυστρία υπάρχει αυτή η τρέλα που υπάρχει στην Ευρώπη. Δεν το περίμενε κανείς αυτό το μπαμ. Πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου, γιατί είχαν τον Νταμπούρ που πήγε στη Σεβίλλη και ήταν πρώτος σκόρερ. Μπορεί στη Ζάλτσμπουργκ να το περίμεναν, ο κόσμος όμως δεν το περίμενε. Θα φύγει πολύ σύντομα για μεγαλύτερη ομάδα".

Για τον Ταξιάρχη Φούντα που παίζει στη Ραπίντ: "Είμαστε φίλοι με τον Ταξιάρχη. Παίζουμε αντίπαλοι μετά τη διακοπή. Στα δυο τελευταία ματς δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Έχει ξεκινήσει καλά. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Ραπίντ. Έχει κι ένα ρεκόρ. Είναι ο rookie της Ραπίντ με τα περισσότερα γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι άμα συνεχίσει έτσι είναι για πολύ ψηλά πράγματα".

Από εκεί που ήσουν πρωταγωνιστής, πέντε μήνες μετά δεν σε θυμάται κανείς

Για το πώς πέρασε τις δυσκολίες στην καριέρα του: "Είναι το πιο ψυχοφθόρο διάστημα για έναν ποδοσφαιριστή αυτό μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, μόνο όταν είσαι δίπλα και το αισθανθείς μπορείς να το καταλάβεις. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, δεν ξέρεις που θα βρίσκεσαι. Είναι ένα επάγγελμα το οποίο το κάνεις μέχρι τα 34. Από εκεί που ήσουν πρωταγωνιστής, πέντε μήνες μετά να μη σε θυμάται κανείς και να μη γράφει κανείς τίποτα. Λες τώρα τι γίνεται. Χρειάζεται πίστη στον εαυτό σου, σκληρή δουλειά. Υπάρχει περίπτωση να χάσεις και την πίστη στον εαυτό σου. Όταν σου δοθεί η παραμικρή ευκαιρία να την αρπάξεις γιατί είναι το μόνο πράγμα που ξέρουμε να κάνουμε και δεν έχουμε κι άλλη επιλογή. Είμαι της άποψης να εξαντλήσεις όλες τις πιθανότητες, ακόμη κι αν χρειαστείς να πας λίγο πιο κάτω για ν' ανέβεις λίγο πιο ψηλά, και να πεις πως εγώ ό,τι είχα να κάνω το έκανα. Δεν είναι όλα ρόδινα και δεν είναι τίποτα στρωμένο. Άλλοτε σε ευνοεί η τύχη, άλλοτε έχει.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι. Εγώ ο Αραβίδης, αμειβόμαστε καλά. Υπάρχουν παιδιά που δεν παίζουν σε υψηλό επίπεδο, βγάζουν τα προς το ζην και λες αυτά τα παιδιά τι γίνονται. Αν δεν βγάλω από το ποδόσφαιρο λεφτά, τι κάνω; Το 80% των ποδοσφαιριστών ξέρει να κάνει μόνο αυτό. Έχεις δεμένα τα χέρια. Δεν πρέπει να κοιτάς μόνο το οικονομικό. Δεν είσαι 27 ή 28 χρονών και λες αν σου τύχει κάτι δεν πειράζει, έχω κι αυτή την επιλογή. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Για το γιατί δεν έχει έρθει η κλήση στην Εθνική Ελλάδας: "Δεν έχει τύχει να μιλήσω με κανένα μέλος της Εθνικής. Είναι η πρώτη φορά που περίμενα περισσότερη από κάθε άλλη να είμαι στις κλήσεις. Για δύο λόγους. Έχει πει ο κύριος Φαν Σιπ ότι θα κάνει δοκιμές σε αυτά τα παιχνίδια. Τόσο στα ματς του Οκτωβρίου, όσο και σε αυτά του Νοεμβρίου. Η σεζόν μου αυτή στη Στουρμ Γκρατς είναι αν όχι η καλύτερα, από τις καλύτερες που έχω κάνει. Οπότε αν παρακολουθεί, θα το βλέπει. Αν δεν ήλθε τώρα, πιστεύω να έλθει σύντομα γιατί είναι τιμή να παίζεις για την Εθνική. Το θέλει κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο.

Τόσο η θέση του τερματοφύλακα, όσο κι αυτή του κεντρικού αμυντικού χρειάζεται κι εμπειρία. Καλό το ταλέντο, αλλά χρειάζεται εμπειρία. Αν καλούσε και τον Μανωλά και τον Σωκράτη που είναι στο ανώτατο επίπεδο, θα σας έλεγα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κληθώ.

Από τη στιγμή που ο προπονητής κάνει αυτή την επιλογή, κάποια στιγμή ίσως να το περιμένω. Με χαρά αν έλθει. Εγώ θα συνεχίσω ν' αγωνίζομαι, αν έλθει καλώς να έλθει και για μένα και για τον Φούντα".

Οι Αυστριακοί δεν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Για την άποψη των Αυστριακών για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Δεν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι για την ποιότητα, αλλά για την υγεία του. Ακούν για ματς χειραγωγημένα, βία μεταξύ οπαδών - όλα γράφονται εδώ - αλλά έχει ανέβει πολύ και το αυστριακό πρωτάθλημα. Η δεύτερη ομάδα, ΛΑΣΚ Λιντς, ήταν πριν τρία χρόνια στη δεύτερη κατηγορία και την περασμένη εβδομάδα συνέτριψε με 4-1 την Αϊντχόφεν. Έχουν ομάδες στους ομίλους των Champions League και Europa League. Είναι η Αυστρία εκεί που βρισκόταν η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια.

Έχουν βοηθήσει και τα playoffs γιατί όλες οι ομάδες πρέπει να είναι δυνατές. Πρέπει να έχεις δυνατό ρόστερ και με βάθος. Κοιτάζουν πολύ τις ακαδημίες. Έχουν τρομερό σκάουτινγκ".

Για τη μάχη τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από όλες τις άλλες ομάδες. Φαίνεται και η διάρκεια που έχουν μέχρι τώρα. Δύσκολα χάνουν βαθμούς. Θα παιχτεί μεταξύ τους το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει και την Ευρώπη. Θα δυσκολευτεί, αλλά έχει το βάθος για ν' ανταπεξέλθει. Θέλω να πιστεύω ότι πρωταθλητής θα είναι ο Ολυμπιακός. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου".

Για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά, αλλά μετά από την αλλαγή του προπονητή έχει ανεβάσει την απόδοσή της. Έχει καλές μονάδες. Βγάζει την ομαδικότητα που χρειάζεται. Ο Παναθηναϊκός έχει τα σκαμπανεβάσματά του, αλλά έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην Τούμπα. Ίσως άξιζε και τη νίκη. Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει για πολλά χρόνια στην έδρα του Παναθηναϊκού, η ιστορία παίζει σημαντικό ρόλο"

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ